Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZIM KURALLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZIM KURALLARI."— Sunum transkripti:

1 YAZIM KURALLARI

2 1-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Uzaydan Dünya'yı görmek isterdim. B) Bu derste Anadolu'nun Güney'ini göreceğiz. C) Her yıl nisan ayında Kırşehir'e gider. D) Siz Sinekli Bakkal romanını okudunuz mu?

3 Çözüm: D

4 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
2-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır? A) Bu yıl sınava dershanede hazırlandık. B) Benden aldığı kitabı henüz bitirememiş. C) Balıkçılar hiçbir ses duymamışlar. D) Sende bizimle oynamak ister misin?

5 Çözüm: C

6 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır?
3-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır? A) Şu an aklından neler geçiyor? B) Az önceki kişiyi sen de fark ettin mi? C) Her gün seni görmekden sıkıldım. D) Yapraklar sararmaya başladı.

7 Çözüm: B

8 4 -) Aşağıdakilerin hangisinde "mi"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Bu akşam mı geleceksiniz? B) Yaz gelince gözü kimseyi gör müyormuş. C) Seni hiç mi hiç sevemedim. D) Karşıdaki dumanı görüyor musun?

9 Çözüm:C

10 5-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikilemelerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Köyümün suyundan kana kana içtim. B) Herkesle senli benli konuşmamalısın. C) Çocukcağız yağmurda tirtir titriyordu. D) Olur olmaz işler yüzünden geç kaldı.

11 Çözüm: D

12 6-)  Aşağıdakilerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yazım yanlışı yapılmamıştır? A) 3'ncü sorunun cevabını bulamadım. B) Bu soru 1995'de çıkmıştı. C) Sınava üçyüz elli kişi gelmemiş. D) Öğrencilerin %45'i sınavda başarılı oldu.

13 Çözüm:C

14 7-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de nin yazımıyla ilgili" bir yanlışlık vardır? A) Kardeşi de onunla birlikte geliyor. B) Önümüzde koca bir yaz var. C) Bu sıcak da evde oturmak daha iyi. D) Saçı da gözleri gibi simsiyahtı.

15 Çözüm:D

16 8-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Bu adama daha fazla sabredemeyeceğim. B) Onu görünce neler hissediyorsunuz? C) Misafirlerimizi bu sabah yolcu ettik. D) Bütün dostları tarafından terkedildi.

17 Çözüm:A

18 9-) Aşağıdakilerin hangisinde bileşik sözcüklerin yazımıyla ilgili bir yazım yanlışı yapılmamıştır? A) Arabasını çok iyi parketti. B) Söylediğim her şeyi kabul etti. C) Dedesinin sesini kayıt etti. D) Dayım seni çok merakediyor.

19 Çözüm:A

20 10-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eklerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Elif'ten bir haber geldimi? B) TV'de yeni bir dizi başlıyor. C) Bu hafta sonu Ardahan'a gideceğiz. D) Mahmut Usta'yı nerede bulabiliriz?

21 Çözüm:A

22 11-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de" nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Kralda dilencide aynı iştahla acıkır. B) Biraz da kendin için yaşamalısın. C) İğneyi çalan deveyi de çalar. D) Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.

23 Çözüm:C

24 12-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "mi"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Kanatlanıp uçamadığı yer mi var? B) O kadar insan içinden beni mi buldun? C) Yârim İstanbul'u meskenmi tuttun? D) Sen de mi beni bırakıp gideceksin?

25 Çözüm:B

26 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
13-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A) Suç ve Ceza romanı bitecek gibi değil. B) Ben Pazartesi günleri çalışmıyorum. C) Güneydoğu Anadolu'da yağış varmış. D) Fatma teyzem henüz gelemedi.

27 Çözüm:A

28 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
14-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A) Bilgi yarışmasında bizim okulda dereceye girdi. B) Toplantı da öğretmenler odasında yapılacak. C) Havuzda yüzerken de dikkatli olmalıyız. D) Üniversite eğitimini yurt dışında mı yaptı.

29 Çözüm:A

30 A) Günlerdir aynı konunun tartışılması sabrını taşırdı.
15-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Günlerdir aynı konunun tartışılması sabrını taşırdı. B) Bu konuda onun da fikrini almak istedi. C) Törende çok mutlu olmuş, göğüsü kabarmıştı. D) Ona bir armağan vererek gönlünü almaya çalıştı.

31 Çözüm:C

32 16-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A) Benimle hiç konuşmadıki! B) Baktım ki bize doğru koşuyor. C) Evi biliyor musun ki gidelim? D) Üşüyorum çünkü çok hastayım.

33 Çözüm:A

34 17-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır? A) Bu mahalleye geleli onbeş gün oldu. B) 1999'daki depremi hâlâ unutamıyoruz. C) Bana olan borcun üç yüz elli milyondur. D) Büyük babam 1985'te vefat etmiş.

35 Çözüm:C

36 18-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken "de" ayrı yazılmıştır? A) Dünyada tasasız baş bostan korkuluğunda bulunur. B) Bir işi bitirdiğinde tekrar bir işe başla ve yorul. C) Dünya da taklit edilemeyen tek şey cesarettir. D) Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız.

37 Çözüm:A

38 19-) 1. Emrah derki düştüm dile Bülbül figan eder güle Güzel sevmek bir sarp kale Ya alınır ya alınmaz Yukarıdaki dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır? A) B) C) D) 4.

39 Çözüm:B

40 20-) Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin kullanımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Edirne'ye geleli daha dört gün oldu. B) Çanakkale boğazından geçmek isterdim. C) Maraş dondurmasının tadı bir başkadır. D) Hatay Türkiye'nin güneyinde yer alır.

41 Çözüm:A

42 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
21-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Hem araba hemde ev aldılar. B) Bizimkinin gözleri doldu herhalde. C) Mademki seviyorsun söylemen gerekir. D) Çocuğun sende olduğunu biliyorum.

43 Çözüm:B

44 22-) Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Çayınıza üç şeker yeter mi? B) Sıkıntıların bir nedeni de bu değilmi? C) Gezmeye eğlenmeye vakit mi var? D) Bu aşı insanlara uygulanabilir miydi?

45 Çözüm:A

46 Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
23-) Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Bu işte başkalarını taklit etmiyeceksin. B) Bir haftadır eve de işe de uğramıyor. C) Karşı komşumuza el sallıyorum. D) Sana olan sevgimi anlayamadın bir türlü.

47 Çözüm:D

48 24-) Aşağıdakilerin hangisinde ayrı yazılması gereken sözcük bitişik yazılmıştır? A) Kırmızı bir gülün yerini hiçbir şey tutmaz. B) Birkaç yıl sonra mutlulukları sona erdi. C) Burada yeşilin bin bir tonunu görebilirsin. D) Oturma odası için güzel birtakım beğendik.

49 Çözüm:C

50 25-)  Aşağıdakilerin hangisinde "-da/-de"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Ne günlük kaygılar ne de yanılgılar onu üzer. B) Tepedeki kuş yuvaları da ilgimizi çekti. C) Bu akşam sen de bir gariplik var. D) Her evde küçük bir kitaplık bulunmalı.

51 Çözüm:C

52 Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
26-) Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Bin bilsen de bir bilene danış. B) Dost kara günde belli olur. C) Ak koyunun kara kuzusuda olur. D) Kimsenin ahı yerde kalmaz.

53 Çözüm:B

54 Numaralanmış dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
27-) I. Unuttuk sevmeyi sevilmeyi II. Bir çabaki bitip tükenmek bilmez III. Evrende kardeşçe yaşamak lâzım IV. Neden korkuyoruz birbirimizden Numaralanmış dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) I. B) II. C) III. D) IV. 

55 Çözüm:C

56 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
28-) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? A) Genellikle Cuma günleri dedemle gezerdik. B) Mart'ta benim sınavlarım Nisan'da onunkiler başlıyor. C) Babam 30 Ekim 1998'de emekli oldu. D) İlkbahar ve Yaz aylarında yazlıkta kalırız.

57 Çözüm:C

58 Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin yazımı yanlıştır?
29-) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin yazımı yanlıştır? A) Her durumda soğukkanlılığını koruyor. B) Gökdelenler bütün manzarayı kapatmıştı. C) Bu yaşta ailesi tarafından terkedildi. D) Hiç konuşmadan bakakaldım ardından.

59 Çözüm:B

60 30-) 1. Sessizce çekirdek çatlasada meraktan 2. Taze dal ayrılmak istermi hiç yapraktan 3. N'olur gökyüzünde gezmelere boşverin 4. Adımlarınız eksik olmasın topraktan Numaralanmış dizelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? A) 1. B) 2. C) 3. D) 4.

61 Çözüm:A


"YAZIM KURALLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları