Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?"— Sunum transkripti:

1 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Yurt dışında eğitim alabilmek için. Yurt dışında üniversite okumak, master ya da doktora yapmak için yabancı dilin belirli yeterlilik kriterlerini aşması gerekmektedir. prepared by Ahmet C.COŞKUN

2 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Türkiye’nin daha hızlı gelişebilmesi ve daha yaşanılabilir bir ülke olabilmesi için. Yabancı dil öğrendikçe yabancılara karşı, onları tam tanımamak ve kendimizi tam tanıtmamaktan kaynaklanan anlaşmazlık ve düşmanlıkları en aza indirmek için çaba gösterebiliriz. Türkiye’nin evrensel standartların hakim olduğu bir ülke olabilmesi, yabancı dil bilenlerin sayısıyla doğru orantılıdır. prepared by Ahmet C.COŞKUN

3 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Dünyayı daha kolay, düşük maliyetli ve rahat gezebilmek için. Yurt dışına çıkmak, yabancı dil öğrenmeye kişiyi ikna etmek için 1547 neden bulmaktan dah fazla etkilidir. Yabancı bir ülkede, karşılaştığınız bir sorunu çözmeye çalışırken bir lisanın kaç insan olduğunuda öğrenirsiniz. prepared by Ahmet C.COŞKUN

4 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Yabancı yayınları okuyabilmek ya da izleyebilmek için. İlgi alanınız ya da mesleğiniz ile ilgili dünyanın farklı yerlerinde ne gibi fikirler olduğunu İngilizce gibi yaygın bir dili öğrenmek yoluyla takip edebilirsiniz. Aksi takdirde sürekli Amerika’yı yeniden keşfetmeniz gerekecektir. prepared by Ahmet C.COŞKUN

5 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Daha uzun süre yaşayabilmek için! Yapılan araştırmalar, insanların bilgi ve kültür seviyesi arttıkça, ortalama yaşam süresinin de uzadığını kanıtlamaktadır. Devlet planlama teşkilatının verilerine göre, krizlere ve hayat şartlarındaki zorluklara rağmen Türk insanının ortalama yaşam süresi son 35 yılda 19 yıl uzadı. Bilginin dolaşımı ve öğrenme hızının artışı, yaşam kalitesini artırmaktadır. Bilginin hızlı dolaşımı ise yabancı dil bilenler sayesinde olmaktadır.

6 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Akademik kariyer yapabilmek için. Yurt dışında gerektiği gibi, Türkiye içinde de akademik kariyer yapmak istediğiniz zaman, yabancı dil yeterlilik sınavlarını geçmeniz gerekmektedir.

7 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
İleride İngilizce öğrenmek zorunda kalmamak için! Hayatınızın bundan sonraki kısmında, bir daha yabancı dil öğrenmek zorunda kalmak istemiyorsanız, bunu yapabilmenin tek yolu bir yabancı dil öğrenmektir. Tayyip Erdoğan, zamanında İngilizce öğrenmemesi yüzünden, kurduğu parti anketlerde en fazla oyu alırken kendisi evde İngilizce öğrenmeye çalışıyordu!

8 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Anlama ve hatırlama becerisini geliştirebilmek için. Yabancı dil öğrenmenin, dinleme ve hatırlama becerisini geliştrdiği, yapılan araştırmalarda test edilmiştir.

9 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Kendimize güvenmek ve özsaygımızı yükseltmek için. Yabancı dil bilmek, bunu yaşayamayan milyonlarca insandan daha “üstün” olduğu mesajını kişinin bilinçaltına göndererek kendine güvenini artırır.

10 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Bazı seçkin uluslararası derneklere üye olabilmek için. Örneğin Genç Girişimciler Derneği’ne (Junior Chamber International – JCI) üye olmanın ön şartlarından biri en az bir yabanci dil biliyor olmak.

11 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Kendi ana dilimizi daha iyi öğrenebilmek için. Yabancı dil öğrendiğimiz zaman, kendi diliniz hakkında da çok şey öğrenirsiniz. Yabancı dil öğrenem sürecinde, sık sık o dili kendi ana dilinizle kıyaslayarak, kendi anadiliniz üzerine de düşünmeye başlarsınız. Yabancı dil öğrenme süreci özellikle kendi dilimizin “yapısını” öğrenmemizi, onu daha bilinçli kullanmamızı sağlamaktadır.

12 NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?
Daha hoşgörülü, aydın ve esnek olabilmek için. Yazar Alev Alatlı, “bir yabancı dil bilmeyen, dışarıda yaşamamış, merceğini yerel olana sabitlemiş bir ‘aydın’, aydın değildir” diyor.


"NİÇİN EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları