Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aşağıdaki … ile ne anlatılmak istenmektedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aşağıdaki … ile ne anlatılmak istenmektedir?"— Sunum transkripti:

1 Aşağıdaki … ile ne anlatılmak istenmektedir?
-Artık çok sıkıldım. Senin bu yaramazlıkların canıma yetti!... -Niçin böyle yapıyorsun? -Cevap versene Söyleyecek başka şeylerin de olduğu Karşıdaki konuşmacının sustuğu Bir yerden alıntı olduğu Söylenmek istenmeyen kelimeler olduğu

2 Bir İki-Üç-Dört Bir-Üç Hepsi
Büyük harflerin yazımıyla ilgili olarak aşağıdaki cümlelerin hangisinde veya hangilerinde yanlışlık yapılmıştır? Sait Faik şöyle der:”bir insanı sevmekle başlar her şey.” Bildiklerimin hepsini Ona anlattım Bugün 1 kasım 1997 Çarşamba Ahmet Bey,Dilek hanım ve doktor Ali toplantıya katılmadı Bir İki-Üç-Dört Bir-Üç Hepsi

3 Aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi,cümle sonunda bulunur?
Kesme işareti Konuşma çizgisi Ünlem Noktalı virgül

4 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde (,) kaldırılırsa cümlenin anlamı değişir?
Yaralı , doktora göz ucuyla baktı. O , benim tek dayanağımdır. Annesi , ona güzel bir oyuncak aldı. Ayşe ‘nin arkadaşını , eve çağırdı.

5 “Burduru geride bırakıp , Manavgattan Antalyaya geçtik
“Burduru geride bırakıp , Manavgattan Antalyaya geçtik.”Cümlesinde , kaç yerde kesme işareti kullanılmalıdır? 1 2 3 4

6 Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
Tamamlanmamış cümlelerin sonuna … konur Virgül , eş görevli kelimeler arasında kullanılır. -mi ekinin bulunduğu bütün cümlelerde sonunda soru işareti kullanılır? Ünlem işaretinden sonra büyük harfle başlanır.

7 (!),(.),(-),(?) (-),(:),(?),(!) (,),(:),(‘’),(?) (:),(,),(-),(?)
Beyaz saçlı avcı ( ) köylüye sordu ( ) ( ) Buralara kuş düşmez mi( )Cümlelerinde numaralı yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir? (:),(,),(-),(?) (!),(.),(-),(?) (-),(:),(?),(!) (,),(:),(‘’),(?)

8 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ,yazım yanlışı yapılmıştır?
Bize yarın gelecek misiniz? Ben size gel miyorum? Sen de mi gelmiyorsun? Bize mi geleceksiniz?

9 Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonunda nokta kullanılmalıdır?
Nereden aklına geldi kiraz dikmek Babanın yanına uğradın mı Şimdi ne yapacağız Ne güzel balık ,dediler

10 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ,yazım yanlışı yapılmıştır?
23 Şubat 1994’de doğdum. Aralık ayının 5. günü ilk kar yağdı. Sınavda 16’ncı oldum. Her ayın on beşinde maaşımızı alıyoruz.

11 Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonunda faklı bir noktalama işareti kullanılmalıdır?
Bu akşam gökyüzü ne kadar güzel Zürafaların uzunluğu ne kadar Nasıl özlediğimi bir bilsen Ne olur yalan söyleme bana

12 Hangi cümlede “dünya” kelimesinin yazımıyla ilgili bir yazım yanlışı vardır?
Bu kitaplara dünyanın parasını ödedim. Bir türlü kardeşimin dünyasına giremiyorum. Onun tüm dünyası kalın kitaplardaydı. Uzaydan dünyayı izlemek güzel olmalı.

13 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde (,) yanlış yazılmıştır?
a) Ah, evime tekrar dönebilseydim! b) Babasını dinlerken zaman , zaman düşündüm. c) O, en sevdiğim arkadaşımdı. d) Zülfikar , İsmail Beyin oğlu ,henüz beş aylık.

14 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde , kısaltmalara gelen eklerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? UNESCO ‘nun geliri arttı. Bu akşam TV’deki maçı kaçırma. TBMM’nin açılışı törenlerle yapıldı. THY’nin uçağı ile Adana’ya uçtuk.

15 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde , parantez ile belirtilen yere noktalı virgül getirilmelidir?
Ahşap () iki katlı , eski bir evde oturuyordu. Uzun boylu , siyah saçlı () 40 yaşlarında bir insandı. Saltanat () 1 Kasım 1922 ‘de kaldırıldı. At ölür , meydan kalır () yiğit ölür , şan kalır.

16 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde , bir yazım yanlışı vardır?
“Bir Bayram Sabahı” isimli şiiri beğenerek okudum. Anadolu hisarını okulca gezdik, Ay , Dünya’mızın uydusudur. Dün gece Kanal D ‘yi seyrettim. KOMİK

17 Hangisi cümlenin sonuna,diğerlerden farklı bir noktalama işareti getirilmelidir?
Ay.,ne tatlı civciv Zavallı kadın Sakın yoluma çıkayım deme ha Sokakta ses seda yok

18 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır?
Dayıma herkez güler. Zonguldağ’ın güzel sokakları beni büyüledi. Ayşe’nin yazısı çok güzel. Ali’yi annesi kirbit almaya gönderdi.

19 Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna ,soru işareti getirilmez?
Neden geç kaldın Kardeşin kiminle geldi Bahçedeki kediyi gördün mü Eve gelecek mi bilmem

20 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
Benden ayrıntıyı görme mi istedi. Seni görünce tanıdı mı bilmiyorum. Kalem mi istedin silgi mi? Şoför , yolda aniden fren yapmaz mı!

21 Aşağıdakilerin hangisinden sonra büyük harfle başlanmaz?
Nokta Noktalı virgül Soru işareti Ünlem

22 Öğretmenimiz ( )( ) Herkes ayağa kalksın ( )( ) dedi ( ) yukarıdaki cümlede aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisine gerek yoktur? (-) Konuşma çizgisi (:) iki nokta (.) nokta (‘’ ’’) tırnak işareti

23 Aşağıdakilerden hangisinde,yön bildiren kelime yanlış yazılmıştır?
Her zaman, doğu Karadeniz yağışlıdır. Batı Ege’nin güzelliğine doyum olunmaz. Havalar doğuda çok soğuktur. Yurdumuzun güneyi turistlerin uğrak yeridir.

24 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde,soru işareti (?) kullanılmamalıdır?
Yaz geldi ,tatile ne zaman çıkacağız. Gördün mü yanımızdan geçeni Nasıl geçti bunca yıl Ne zamandır seni görmüyorum

25 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde,yazım yanlışı vardır?
Yarın Dr. Ahmet Beyden randevu aldım. Fatih ,29 Mayıs 1453’te İstanbul’u fethetti. TBMM’nin çalışmalarına ara verildi. PTT’nin yan sokağından dönünce ,karşısına kütüphane çıkar.

26 Aşağıdaki hangisinden ‘’mi’’,soru ekinin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
Akşamları parka gidiyor mu sunuz? İnsan istedi mi her güçlüğü yener. Dün aldığın kitabı okudun mu? İçtiğim çay şekerli mi şekerliydi.

27 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde,yazım yanlışı vardır?
Bugünlerde Fırat nehri yine coşkulu. Belgrad Ormanları bir harika… Bu yıl amik ovası çok yağış aldı. Erciyes ‘in karı hiç erimezmiş.

28 Fırtına dindi (1) Dereleri örten buzlar çözüldü(2)Çağlayanlar yeniden akmaya (3) ağaçlar çiçeklenmeye (4) çayırlar yeşermeye başladı (5) Parçada numaralandırılmış yerlerden hangilerine virgül konulmalıdır? 2,3 1,2 3,4 3,5

29 Aşağıdakilerden hangisinin,yazımı yanlıştır?
İstiklal Marşı’nı Akdeniz ‘de Yakup Kadri’yle Karadeniz’li

30 ‘’Yanıldığını iyice anlayan avcı,çok üzülmüş
‘’Yanıldığını iyice anlayan avcı,çok üzülmüş. Böyle akılsız iş yapmayacağına kendine söz vermiş…’’ cümlesinin sonuna ,neden üç nokta getirilmiştir? Cümle olumsuz olduğu için Cümle öğüt verici olduğundan Daha söylemek istenilen sözler bulunduğundan Cümle uzun olduğu için

31 Aşağıdakilerden hangisinin,yazımı yanlıştır?
Birde baktım ki adam yerde yatıyor. Acaba gidecek yerlere gidebilirler mi? Çocukların da hata yaptığı olurdu. Bizde olanlar sizde de var.

32 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ,kesme işaretine gerek yoktur?
İstanbul‘la İzmit arası iki saattir. Manavgat’tan ayrılıp Düden’e doğru yol aldık. Okulumuz Konya’ya bir gezi düzenledi. Dünya’da başarı için tek yol çalışmaktır.

33 Aşağıdakilerden hangisinin,yazımı yanlışı yoktur?
Ayşe ,Karabaşı da yanında getirdi. Çalı kuşu Reşat Nuri güntekin’in romanıdır. Ben Çalıkuşunu iki defa okudum. Ağrı dağı ,görülmeye değer bir yerdir.

34 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde,sayıların yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
Otobüs 11:30’da hareket edecek. Kardeşim ’da doğdu. Sınıfımızda yirmi beş öğrenci var. Bu eve 5.Haziran.1990 tarihinde taşındık.

35 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde,bir yazım yanlışı vardır?
Okullar Pazartesi günü açılıyor. Paso almak için İETT’ye uğrayacağım. Pınar’mı bize gelemeyecek? Topkapı Sarayı’nı gördünüz mü?

36 Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna, mutlaka soru işareti konulmalıdır?
Ne kadar soru çözdü,bilmiyorum Bu kırışık yüz,bu titreyen eller benim mi Allah’ım. Eylül mü ekim mi ,şimdi hatırlayamıyorum Son sözün bu mu

37 Yaşadığınız çevrede dağ bulunuyor mu()Dağlar için yazılmış şiir()yakılmış türkü()söylenmiş masal var mı yukarıdaki konuşmada parantez içine sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir? (?), (!), (,), (?) (?), (,), (!), (?) (!), (,) , (,), (-) (?), (,), (,), (?)

38 ‘’Kucağı yemiş dolu, Gülerek gelir yaz
‘’Kucağı yemiş dolu, Gülerek gelir yaz. Doldurdu sağı solu Pembe çilek,al kiraz…’’ yukarıdaki dörtlüğün sonuna,üç nokta konulmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Cümlenin bitmediğini göstermek için Söylenmek istenmeyen sözler olduğu için Benzer örneklerin devam ettiğini göstermek için Alıntı bir parçanın adlarının yerlerini göstermek için

39 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde,bir yazım yanlışı vardır?
Beyşehir Gölü Akdeniz bölgesi’ndedir. Atatürk Barajı ,Fırat üzerindedir. Sinop ,Karadeniz’in şirin bir ilidir. Yurdumuzun en büyük ovası,Konya Ovasıdır.

40 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’de’’ yanlış yazılmıştır?
Çantamı okulda bıraktım. Diğerleride üzüntülerini dile getirdi. Sonra da hepsi ortalıkta kayboldu. Dikkatli ol da hata yapma.

41 (,), (:), (’’), (,) (,), (,), (.), (:) (,), (:), (-), (!)
’’Osman kaptan( )yanındakilere seslendi( ) ( ) Çabuk sığınacak bir yer bulalım kendimize( )’’ yukarıdaki parçada, parantezlerin bulunduğu yerlere ,aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri sırasıyla konulmalıdır? (,), (:), (’’), (,) (,), (,), (.), (:) (,), (:), (-), (!) (:), (,), (-), (,)

42 Hasan şaşkın şaşkın baktı,sonra ()()ben kırmadım
Hasan şaşkın şaşkın baktı,sonra ()()ben kırmadım.()dedi () cümlesinde parantezle belirtilen yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri konmalıdır? (!), (-), (!), (.) (:), (-), (,), (.) (:), (’’), (’’), (.) (;), (’’), (;), (!)

43 ’’Özel isimlerle birlikte kullanılan saygı,meslek ve unvan adları,büyük harfle başlatır ve unvan adlarına gelen ekler,kesme işareti ile ayrılmaz.’’ Yukarıdaki açıklamaya göre,hangi cümlede yazım yanlışı yapılmıştır? Binbaşı Asım hala gönlümüzde yaşıyor. O da babası gibi okudu ve öğretmen oldu. Ayşe Hanım uzun zamandır ortalıklarda görünmüyor. Hayatım boyunca beni anlayan tek insan Salim beydir.

44 Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
Gelecek hafta Bodrum’a gideceğiz. Ankara’ya giderken Bolu’dan geçtik . Bu yıl bolluk olucağa benzer. Kardeşim 1995’te okula başlamıştı.

45 Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
Beni saat 09:00’da evden alacaktı. Aşırı soğuklar Konya Ovası’nda etkili oldu. Ders çalışmak için köyede gidilir mi? Gelecek ayın 15’inde Antalya’da olacağım

46 Aşağıdaki cümlelerden hangisinde, kısaltmalarla ilgili bir yazım yanlışı yapılmıştır?
TBMM, olağanüstü toplandı. Prof. Gülçin Temel,kitabını bastırdı. Gittiğimizde PTT kapanmıştı. DR. Ahmet Kemal beyle görüştüm.

47 (’’), (-), (-), (-), (!) (-), (-), (-), (-), (.)
( ) Hangi kitabı okuyorsun? ( )Safahat’ı. ( ) Ödevin yok mu? ( )Ödevim olsa kitap okumam( ) yukarıdaki parçada, parantezlerin bulunduğu yerlere ,aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri sırasıyla konulmalıdır? (’’), (-), (-), (-), (!) (-), (-), (-), (-), (.) (-), (’’), (’’), (-), (.) (-), (-), (-), (-),(?)

48 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ,altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?
Dünyanın en çok fesdival düzenleyen ülkesi Fransa’dır. Flüt çalmasını ,daha yeni öğrendim. Hazırlanan kostümler çok pahalıya patlamıştır. Profesyonel balıkçılarla balığa çıkıp ağ çekiyorum.

49 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
Bu sene havalar erken soğudu. Sabaha karşı köye vardılar. Biz,bu olaya hepimiz üzülmüştük. Hastalığı onu epeyce sarsmıştı.

50 ’’Mektubunu aşağıda belirtilen adrese gönder
’’Mektubunu aşağıda belirtilen adrese gönder.’’ cümlesinde ,hangi kelime çıkarıldığında anlam bozulmaz? Aşağıdaki Adrese Belirtilen mektubunu

51 Dünyanın en korkunç ,en…manzaralarından biri,belki birincisi,yanan ormandır.cümle boş bırakılan yere aşağıdakilerden en uygun olan kelime hangisidir? Sıcak acıklı Geniş Renkli

52 ’’Keski sirke kabına zarar.’’atasözündeki yanlışlık nasıl düzeltilir?
’’Kabına yerine ’’tabağına’’ getirilerek ’’Keskin’’ yerine ’’kör’’ getirilerek. ’’Kabına’’yerine ’’küpüne’’ getirilerek. ’’Sirke’’ yerine ’’bıçak’’ getirilerek.

53 ’’Derslerime daha bilinçli şekilde çalışacağım
’’Derslerime daha bilinçli şekilde çalışacağım.’’ cümlesinden ,hangi kelime çıkarıldığında anlam bozulmaz? Çalışacağım Şekilde Daha Derslerime

54 ’’Babası dün akşam uçakla uçarak İzmir’e gitti
’’Babası dün akşam uçakla uçarak İzmir’e gitti.’’ cümlesinde,hangi kelime gereksiz kullanılmıştır? Babası Uçakla Uçarak Dün akşam

55 ’’ekşidir,çok yoğurdum,olmaz,diyen’’ sözlerinde kurallı ve anlamlı bir cümle kurulduğunda,hangi kelime bu cümlede yer almaz? Ekşidir Çok Diyen yoğurdum

56 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, anlatım bozukluğu vardır?
Görme engeliler uğruna gece düzenlendi. Engelliler için spor salonu açacaklarmış Engelliler ,toplumda dışlanmamalıdır. Bütün engellilere yardım edilmeli.

57 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
Defterlerini karalama Her kafadan bir sesler çıkıyor. Ağaçlar baharda yeşerir. Kuşlar ,göç etti.

58 ’’Bu kadar uğraştıktan sonra geri dönmeyi hiç de düşünmüyorum
’’Bu kadar uğraştıktan sonra geri dönmeyi hiç de düşünmüyorum.’’cümlesinde, hangi kelime çıkartılırsa, anlatım bozukluğu olur? Geri De Hiç sonra

59 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu yoktur?
O ,kışın değil; yazın bile üşümez. Olayı görünce,üzüntüden dört köşe oldu. Onun düşüncelerini,çok beğenir. O kel kafanın başında saçı bile yoktu.

60 ’’Hiçbir çaresi olmayan hastalık yoktur
’’Hiçbir çaresi olmayan hastalık yoktur.’’ cümlesinde anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Yanlış anlamada kelime kullanılması Gereksiz kelime kullanılması Anlamca çelişen sözlerin kullanılması Kelimenin yanlış yerde kullanılması

61 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
Kitabı dikkatlice oku. Baştan savma işleri sevmezdi. Annesi ile kardeşi çarşıya gittiler. Arabanın farları gözümü yaktı.

62 ’’Biraz garip olacak ama biz yine de soralım
’’Biraz garip olacak ama biz yine de soralım.’’cümlesinde ,hangi kelime çıkartılırsa anlamda bir değişme olmaz? Olacak Ama Biz yine

63 ’’Öğretmen dersi konuşarak anlattı
’’Öğretmen dersi konuşarak anlattı.’’cümlede gereksiz olan kelime hangisidir? Öğretmen Dersi Konuşarak Anlattı.

64 ’’Avni, okula bugün mutlaka gelebilir
’’Avni, okula bugün mutlaka gelebilir.’’cümlesindeki anlatım bozukluğuna benzer bir bozukluk ,aşağıdaki seçeneklerin hangisinde vardır? Bu sınavda kesinlikle birinci olabilirim. Her akşam mutlaka kitap okurum. Herkes kendi hakkına razı olmalıdır. Eğer ders çalışmamış olsaydım,size gelirdim.

65 Hangi cümlede ,anlatım bozukluğu vardır?
Burada tatlı ve sigara içmek yasaktır. Bahçedeki güller demet demet açtı. Hem seni hem de onu çok seviyorum. Öğrencim,beni çağırdı.

66 ’’Okul kapısında ilk önce öğretmenler sonra öğrenciler girdi
’’Okul kapısında ilk önce öğretmenler sonra öğrenciler girdi.’’cümlesin bulunan aşağıdaki kelimelerden hangisi gereksizdir? Okul İlk Önce sonra

67 ’’ Okullar yeni öğretmenlerin atanması gerekir
’’ Okullar yeni öğretmenlerin atanması gerekir. ’’cümlesinde anlatım bozukluğu vardır .bu anlatım bozukluğunu gidermek için hangi kelimeden sonra ’’-e’’ hal ekinin kullanılması gerekir? Yeni Okullar Öğretmenler Atanması

68 ’’Biz her zaman fakirlerin,yoksulların yardımına koşarız
’’Biz her zaman fakirlerin,yoksulların yardımına koşarız.’’ cümlesin bulunan aşağıdaki kelimelerden hangisi gereksizdir? Her Zaman Koşarız Fakirlerin

69 Hangi cümlede, anlatım bozukluğu vardır?
O,buralara hiç gelmezdi. Beklemediğim bir zamanda geldi. Bu konuya alakalarından dolayı onlara teşekkür etmeliyiz. Üstün gayreti ile tüm engelleri aşarak altın adam olmayı başardı.

70 Hangi cümlede anlatım bozukluğu yoktur?
Bir lokma ekmeğimiz hata yemeğimiz bile yoktu. Çiçekler doğal ve tabii ortamlarda yetişir. Bunu başarsa da aslında sevinmez. Ne gelirim ne de telefon açarım.

71 ’’Bir haftadır aradan sonra yeniden sizlerle birlikteyim
’’Bir haftadır aradan sonra yeniden sizlerle birlikteyim.’’cümlesindeki anlatım bozukluğunu gidermek için,hangi kelimenin son eki çıkarmalıdır? Haftadır Yeniden Sizlerle Aradan

72 Hangi cümlede anlatım bozukluğu vardır?
Köylüler çok çalışıyorlar. Bir an,geçmiş günleri hatırladım. Dışarıda, bir takım insanlar konuşuyorlardı. Annem ,ben ve kardeşim pazara gittim.

73 ’’Tavuk yemek isterdim,çünkü aç değilim
’’Tavuk yemek isterdim,çünkü aç değilim.’’cümlesindeki anlatım bozukluğunu nasıl giderilebilir? ’’Çünkü’’ kelimesi yerine ’’ama ’’kelimesi kullanılarak ’’isterdim’’ kelimesi yerine ’’istiyorum ’’kelimesi kullanılarak Cümle olumlu yapılarak. ’’değilim’’ kelimesi cümlede çıkarılarak.

74 ’’Şimdi ben, donduran ne olduğunu iyi bilirim
’’Şimdi ben, donduran ne olduğunu iyi bilirim.’’yukarıdaki cümlede anlatım bozukluğunu gidermek için hangi kelimeden önce ’’soğuğun’’kelimesi getirilmelidir? Ben Donduran Ne İyi

75 sen Hep Konuşuyorsun Zaman
’’Sınıfta, her zaman hep sen konuşuyorsun’’cümlesinde aşağıdaki kelimelerin hangisi çıkarıldığında anlam bozulmaz? sen Hep Konuşuyorsun Zaman

76 Hangi cümlede anlatım bozukluğu yoktur?
Yaptığı işten asla tepki gördü Beni bir kalem alır mısın? Öyle özlemişti ki burnunda kokuyordu. Milletlerin bağımsızlığı ;bayrak, toprak ve dil ile olur.

77 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, deyimin yerinde kullanılmamasından kaynaklanan anlatım bozukluğu vardır? O,mal canlısı biridir. Arkadaşım her zaman kazı koz anlıyor. Dostlarını çok seviyor onlara her zaman kazık atıyor. Bu olaydan sonra içine kapandı.

78 Umut Haber Çare Hastalık
’’Çıkmadık candan…….kesilmez’’ atasözündeki boşluğa aşağıdaki kelimelerden hangisi getirilirse atasözünü anlamında bozukluk olmaz? Umut Haber Çare Hastalık

79 ’’Hepinizi iyi günler dilerim’’cümlesindeki anlatım bozukluğunu gidermek için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? ’’iyi’’ kelimesi yerine ’’güzel’’kelimesi getirilmelidir. ’’dilerim’’ kelimesi yerine ’’diliyoruz’’kelimesi getirilmelidir. ’’Hepinizi’’ kelimesindeki ’’-i’’ eki atılmalıdır. ’’Hepinizi’’ kelimesindeki ’’-i’’ ekinin yerine ’’-e’’ eki getirilmelidir.

80 ’’Ne okula gitmeyeceğim,ne de eve
’’Ne okula gitmeyeceğim,ne de eve.’’ cümlesindeki anlatım bozukluğunu gidermek için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? ’’Ne’’kelimesi cümleden çıkarılmalıdır. ’’gitmeyeceğim’’ fiili ’’gideceğim’’ şeklinde olumlu yapılmalıdır. ’’eve’’ kelimesinden sonra ’’gitmeyeceğim’’ kelimesi getirilerek. ’’okula’’ kelimesi yerine ’’okulu’’ kelimesi getirilmelidir.


"Aşağıdaki … ile ne anlatılmak istenmektedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları