Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MOTİVASYON VE AİLE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MOTİVASYON VE AİLE."— Sunum transkripti:

1 MOTİVASYON VE AİLE

2 “Pazartesi”de kalan sözler
Bugün sigarayı bırakıyorum. Bugün spor yapmaya başlıyorum. Artık yeni bir iş arayacağım. Bugün rejime başlıyorum. Artık düzenli ders çalışacağım. …………………… ………………….. ………………

3 Genellikle bu cümleleri Pazartesi kendimize söyler Salı günü unuturuz.
Peki neden bu sözler gerçekleşmez? Eksik olan nedir? MOTİVASYON

4 MOTİVASYON NEDİR? Bir amaca ulaşmak için gereken itici güçtür.
İnsan bir şeyi, çok ciddi olarak arzu etmeye görsün, hiçbir şey erişilmeyecek kadar yüksekte değildir. Hans C. Andersen

5 Hayatta en çok sahip olmak istediğiniz şeyler nelerdir?
Ev Araba Başarılı bir iş Para Mutlu bir aile ? ? ?

6 Peki çocuğunuz neler istiyor olabilir?
Derslerinde başarılı olmak Sınavlarda başarılı olmak İyi bir okula gitmek Sadece bu kadar mı???

7 Hayatta başarılı ve mutlu olmak!
Aslında dersler haricinde çocuğunuz da sizinle benzer isteklere sahiptir! Hepimizin en büyük isteği nedir? Hayatta başarılı ve mutlu olmak!

8 Bizi neler motive eder? Dış motivasyon-başkalarının sizi motive etmek için kullandığı araçtır. Sınavlar sonrası verilen notlar, maaş, ödül ve cezalar dış motivasyonlardır. Bu tür motivasyonda kişi ödüle ulaşmak ya da cezadan kurtulmak için herhangi bir işi yapar. Bunlar gerçekleştiğinde motivasyonu düşer.

9 Dış motivasyon örnekleri
Sınıfını geçersen sana bilgisayar alacağım. Öğrenci ne düşünür? Şu bilgisayarı aldırana kadar çalışayım bari!

10 Bu projeyi tamamlarsan maaşına zam yapılacak.
Kişi ne düşünür? Bence saçma bir proje ama ne yapalım? Yeni bir iş bulana kadar idare etmek lazım.

11 Eğer sınavdan düşük not alırsan bu hafta sonu sinemaya gitmene izin vermeyeceğim.
Öğrenci ne düşünür? O film için iyi değil diyorlar zaten.

12 Odanı toplamazsan akşam seni babana şikayet edeceğim.
Öğrenci ne düşünür? Üff! Burası benim odam ama. Azar işitmeyeyim de toplayayım bari.

13 Bu güç başarıya inanmak ve istemektir.
İç Motivasyon Her hangi bir başarıya ulaşmanızı sağlayacak olan sizin iç motivasyonunuzdur. Yani sizin; kendinizin içindeki güçtür. Bu güç başarıya inanmak ve istemektir.

14 İç motivasyon nasıl sağlanır?
Sonucu görmek Yaptığımız işlerin sonucunu görememek içimizdeki motivasyon kaybının en büyük nedenidir. Bunun için hedeflerimizi belirlemek oldukça önemlidir.

15 Çocuğunuz neden ÖSS’ye çalışsın?
Öncelikle hedefini belirlemeli. Nereye varmak istediğini bilmek onun kendini motive etmesini kolaylaştıracaktır. Hedefine ulaştığı anı gözünün önünde canlandırmasını isteyin. Neler hissedeceğini, neler yaptığını hayal etmesini isteyin ve Hedefini başaramayacağını düşündüğünü, motivasyonunu kaybettiği her an bu hayali tekrar oluşturmasını önerin.

16 Hayal Örneği Eğer hedefi iyi bir doktor olmaksa
Kendisini diğer doktorlara konferans verirken ve herkesin konuşmasından sonra onu alkışladığını hayal edebilir. Hayallerini oluştururken onu nasıl hayal kuracağı konusunda yönlendirmeyin ancak başarılı olacağına inanmasına teşvik edin. “Başarılı bir doktor olunca neler yapacaksın hiç düşündün mü?” vb sorularla teşvik edebilirsiniz.

17 Hayallerini somutlaştırmasını isteyin!
Hayalleri somutlaştırmak başarımıza inanmamızı ve çabalarımızın sonucunu görmemize yardımcı olur. Sınav sonrasında kazanacaklarını hayal edebilen öğrenci sınavı sadece ders çalışmak olarak algılamaz. Gelecek yaşamı için bir basamak olduğunu görebilir. Sınavın anlamını daha iyi kavrayacağı için motivasyonu artacaktır.

18 Öğrencinin kendine sorması gerekenler?
Neden ders çalışıyorum? Sınavı geçtiğimde neler kazanacağım? Sınavı kazanmak hayatıma nasıl bir katkı sağlayacak?

19 Boş zamanları değerlendirmek
Çocuğunuzun ders çalışmadığı zamanları motivasyon kaynağına dönüştürebilirsiniz. Başarı hikayeleri okumak Başarı ile ilgili filmler izlemek Çocuğunuz buradaki modellerden yola çıkarak kendi başarı hikayesini oluşturabilir. Başkalarının başardığını bilmek kişiye devam etme gücü verir.

20 Arkadaşları en büyük yardımcılarıdır!
Çocuğunuzun arkadaşlarıyla zaman geçirmesine izin verin ve bazen birlikte ders çalışmaları için teşvik edin. Özellikle çocuğunuzla benzer hayalleri ve beklentileri olan arkadaşlarıyla zaman geçirmesi önemlidir. Birbirlerine destek olabilirler.

21 Engellerini keşfetmesini sağlayın!
Çocuğunuzun ders çalışmasını engelleyen, onun motivasyonunu azaltan engelleri keşfetmesine yardımcı olmanız gerekir. - Önceki başarısızlıklarına odaklanıp başarısız olacağını mı düşünüyor? - Niçin ders çalıştığını biliyor mu? - Gelecek beklentilerini belirledi mi? - Kendine inanıyor mu?

22 Siz ne yapmalısınız? Ona güvenin. Destek olun, yönlendirmeyin.
Onun için her şeyi yapmaya çalışmayın! Sorumluluk almasını sağlayın Başarılı olacağına önce siz inanın. Onun yerine kararlar vermeyin.

23 Güzel bir Hikaye: Everest
Sir Edmund Hillary 29 Mayıs 1953 tarihine değin zirvesini kimsenin göremediği Everest'e tırmanan ilk kişiydi.Sir Hillary, 1952 yılında da Everest'e çıkma girişiminde bulunmuş, fakat bu girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu girişiminden birkaç hafta sonra İngiltere'de bir okulun öğrencilerine konuşma yapmak için çağrılmıştı. Konuşmanın konusu, onun zirveye tırmanış girişimiydi. Edmunt Hillary, bu girişiminde başarısız olduğunu kabul ettikten sonra bir süre durdu ve mikrofonu bırakıp, konuşma kürsüsünün yanında duran Everest'in büyük boy fotoğrafı önüne doğru yürüdü. Sonra da fotoğrafa dönüp, yumruğunu havaya kaldırarak, yüksek sesle koca zirveye meydan okudu: "Beni bu ilk denememde yendin ama, senle davam bitmedi, ey Everest" diye haykırdı.  "Bekle beni, sana yine geleceğim ve seni bu kez, ayaklarımın altına alacağım..."Everest'e bu meydan okumasından sonra Hillary salondaki öğrencilere döndü ve onlara, bir yıl sonra ulaşacağı başarısının gizini o gün açıkladı: "Beni bu kez yendiği için Everest gözümde şimdi daha da büyüdü ama" dedi. "Benim bunu bildiğim gibi, o da şunu iyi bilmek zorundadır: Onu yenemediğim için, bendeki inanç ve azim de daha büyüdü, daha güçlendi... "Bu konuşmadan bir yıl sonra Everest, Hillary'nin ayakları altındaydı. Kendine olan inancı ve başarısızlıklarına yenilmemesi Hillary’nin Evest’e tırmanmasını sağladı. Kendinize olan inancınız, gerçekçi hedefleriniz, hayallerinize bağlılığınız sizin kendi Evest’inize tırmanmanızı sağlayabilir yeter ki içinizdeki gücü harekete geçirin.

24 Sir Edmund Hillary 29 Mayıs 1953 tarihine değin zirvesini kimsenin göremediği Everest'e tırmanan ilk kişiydi.Sir Hillary, 1952 yılında da Everest'e çıkma girişiminde bulunmuş, fakat bu girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu girişiminden birkaç hafta sonra İngiltere'de bir okulun öğrencilerine konuşma yapmak için çağrılmıştı. Konuşmanın konusu, onun zirveye tırmanış girişimiydi. Edmunt Hillary, bu girişiminde başarısız olduğunu kabul ettikten sonra bir süre durdu ve mikrofonu bırakıp, konuşma kürsüsünün yanında duran Everest'in büyük boy fotoğrafı önüne doğru yürüdü. Sonra da fotoğrafa dönüp, yumruğunu havaya kaldırarak, yüksek sesle koca zirveye meydan okudu: "Beni bu ilk denememde yendin ama, senle davam bitmedi, ey Everest" diye haykırdı.  "Bekle beni, sana yine geleceğim ve seni bu kez, ayaklarımın altına alacağım..."Everest'e bu meydan okumasından sonra Hillary salondaki öğrencilere döndü ve onlara, bir yıl sonra ulaşacağı başarısının gizini o gün açıkladı: "Beni bu kez yendiği için Everest gözümde şimdi daha da büyüdü ama" dedi. "Benim bunu bildiğim gibi, o da şunu iyi bilmek zorundadır: Onu yenemediğim için, bendeki inanç ve azim de daha büyüdü, daha güçlendi... "Bu konuşmadan bir yıl sonra Everest, Hillary'nin ayakları altındaydı. Kendine olan inancı ve başarısızlıklarına yenilmemesi Hillary’nin Evest’e tırmanmasını sağladı. Kendinize olan inancınız, gerçekçi hedefleriniz, hayallerinize bağlılığınız sizin kendi Evest’inize tırmanmanızı sağlayabilir yeter ki içinizdeki gücü harekete geçirin.


"MOTİVASYON VE AİLE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları