Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DUA Hayatta gerçekleşmesini istediğiniz dilekler var mı? Bunlar nelerdir? Bu dileklerin gerçekleşmesi için neler yapabiliriz? Kendimize düşeni yaptıktan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DUA Hayatta gerçekleşmesini istediğiniz dilekler var mı? Bunlar nelerdir? Bu dileklerin gerçekleşmesi için neler yapabiliriz? Kendimize düşeni yaptıktan."— Sunum transkripti:

1

2

3 DUA Hayatta gerçekleşmesini istediğiniz dilekler var mı? Bunlar nelerdir? Bu dileklerin gerçekleşmesi için neler yapabiliriz? Kendimize düşeni yaptıktan sonra kimden yardım isteriz?

4 YAKARIŞ-1 Sonsuz rahmetine inançla ellerimi açtım,
Senden istemenin huzuru var içimde, Endişeler içinde fakat ümitliyim. Güne bakanın güneşe yönelişi gibi, Her halimle sana yöneliyorum Tüm içtenliğimle içimi dökmenin, Tarifsiz tadına varıyorum. Kendimi Sana öyle yakın hissediyorum ki; Bu yakınlıktan güç alıyorum. Sana güveniyorum. Sen içten yakarışlarıma cevap veren,

5 YAKARIŞ-2 Sen sıkıntı!ar'mı giderensin. Senden;
Olumsuz yanlarımı düzeltmeni, Aileme merhametle muamele etmeni, Unuttu veya hata ettiysem beni sorgulamamanı, Kusurlarımı bağışlamanı, Sorumluluklarımın üstesinden gelmem için bana yardım etmeni istiyorum... Biliyorum ve inanıyorum ki; isteme duygusunu da, istenenleri de veren Sensin.

6 Kur’an-ıKerim’de Dua “Kullarım sana beni sorduğunda söyle onlara, Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde kullarım da benim davetime uysunlar. Ve bana inansınlar ki doğru yolu bulsunlar.” Bakara-186. Ayet

7 Kur’an-ı Kerim’de Dua DE Kİ: “DUANIZ OLMASA RABBİM SİZE NE DİYE DEĞER VERSİN! FURKAN-77

8 Can’ın Duası-1 Bahar gelmiş ağaçlar yeşermeye başlamıştı. Okulda bir gezi düzenlendi. Bütün öğrenciler yiyeceklerini yanlarına alarak okula yakın bir piknik yerine gittiler. Herkes yanında getirdiği yiyecekleri çıkardı ve ikişer üçer kişilik gruplar halinde yemeklerini yemeye başladı. Çocuklar yiyeceklerini arkadaşlarıyla paylaşıyor, şakalaşıp gülüşerek yemeklerini yiyorlardı. Ahmet ile Oğuz da bir ağacın gölgesinde oturmuş birbirlerine yiyeceklerinden ikram ediyorlardı.

9 Can’ın Duası-2 Biraz ileride tek başına oturan Can’ı gördüler, yanlarına çağırdılar. Can gelmek gelmek istemedi. Çünkü canı çok sıkılıyordu. Can’ın gelmediğini gören arkadaşları onun yanına giderler. Ve Can’a neyi olduğunu sorarlar. Can birden ağlamaya başlar. Bu durum karşısında şaşıran arkadaşları Ayşe Öğretmen’in yanına giderler. Öğretmen hemen Can’ın yanına gelir. Can’a niçin ağladığını sorar. Can da annesinin çok hasta olduğunu, bu duruma kendisinin ve kardeşlerinin çok üzüldüğünü ve annesinin iyileşmesi bu haline çok üzülen Ayşe Öğretmen Can’ın yapabileceği tek şeyin annesinin iyileşmesi için, Allah’a dua etmek olduğunu, eğer gerçekten isteyerek dua ederse, Allah’ın ona yardım edeceğini ve annesinin kısa zamanda

10 Can’ın Duası-3 iyileşeceğini söyler..
Can bütün içtenliği ile ellerini kaldırarak Allah’a dua etmeye başlar. –Allah’ım lütfen annemi iyileştir –Allah’ım lütfen annemi iyileştir. O olmazsa kardeşlerim ve ben ne yaparız? Allah’ım lütfen bize yardım et. Annemizi çok seviyoruz. Bir an evvel iyileşmesi için ona güç ver. Allah’ım seni çok seviyorum. Amin. Allah Can’ın içtenlikle yaptığı bu duayı duydu ve kabul etti. Birkaç gün sonra Can’ın annesi tamamen iyileşti. Can, annesi ve kardeşleriyle birlikte mutlu yaşamlarına döndüler. Can Allah’a dua etmeyi ve şükretmeyi hiçbir zaman unutmadı.

11 Hikaye İle İlgili Sorular
Bu hikaye size neler düşündürdü? Sizler bu hikayeden ne gibi sonuçlar çıkardınız?

12 Örnek Dua -Bize sayısız nimetler verdin! -Annem, babam, kardeşim, nur yüzlü dedem, dua eden anneannem, babaannem! -Sevgili kedim Tekir’i de sen verdin! -Uçuşan kuşlar, süslü böcekler, kelebekler, oynaşan kuzular, hepsini sen verdin! -Ay ve yıldızlarla geceleri süsledin! -Rengarenk çiçeklerle yeryüzünü döşedin! -Renkli renkli balıklar! -Kayığımın yüzdüğü deniz! -Uçurtmamı uçuran rüzgar!

13 DUA ALLAH’IM SEN HER ŞEYİN YARATICISISIN. EN YÜCESİN. BUNUN İÇİN
YALNIZ SANA DUA EDER SENDEN YARDIM DİLERİZ DUA

14 Ayet Meali “BEN İNSANA ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKINIM.” KAF SURESİ-16

15 DUA EDİYORUZ. ALLAH’ IM SEN BANA HERKESTEN VE HER ŞEYDEN DAHA YAKINSIN. BENİ EN İYİ SEN TANIR, BANA ANCAK SEN YARDIM EDERSİN!

16 Çalışmakta Bedenle Yapılan Duadır.

17 ………………………………………………. ………………………………………………..
Elimden Gelen Çabayı göstererek Allah’tan Yardım Dilerim, O’na Dua Ederim. ………………………………………………. ………………………………………………..

18 Dua Yüce Rabb’imizle İletişim Kurmamızdır.
Duanın insanla Allah ve insanlar arasında sevgi ve yakınlık oluşturur. Dua etmenin Allah’a, insanlara ve bütün varlıklara karşı sevgi ve yakınlık kazandırır.

19 DUA ZAMANI Allah’ım Sen annemi koru O Senin adını düşürmez dilinden
Allah’ım Sen babamı koru O kitabımız Kur’an’ı okur ezberden Allah’ım Sen kardeşimi koru O memnun gecelerinden gündüzlerinden Allah’ım Sen beni koru Uçur cennetin en güzel bahçelerinden.

20 Allah’a Ne Zaman Dua Ederiz,Duamızın Zamanı Var Mıdır Arkadaşlar?

21 Dua etmem için belirli bir zamanı beklemem gerekseydi
………………………………………………. ………………………………………………..

22 Bulmaca Zamanı Ü H E M I D R A Y Z N Ç V S İ T K G U B Ş L C ŞÜKÜR
DİLEK SEVGİ ŞÜKÜR GÜVEN İHTİYAÇ YARDIM HUZUR İNSAN SEVİNÇ ÜZÜNTÜ

23 Selam Selam ağaçlar, Selam çiçekler, Selam kuşlar, Selam her şey.

24 Koşar Oynarız Fakat Unutmayız Allah’ı

25 Seni Düşünürüm! Elimi mini mini bir çiçeğe sürsem
Yükünü taşımağa uğraşan çalışkan karıncayı görsem Pırıl pırıl parlayan böcek sırtına baksam, Hep SEN’İ düşünürüm.

26 Her Zaman Allah’ı Hatırlarız.
Biz insanlar hayatta bazen zorluklarla karşılaşırız. Bazen endişe ve merak duyarız. Bazen çok üzülürüz. Tüm bunları aşmak için Allah’tan yardım dileriz.

27 Zor durumda kalarak Allah’tan yardım istediğiniz bir anınız var mı
Zor durumda kalarak Allah’tan yardım istediğiniz bir anınız var mı? Varsa anlatınız. A.Ü.İ.F.

28 Şimdi de bizler kısa ve kolay dualarımızı söylüyoruz.

29 GÜNLÜK DUALARIM -Allah’ım bugün yaptığım kötü şeyler varsa beni affet!
-İnşallah derslerimde başarılı olurum! -Allah’ım bugün yaptığım kötü şeyler varsa beni affet! -Allah’ım inşallah fakirler sıkıntılarından kurtulur! -Allah’ım beni ve ailemi kötülüklerden kor -Allah’ım tüm müslümanları kötülüklerden koru!

30 Kur’an’dan ve Peygamberimizden dua örnekleri.
“Ey Rabbimiz! Hesap olunacağı gün, beni, ana, babamı ve müminleri bağışla!” ibrahim-42

31 “Allah’ım, kötü ahlak, kötü amel ve kötü heveslerden sana sığınırım.”
Hadis-i Şerif “Allah’ım, kötü ahlak, kötü amel ve kötü heveslerden sana sığınırım.”

32 TAHİYYAT DUASI Ettehıyyatü lillahi vessalevatü vettayyibat. Esselamü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi ve berakatüh.Esselamü aleyna ve ala ibadillahissalihın. Eşhedü en lailahe illallah. Ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulüh.

33 Tahiyyat Duası’nın Anlamı:
“Dil, beden ve mal ile yapılan ibadetlerin hepsi Allah içindir. Ey Peygamber! Allah’ın rahmeti, bereketleri ve selamı senin üzerine olsun. Selam, bize ve Allah’ın iyi kullarına da olsun.Tanıklık ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur. Yine tanıklık ederim ki Muhammed O’nun kulu ve elçisidir.”

34 Hocanızın Duası. Allah’ım zihninizi açık etsin,
Allah’ım sizi hayırlı nesiller olarak yetiştirsin, Allah’ım size dünyada ve ahirette huzurlu ve mutlu etsin, Rabb’im daima sizleri Peygamberinin ve Kur’an’ın yolcuları kılsın!... Rabb’im cennette de sizleri hocanızla komşu etsin!... Amin!..


"DUA Hayatta gerçekleşmesini istediğiniz dilekler var mı? Bunlar nelerdir? Bu dileklerin gerçekleşmesi için neler yapabiliriz? Kendimize düşeni yaptıktan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları