Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yeni Bir Çığır Açan Kullanıcı Dostu ALLPLAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yeni Bir Çığır Açan Kullanıcı Dostu ALLPLAN"— Sunum transkripti:

1 Yeni Bir Çığır Açan Kullanıcı Dostu ALLPLAN
Eğitmen: Ayfer AYDIN

2 Allplan Nedir? Allplan; Mimari eskizden etütlere, modellemeye, pafta düzenlemeye, detaylandırmaya, metrajlara ve uygulama çizimlerine kadar tüm tasarım süreçlerini kapsayan bir programdır.

3 Geleceğin teknolojisi ile donatılmış akıllı CAD Allplan programı, tasarımdan sunuma kadar, planlama aşamalarındaki ihtiyaçların tümünü karşılayan komple bir programdır. Allplan akıllı bir CAD sistemidir ve komple bir sistem olarak gelişmiş modülleri sayesinde mimarın tüm beklentilerine cevap verir: • Tasarım • Çizim • Modelleme • Metraj • Çatı ve merdiven konstrüksiyonu • Organizasyon • Sunum, hızlı ve kullanışlı menü sistemi

4 Allplan, uygulanabilir her tasarımı mümkün kılan, entegre bir çizim programıdır. Aynı zamanda etütlerden uygulama projesine, nokta detaylardan maliyet hesaplarına kadar bütün işleri destekleyen ve sayısız tasarım seçenekleriyle serbestlik sağlayan bir programdır.

5 Allplan Mühendislik, mimarlar, inşaat mühendisleri ve yükleniciler arasındaki koordinasyonu, sistem kesintileri olmaksızın sağlar. Allplan CAD ve CAE (Bilgisayar destekli mühendislik) arasındaki uyumu tam olarak destekleyen bir programdır. Allplan, PDF, 3B PDF, IFC, DWG ve DGN de dahil olacak şekilde ellinin üzerinde veri formatını destekler.

6 Bir model oluşturarak çalıştığınız için, bir projenin 2B, 3B veya her ikisini birlikte görebilme ve değiştirebilme yeteneğine sahiptir. Allplan sadece tek bir yazılımda konsept tasarımından metraja kadar – sınırsız olasılıkları sunmaktadır. Hepimizin bildiği gibi, çizdiğimiz her çizginin sahada bir karşılığı, ve her karşılığın bir maliyeti vardır. Allplan, bütün bu metraj hesaplarına zaman kaybetmeden kolay bir şekilde ulaşma imkanı sağlamaktadır.

7 Allplan gelişmiş çizim araçları, akıllı yakalama modları, dönen kursörler, kolay kullanılabilir 2B geometrik çizim, düzenleme komutları ve 2B elemanların hızla ve zahmetsizce 3B'ye dönüştürülmesi için yöntemler sunar. Allplan'ın akıllı ölçülendirme ve taramaları, tasarımdaki değişikliklere otomatik olarak uyum sağlar. 16 dilde, firma tarafından kullanılmaktadır. Allplan sadece tek bir yazılımda konsept tasarımından metraja kadar sınırsız olasılıkları sunması ve uygulanan her değişiklikte, metrajlar, alanlar, hacimler ve yazıları, daima doğru kalacak şekilde güncellenir olması önemli kolaylıklar sağlamaktadır.

8 Farklı kullanım ara yüzleri içerisinden seçim yaparak, istekleriniz doğrultusunda ekran düzenlemeleri ile kullanabilirsiniz. Komutların ekran üzerindeki düzenlemesine ek olarak, çizim yaptığımız alanların da (vitrinlerin) ekrandaki durumlarını belirleyebilirsiniz.

9 Üzerinde çizim yaptığınız dosyalar, projeler altında düzenlenirler
Üzerinde çizim yaptığınız dosyalar, projeler altında düzenlenirler. Her bir yeni iş, yeni bir proje anlamına gelir. “Ahmet Bey’in Villası”, “Zonguldak Demirpark Alışveriş Merkezi” gibi.

10 Allplan’da tasarım ve veri oluşturulması işlemleri çizim dosyalarında gerçekleştirilir. Çizim dosyalarını kağıt kalem kullanarak yapılan konvansiyonel çizim sürecinde şeffaf kağıtlar gibi hayal edebilirsiniz. Bilgisayar tabirleri ile aslında her çizim dosyası, bilgisayarda depolanan elektronik bir dokümandır. Çizim dosyaları, projenize bir strüktür kazandırmak için kullanılır. Allplan’da, her bir çizim dosyası, içerisinde çizim elemanlarını barındırabilecek birer fiziksel dosyadır. Bu dosyalar arasında elemanlar kopyalanabilir ve/veya taşınabilirler ve üzerlerinde değişiklikler yapılabilir. Aynı anda ekranda 60 çizim dosyasını açıp birlikte değiştirebilirsiniz. Yeni bir proje oluşturduğunuzda, o projede kullanabileceğiniz, o projeye tahsis edilen adet çizim dosyası bulunur.

11 Katmanlar, çizim dosyalarının içine bir strüktür eklemek için kullanılırlar. Metamorfik bir anlatımla bir katman, belirli bir kategoriye ait elemanların (duvarlar, kolonlar, ölçüler, izdüşümler vb. gibi) üzerine yapıştırılan etiketlerdir. Bir elemanın biçim özelliklerinin katmandan alınmasının en büyük avantajı, o katmanda çizilen elemanların biçim özelliklerinin aynı anda, katmandaki ayarlarının değiştirilmesi ile değişebiliyor olmasıdır.

12 Allplan’da, çizdiğiniz elemanları, farklı çizim ölçeklerinde, o ölçeğe uygun detay ve görünüm elemanları içerecek şekilde ekrana getirilebilirsiniz. Tasarımda kullanılan çizgilerin kalınlıkları, tipleri, renkleri ve tarama, desen, boyama gibi elemanlar, çizimin basılacağı ölçeğe veya çizim tipine bağlı olarak görünüm, çizgi vb. gibi özelliklerini otomatik olarak değiştirebilirler.

13 TEŞEKKÜRLER


"Yeni Bir Çığır Açan Kullanıcı Dostu ALLPLAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları