Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğrendikçe mi büyürüz,yoksa büyüdükçe mi öğreniriz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğrendikçe mi büyürüz,yoksa büyüdükçe mi öğreniriz?"— Sunum transkripti:

1 Öğrendikçe mi büyürüz,yoksa büyüdükçe mi öğreniriz?

2 MERAK ETMİYOR MUSUN ? HİÇ AYNAYA BAKIP BANA NE OLUYOR BÖYLE DEDİN Mİ ?
YOKSA ELLERİMİZ VE AYAKLARIMIZ HEP AYNI MI ,BÜYÜYOR MU ? BÜYÜMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜN NELER VAR ? NE OLUR DEĞİŞMESİN HEP AYNI KALSIN DEDİĞİN BİR ŞEY VAR MI ? PEKİ ÇEVRENİZDE NASIL BİR DEĞİŞİM VAR ? BU DEĞİŞİME HER ZAMAN BÜYÜME DİYEBİLİR MİYİZ ? BÜYÜDÜĞÜMÜZÜ FARK EDEBİLİYOR MUYUZ ? EN ÇOK NERELERDE VE NE ZAMAN HİSSEDİYORUZ ? KÜÇÜKKEN BÜYÜYÜNCE YAPMAYI ÇOK İSTEDİĞİN BİR ŞEY OLDU MU?

3 BANA NELER OLUYOR ? BOYUM NE ÇABUK UZADI ANLAYAMADIM BİLE..
AYAKKABIM BANA OLMUYOR ,DAHA GEÇEN AY ALDIM . ESKİDEN MİNİCİK AYAKLARIM VARDI…. SEVDİĞİM RENKLER, MESLEKLER, YİYECEKLER BİLE DEĞİŞİYOR, ARTIK DAHA GÜZEL YÜRÜYORUM…KOŞUYORUM.. GEÇEN YILA GÖRE DAHA İYİ BASKETBOL OYNUYORUM. KİLOM BİLE DEĞİŞTİ ARTIK AYNADA KENDİMİ TANIYAMIYORUM ESKİDEN YALNIZ DIŞARI ÇIKAMAZDIM,ARTIK TEK BAŞINA GEZİYORUM, OYNUYORUM , DOLAŞIYORUM. ARTIK KENDİMİ TANIYAMIYORUM..BANA NELER OLUYOR BÖYLE!!.

4 ARTIK YÜRÜYORUM

5 VE KOŞUYORUM.

6 BAK: ZIPLAYABİLİYORUM ……

7 OKULA DA : GİDİYORUM

8 ÇOK SEVİYORUM: DÜŞÜNMEYİ..

9 OYNAMAYI DA ÇOK SEVİYORUM..

10 ARTIK YAPABİLİYORUM…..

11 ÇOK MUTLUYUM…

12 NELER ÖĞRENECEĞİZ? BÜYÜDÜKÇE NELER DEĞİŞİYOR ? BÜYÜMEK NE DEMEK ?
BUNA MECBUR MUYUZ ? GERÇEKTEN BÜYÜYOR MUYUZ ? VÜCUDUMUZDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİMİ İLK NE ZAMAN FARK ETİK ? GEÇMİŞ İLE BU GÜNÜMÜZÜ KARŞILAŞTIRALIM. BU BÜYÜK FARKIN SEBEBİ NE OLABİLİR? KİM SENİ BÖYLE SÜREKLİ SEN İSTEMEDEN DEĞİŞTİRİYOR MERAK ETMEDİN Mİ?

13 KAVRAMLARIMIZ: ÖĞRENME DAVRANIŞ DEĞİŞİM GELİŞİM ZAMAN

14 BÜYÜME – GELİŞİM- DAVRANIŞLAR
Büyüme: Artık ben daha önce yapamadığım her hangi bir şeyi yapabiliyorum demek.. Artık koşuyorum, zıplayabiliyorum, konuşuyorum, oynaya biliyorum ….gibi. Gelişim : Aslında bir değişimdir. Yani değişmek farklılaşmak anlamına gelir. Eski görünüşün değişmesi demektir. Ama bu olumlu yönde olanıdır. Yani her şeyin yolunda gitmesi gibi… Davranış : Emeklemek, ayağa kalkmak, yürümek, koşmak, atlamak, zıplamak, almak, vermek, tutmak kaldırmak….vb gibi günlük yaşamda yaptığımız bütün işlerin genel adı.

15 SONUÇ OLARAK : GELİŞİMİ BÜYÜME DAVRANIŞLARI GELİŞİM HAREKETLERİMİ ETKİLER.. DAVRANIŞLAR KOŞMAK YÜRÜMEK GEZMEK OYNAMAK ZIPLAMAK ATLAMAK ATMAK ALMAK VERMEK KALDIRMAK SÜRMEK TUTMAK YIRTMAK VURMAK İÇMEK KESMEK KONUŞMAK KOKLAMAK FIRLATMAK TATMAK DOKUNMAK

16 TEMA ADI: Dün, bugün, yarın
KAZANIM: Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder.

17 TEMA ADI: Dün,bugün,yarın
KAZANIM : Çocuk bebeklikten çocukluk dönemine geçişin bir olgu olduğunu kavrar.

18 BU BEN MİYİM ?

19 ÜNİTE SORULARI Neden oynadığımız oyun ve oyuncaklar,besinler zamanla değişiyor? Geçen yıl ve şimdi yapabildiğimiz ve yapamadığımız davranışlar nelerdir? Çocuklarla yetişkinler arasındaki davranış farkları nelerdir? Gelişimin bireyin davranışları üzerindeki etkisi nedir?


"Öğrendikçe mi büyürüz,yoksa büyüdükçe mi öğreniriz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları