Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI"— Sunum transkripti:

1 ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI
ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI Mobit Bilişim Elektronik ve Kontrol Sistemleri Dış Tic. A.Ş.

2 ONLİNE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI
1 Amacı Nedir? 2 Geleneksel Uygulamalarla Karşılaştırılması 3 Avantajları Nelerdir ? 4 Nasıl Çalışır ? 5 İleriye Dönük Hedefler 6 Program Tanıtımına Geçiş

3 ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI
Tedaş tarafından elektrik abonelerine yönelik sayaç okuma ve fatura bırakma işleminin el terminalleri yardımıyla online yapılmasıdır. Sayaç okuma ve fatura bırakma işlemi sahadaki personel tarafından terminaller yardımıyla yapılmakta ve işlem sonucu anında Tedaş’a iletilebilmektedir. Online sayaç uygulama kapsamında el terminali, GSM hattı ve GPRS kartlar kullanılmaktadır.

4 Online Sayaç Okuma Uygulamasının Amacı Nedir?
Online sayaç okuma işlemi için Mobit tarafından el terminali için bir yazılım geliştirilmiştir. Terminal üzerinde çalışan bu yazılım kendi içinde bir veri tabanı kullanacak şekilde hazırlanmıştır. Tamamen online çalışmaktadır. Veriyi Tedaş Abone Net sisteminden online almakta ve yine online olarak sisteme geri göndermektedir. Online Sayaç Okuma Uygulamasının Amacı Nedir? TEDAŞ ABONE.NET Egde - GPRS ile Online Bağlantı

5 Benzeri Uygulamalarla Karşılaştırılma
Uygulamada kullandığımız Casio IT-3000 ve IT-3100 el terminalleri uygulamamızda bize donanımsal bir üstünlük sağlamaktadır. Kulanmış olduğumuz GPRS kartlar edge özelliği nedeniyle uygulamada verimliliği artırmakta ve kullanım maliyetlerini düşürmektedir. Bütün elektronik marka sayaçlar kullanmış olduğumuz ve kendi geliştirdiğimiz optik port okuyucu ile okunabilmektedir.

6 Benzeri Uygulamalarla Karşılaştırılma
Kullanmış olduğumuz donanımın avantajı nedeniyle uygulamamıza fotoğraf çekmek için bir modül eklenmiştir. GPS eklentisi için bir geliştirme yapılmaktadır. Benzeri uygulamalarda henüz bir yönde çalışma dahi yapılabilmiş değildir. Uygulama kolay ve kullanışlı bir arayüze sahiptir. Kullanımda kullanıcıya hata yapma imkanı vermemektedir.

7 Benzeri Uygulamalarla Karşılaştırılma
GPRS bağlantısının olmadığı durumlarda okuma işlemine devam etme imkanı sağlamaktadır. Okunan abone bilgileri GPRS bağlantısının alındığı konumda Tedaş’a toplu olarak gönderilerek faturalar yazdırılmaktadır. El terminali üzerindeki entegre yazıcı çok daha hızlı ve hatasız fatura veya ihbarname çıkartılmasının sağlamaktadır.

8 Online Sayaç Okuma Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Bütün işlemler online yapıldığı için zaman ve iş gücü kayıpları azalmaktadır. Saha personeli okuma bilgisi veya okunmuş bilgiyi geri yüklemek için işlem merkezlerine gelmesine gerek kalmamaktadır. Sahadaki elemanların okuma bilgileri online izlenebilmektedir. Aboneye anlık ve doğru hesaplanmış ihbarname veya fatura bırakılmaktadır.

9 Online Sayaç Okuma Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Gün içinde istenildiği okuma verisi alınarak online işlem yaptırılabilmektedir. İş yoğunluğunun çok olduğu düşünülürse online okuma ile bu yoğunluk iyi bir şekilde yönetilebilmektedir. Sahada yaşanabilecek her türlü olumsuz durum ortadan kaldırılmaktadır. Evrak ve kırtasiye kullanımı minimuma indirilmektedir..

10 Online Sayaç Okuma Uygulaması Nasıl Çalışır?
Online okuma işlemi yapabilmek için mobil el terminalleri, entegre veya harici printer, online iletişim için GSM hattına ve GPRS karta ihtiyaç vardır. Tedaş Abone Net sisteminden okuma işlemi için kullanılacak abone bilgileri sahada okuma işlemi yapacak personele göre görevlendirmesi yapılır. Okuma işlemi ile görevli personel el terminalini açtığında sistem otomatik olarak çalışır ve GSM hattı ve GPRS kart yardımıyla Tedaş tarafından oluşturulan APN sistemine bağlanır. TEDAŞ ABONE.NET Egde - GPRS ile Online Bağlantı

11 Online Sayaç Okuma Uygulaması Nasıl Çalışır?
Sistem bağlantısı sağlandıktan sonra görevli personel kendilerine verilen kullanıcı kodu ve şifre ile programı çalıştırır. Personel kendi adlarına hazırlanan görevlendirme dosyalarını el terminallerine çeker. Personel almış olduğu görevlendirme dosyasına göre sayaç okuma işlemine başlar.

12 Online Sayaç Okuma Uygulaması Nasıl Çalışır?
Personel her aboneye gittiğinde son endeks bilgisini alır ve terminale girer. Girmiş olduğu durum kodu ve endeks bilgileri GPRS kart yardımıyla Tedaş serverına gönderilir, server üzerinde abone tahakkuku gerçekleştirilerek oluşan hata kodu, bildirim yada fatura tekrar görevli terminale gönderilir. Gelen bu fatura bilgisine göre abonenin faturası kesilir ve bir sonraki aboneye geçilir. Bütün görevlendirme dosyası bitene kadar bu işleme devam edilir. TEDAŞ ABONE.NET Edge-GPRS ile Online Bağlantı

13 Online Sayaç Okuma Uygulaması İleriye Dönük Hedefler
Online sayaç okuma ile mobil kesme açma iş emri uygulamasının ortak bir platformda buluşturulması. Sahada işlem yapan el terminalleri üzerine eklenecek bir GPS cihazı ile abonelerin koordinat verilerinin toplanması ve bu bilgilerin sistemde abone kaydı ile eşleştirilmesi. Elde edilen ve abone bilgisi ile eşleştirilen koordinat bilgilerinden yaralanarak kurulacak coğrafi bilgi sisteminde yön ve yer çalışması yapılması.

14 Online Sayaç Okuma Uygulaması İleriye Dönük Hedefler
Sahada çalışan personele kurulan coğrafi bilgi sistemi yardımıyla abone bilgisine ulaşma konusunda yardımcı olmak. Sahada işlem yapacak personelin merkezde coğrafi bilgi sistemi yardımıyla izlenmesini sağlamak ve personeli yönlendirmek. Abone ile oluşabilecek ihtilaflı durumları engellemek için terminale takılacak entegre bir kamera ile gerektiğinde fotoğraflı tespit yapılmasını sağlamak.

15 Online Sayaç Okuma Uygulaması Program Tanıtımına Geçiş
Online sayaç okuma uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanan bu sunumun ardından şimdi uygulamanın kısa bir tanıtımını yapacağız. Bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz.

16 Mobit Bilişim Elektronik ve Kontrol Sistemleri Dış Tic. A.Ş.
Teşekkürler ! Mobit Bilişim Elektronik ve Kontrol Sistemleri Dış Tic. A.Ş.


"ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları