Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Present activities ● Questions

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Present activities ● Questions"— Sunum transkripti:

1 Present activities ● Questions
“Onlar ne yapıyorlar?” Present activities ● Questions talebe U13

2 1 Click to read the text. Bugün hava çok güzel. Bu yüzden, Damla ailesi piknikte. Onlar çok iyi vakit geçiriyorlar. Çünkü hava güneşli, her yerde çiçekler var ve kuşlar şarkılar söylüyorlar. Gül’ün annesi Duygu Hanım radyo dinliyor. Radyoda çok güzel şarkılar var.Cemil Bey gazete okuyor. Gazetede iyi haberler yok. Bu yüzden, Cemil Bey çok mutsuz. Gül’ün iki tane erkek kardeşi var. Onur ve Egemen. Onur onun arkadaşları ile futbol oynuyor. O bir futbolcu olmak istiyor. Egemen gitar çalıyor. O iyi bir gitarist olmak istiyor. Gül ise kitap okuyor. Çünkü o kitap okumayı çok seviyor. Damla ailesi bugün çok mutlu. Cemil Bey hariç!

3 2 Which is true? Click to see the answers. 1. 2. 3. 4.
Onlar piknikteler. Gül şarkı söylüyor. Duygu Hanım radyo dinliyor. Onur gitar çalıyor. Onlar parktalar. Kuşlar şarkı söylüyor. Cemil Bey radyo dinliyor. Egemen gitar çalıyor.

4 2     Which is true? Click to see the answers. 1. 2. 3. 4.
Onlar piknikteler. Gül şarkı söylüyor. Duygu Hanım radyo dinliyor. Onur gitar çalıyor. Onlar parktalar. Kuşlar şarkı söylüyor. Cemil Bey radyo dinliyor. Egemen gitar çalıyor.

5 3 4 Present tense. Write the answers on a piece of paper.
yapmak etmek oynamak geçirmek izlemek çekmek içmek yazmak yürümek bakmak koşmak söylemek yapıyor içiyor ed….. yaz…. oyn….. yürü… geçir…. bak…. izl…. koş…. çek…. söyl…. 4 Click to check your answers.

6 3 4 Present tense. Write the answers on a piece of paper.
yapmak etmek oynamak geçirmek izlemek çekmek içmek yazmak yürümek bakmak koşmak söylemek yapıyor içiyor ediyor yazıyor oynuyor yürüyor geçiriyor bakıyor izliyor koşuyor çekiyor söylüyor 4 Click to check your answers.

7 5 Tosun Ailesi bugün bahçede. Çünkü hava çok güzel.
Read about Tosun family. Tosun Ailesi bugün bahçede. Çünkü hava çok güzel. Ceyda bugün çok mutlu. Onun babası Hasan Bey çiçeklere su veriyor. Onun annesi Seda Hanım limonata içiyor ve bir dergi okuyor. Onun kardeşleri futbol oynuyorlar. Onlar futbol oynamayı çok seviyorlar. Onun amcası Hakan fotoğraf çekiyor. Çünkü o bir fotoğrafçı olmak istiyor. Onun arkadaşı Hande ders çalışıyor. Tosun Ailesi bugün bahçede çok iyi zaman geçiriyor.

8 Tosun Ailesi bugün bahçede.
6 Make questions about Emine. Ask the underlined expressions. Tosun Ailesi bugün bahçede. Hava bugün çok güzel. Seda Hanım limonata içiyor. Kardeşler futbol oynuyorlar. Hakan fotoğraf çekiyor. O bir fotoğrafçı olmak istiyor. Tosun Ailesi bugün bahçede.

9 Onlar bugün bahçedeler.
7 Do you remember anything about Tosun family? Talk about them. Onlar bugün bahçedeler. Bugün hava çok güzel.

10 8 Bring photos of your friends. Ask and answer about them.
O nerede / Onlar neredeler? O tatilde / Onlar tatildeler.

11 9 Personal suffixes are used with the verb. Ben yapıyorum.
Sen yapıyorsun. Sen yaptın. Sen yapacaksın. Ben yapıyorum. Sen yapıyorsun. O yapıyor. Biz yapıyoruz. Siz yapıyorsunuz. Onlar yapıyorlar.

12 10 “mı / mi / mu / mü” is the question word in Turkish.
Questions: “mı / mi / mu / mü” is the question word in Turkish. O bir doktor mu? O yapıyor mu? O yaptı mı? O yapacak mı? Ben yapıyor muyum? Sen yapıyor musun? O yapıyor mu? Biz yapıyor muyuz? Siz yapıyor musunuz? Onlar yapıyorlar mı?

13 11 12 Questions. Write the answers on a piece of paper.
o / yapmak o / gitmek o / etmek o / uyumak o / içmek o / yemek o / oynamak o / dinlemek onlar / yapmak onlar / gitmek onlar / etmek onlar / uyumak onlar / içmek onlar / yemek onlar / oynamak onlar / dinlemek O yapıyor mu? Onlar yapıyorlar mı? O gidiyor ..? Onlar gidiyorlar mı? O ediyor ..? Onlar ediyorlar mı? O uyuyor ..? Onlar uyuyorlar mı? O içiyor ..? Onlar içiyorlar mı? O yiyor ..? Onlar yiyorlar mı? O oynuyor ..? Onlar oynuyorlar mı? O dinliyor ..? Onlar dinliyorlar mı? 12 Click to check your answers.

14 11 12 Questions. Write the answers on a piece of paper.
o / yapmak o / gitmek o / etmek o / uyumak o / içmek o / yemek o / oynamak o / dinlemek onlar / yapmak onlar / gitmek onlar / etmek onlar / uyumak onlar / içmek onlar / yemek onlar / oynamak onlar / dinlemek O yapıyor mu? Onlar yapıyorlar mı? O gidiyor mu? Onlar gidiyor… …? O ediyor mu? Onlar ediyor… …? O uyuyor mu? Onlar uyuyor… …? O içiyor mu? Onlar içiyor… …? O yiyor mu? Onlar yiyor… …? O oynuyor mu? Onlar oynuyor… …? O dinliyor mu? Onlar dinliyor… …? 12 Click to check your answers.

15 13 14 Questions. Write the answers on a piece of paper.
sen / gülmek sen / çalmak sen / yazmak sen / okumak sen / izlemek sen / gelmek sen / çıkmak sen / istemek siz / gülmek siz / çalmak siz / yazmak siz / okumak siz / izlemek siz / gelmek siz / çıkmak siz / istemek Sen gülüyor musun? Siz gülüyor musunuz? Sen çalıyor ? Siz çalıyor ……..? Sen yazıyor ? Siz yazıyor ……..? Sen okuyor ? siz okuyor ……..? Sen izliyor ? Siz izliyor ……..? Sen geliyor ? Siz geliyor ……..? Sen çıkıyor ? Siz çıkıyor ……..? Sen istiyor ? Siz istiyor ……..? 14 Click to check your answers.

16 13 14 Questions. Write the answers on a piece of paper.
sen / gülmek sen / çalmak sen / yazmak sen / okumak sen / izlemek sen / gelmek sen / çıkmak sen / istemek siz / gülmek siz / çalmak siz / yazmak siz / okumak siz / izlemek siz / gelmek siz / çıkmak siz / istemek Sen gülüyor musun? Siz gülüyor musunuz? Sen çalıyor musun? Siz çalıyor musunuz? Sen yazıyor musun? Siz yazıyor musunuz? Sen okuyor musun? siz okuyor musunuz? Sen izliyor musun? Siz izliyor musunuz? Sen geliyor musun? Siz geliyor musunuz? Sen çıkıyor musun? Siz çıkıyor musunuz? Sen istiyor musun? Siz istiyor musunuz? 14 Click to check your answers.

17 Sen bugün dışarı çıkıyor musun?
15 Study with a partner. Ask and answer. bugün bu sabah bugün öğleden sonra bu akşam bu gece bu Cuma bu hafta sonu Sen bugün dışarı çıkıyor musun? Ne zaman çıkıyorsun? Evet, çıkıyorum. Nereye gidiyorsun? Hayır, çıkmıyorum. Ne yapıyorsun?

18 16 Letter from Arzu. Read the first part. Sevgili Arkadaşım, Ben şu anda Antalya’dayım. Ben burada bir pansiyonda kalıyorum. Pansiyon çok ucuz ve temiz. Burada hava çok sıcak. Bu yüzden, ben her gün denize gidiyorum ve yüzüyorum. Antalya’da insanlar çok iyi. Onlar çok sıcak ve yardımsever insanlar. Ben genellikle pansiyonda yemek yiyorum. Çünkü burada yemekler çok güzel. Ben sabah erken kalkıyorum. Önce denize gidiyorum ve biraz yüzüyorum. Daha sonra öğle yemeği yiyorum …

19 Arzu nerede yemek yiyor?
17 Listen to the questions and repeat. Arzu şu anda nerede? Orada insanlar nasıl? Arzu nerede kalıyor? Arzu nerede yemek yiyor? Orada hava nasıl? Arzu sabah ne yapıyor? 18 Answer the questions about Umut.

20 19 Read the second part of the letter. … Öğleden sonra ben ve benim arkadaşlarım tavla oynuyoruz ve sohbet ediyoruz. Genellikle Antalya hakkında konuşuyoruz. Akşam üstü ben ya biraz uyuyorum, ya da tekrar denize gidiyorum. Akşam ben ve benim arkadaşlarım dışarı çıkıyoruz. Biz bara gidiyoruz, dans ediyoruz, şarkılar söylüyoruz. Yani biz çok eğleniyoruz. Ben şu anda bir kafedeyim. Ben kahve içiyorum, müzik dinliyorum ve sana mektup yazıyorum. Ben senden bir mektup bekliyorum. Herkese selam söyle. Şimdilik hoşça kal. Sevgiler, Arzu

21 20 21 Listen to the questions and repeat.
Onlar öğleden sonra ne yapıyorlar? Onlar orada ne yapıyorlar? Arzu akşam üstü ne yapıyor? Arzu şu anda nerede? Onlar akşam nereye gidiyorlar? Arzu şu anda ne yapıyor? 21 Answer the questions about Umut. U14

22 “Onlar çok farklı insanlar.” Present activities ● Differences
talebe U14


"Present activities ● Questions" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları