Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
YÖNETİM İLKELERİMİZ ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ A. Köksal COŞKUN Bölge Müdürü

2 VAR OLUŞ GAYESİNDEN UZAKLAŞAN KURUMLAR, ZAMANLA YOK OLURLAR …
YÖNETİM İLKELERİMİZ VAR OLUŞ GAYESİNDEN UZAKLAŞAN KURUMLAR, ZAMANLA YOK OLURLAR …

3 ORMAN İŞLETMELERİNİN VAR OLUŞ GAYELERİ NEDİR ?
1- Ormanları Korumak 2- Ormanları Geliştirmek 3- Ormanları İşletmek

4 ORMANLARI NASIL KORUMALIYIZ ?
1- insanlara sevgi ile yaklaşacağız. Kalpler sevgi ile kazanılır. “Ormanı bekçi değil, sevgi korur.” ( Atasözü ) 2- Halkın ihtiyaçlarını yasal yollardan karşılayacağız. “Aç insan fırını kırar.” ( Atasözü ) 3- Halka ormanları niçin korumamız gerektiğini anlatmalıyız. Eğitim… Sürekli Eğitim…

5 ORMANLARI NASIL GELİŞTİRMELİYİZ ?
1- Tensil, bakım, rehabilitasyon çalışmalarına önem vereceğiz. 2- Geçmişte yapılan çalışmaların saha emniyetini sağlayacağız. 3- Gençlik ve Kültür Bakım çalışmalarını tam zamanında ve tekniğine uygun yapacağız.

6 ORMANLARI NASIL İŞLETMELİYİZ ?
1- Ağaca damga vuruncaya kadar silvikültürü, vurduktan sonra ekonomiyi esas alacağız. 2-Emvalin en çok para ettiği zamanlarda pazarlayacağız. 3-Kesilen emvallerin değer kaybetmemesi için en kısa sürede satacağız. 4-Müşteri taleplerine ve standardizasyona uygun mal üreteceğiz. 5-Üretim sırasındaki kayıpları en aza indireceğiz.

7 ORMAN İŞLETMELERİ NASIL OLMALI ?
1- Orman İşletmesi olduğu tabelasından değil, çevre düzeninden anlaşılmalı. “Aslan yattığı yerden belli olur’. Atasözü 2- Ülkemizin en köklü teşkilatı olduğumuz ve ülkemiz alanının dörtte birinden biz sorumlu olduğumuz unutulmamalı. 3- Ormancılığın bir ekip işi olduğu unutulmamalı. 4- Zor şartlarda yapılan çalışmalar hakkında kamuoyu bilgilendirilmeli. 5- Çevre ve ormanın her geçen gün daha da değer kazanacağı akıldan uzak tutulmamalı.

8 YÖNETİM İLKELERİMİZ ADALET Zengin-fakir, köylü-kentli, işçi-memur memur, partili-partisiz ayırımı yapmadan herkese adaletle davranacağız.

9 YÖNETİM İLKELERİMİZ SAMİMİYET Yaptığımız işte samimi olacağız. Sadece Devlet Memuru olduğumuz için çalıştığımızı bileceğiz.

10 YÖNETİM İLKELERİMİZ HİZMET En büyük hizmet insana hizmettir.Kainatta her şey doğrudan veya dolaylı olarak insana hizmet için var edilmiştir. Öyleyse bizde insana hizmet etmenin bilincinde olacağız.

11 YÖNETİM İLKELERİMİZ İSTİŞARE ETMEK Yapacağımız bir iş hakkında o işle ilgili tüm taraflarla istişare edeceğiz.Çalışanlarımızın ve orman köylümüzün konu ile ilgili fikirlerini alacağız.Bu şekilde verilecek karar hem çalışanların o işi şevkle,azimle yapmasını sağlayacak, hem de sonuca en iyi şekilde varılmasını sağlayacaktır.

12 TENKİT DEĞİL, TAKDİR ETMEK
YÖNETİM İLKELERİMİZ TENKİT DEĞİL, TAKDİR ETMEK Her şeyin öncelikle güzel yönüne bakacağız. Öncelikle güzellikleri takdir edeceğiz. Noksanlıklar varsa tatlı üslupla düzelteceğiz.

13 BİLGİLİ VE İLGİLİ OLMAK
YÖNETİM İLKELERİMİZ BİLGİLİ VE İLGİLİ OLMAK Yaptığımız işleri hangi mevzuata göre yaptığımızı bileceğiz.Mevzuattan ayrılmadan yapamayacağımız işleri niçin yapamadığımızı talep sahiplerine ilgiyle izah edeceğiz.

14 HESAP VEREBİLMEK – ŞEFFAF OLMAK
YÖNETİM İLKELERİMİZ HESAP VEREBİLMEK – ŞEFFAF OLMAK Yaptığımız ve yapacağımız her işin mutlaka hesabını vereceğimizi bileceğiz. Şeffaf olacağız.

15 TEMİZ OLMAK, UYGUN GİYİNMEK
YÖNETİM İLKELERİMİZ TEMİZ OLMAK, UYGUN GİYİNMEK İçi temiz, dışı temiz, çalıştığı mekanlar temiz bir yönetim anlayışında olacağız.

16 ÇALIŞANLARINI DÜŞÜNMEK
YÖNETİM İLKELERİMİZ ÇALIŞANLARINI DÜŞÜNMEK İşçi-memur tüm çalışanların dertleriyle ilgileneceğiz. İyi günde , kötü günde birlikte olacağız. Gerek çalışanların, gerekse vatandaşların kurumumuzdan memnun olmasını sağlayacağız.

17 ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMEK
YÖNETİM İLKELERİMİZ ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMEK Zaman bizim için bir sermayedir.İyi değerlendireceğiz.Planlı olacağız.Günü,haftayı,ayı ve yılı iyi planlayacağız.

18 YÖNETİM İLKELERİMİZ BİRLİK OLMAK Birlikten kuvvet doğar. 1 rakamı tek başına 1 kuvvetindedir. İki tane 1 bir araya gelirse 11 kuvvetindedir. Bir vücudun organları, yada bir fabrikanın çarkları olduğumuzu düşünmek. Her personelin yaptığı iş bizim için önemlidir.

19 İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE BİRLİKTE OLMAK
YÖNETİM İLKELERİMİZ İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE BİRLİKTE OLMAK Personelimizin, bizden emekli olanların mutluluklarını ve acılarını paylaşacağız. Emekli olanlara ilgi ve alakamızı azaltmayacağız.

20 YÖNETİM İLKELERİMİZ SIR TUTMAK Ağızdan çıkanın sır olmaktan çıktığını, hiç bir şeyin gizli saklı kalmayacağını bileceğiz.

21 DOĞRU SÖZLÜ OLMAK, YALAN SÖYLEMEMEK
YÖNETİM İLKELERİMİZ DOĞRU SÖZLÜ OLMAK, YALAN SÖYLEMEMEK Gerek vatandaşa karşı gerekse aramızda kesinlikle yalan söylemeyeceğiz.

22 GÜLER YÜZLÜ VE TATLI DİLLİ OLMAK
YÖNETİM İLKELERİMİZ GÜLER YÜZLÜ VE TATLI DİLLİ OLMAK Gerek personel arasında, gerekse vatandaşlara karşı işini yapamasak bile tatlı dilli ve güler yüzlü olmalıyız. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. (Atasözü)

23 AZ KONUŞUP, ÇOK İŞ YAPMAK
YÖNETİM İLKELERİMİZ AZ KONUŞUP, ÇOK İŞ YAPMAK Lüzumsuz konuşmalarla boşa zaman harcamayacağız. İşimizle ilgili olacağız. O anda iş yoksa kendi konularımızla ilgili mevzuatı okuyacağız.

24 İŞLERİ TAM ve ZAMANINDA YAPMAK
YÖNETİM İLKELERİMİZ İŞLERİ TAM ve ZAMANINDA YAPMAK Programlar zamanında gerçekleştirilecek, yazılan yazılara zamanında cevap verilecek. Unutmamak gerekir ki bir işi zamanında yapmak geç yapmaktan daha kolaydır. Vatandaşın taleplerine en geç 1 ay içinde cevap vereceğiz.

25 YERİNDE OLSAM İLKESİNİ DÜŞÜNMEK
YÖNETİM İLKELERİMİZ YERİNDE OLSAM İLKESİNİ DÜŞÜNMEK Özellikle olumsuz durumlarda, vatandaşın ve karşımızdaki amir veya memurun yerine kendimizi koyup bir daha düşüneceğiz. Anlık karar vermeyeceğiz.

26 YAPTIĞIMIZ İŞİN HANGİ MEVZUATA DAYANDIĞINI BİLECEĞİZ.
YÖNETİM İLKELERİMİZ YAPTIĞIMIZ İŞİN HANGİ MEVZUATA DAYANDIĞINI BİLECEĞİZ. Taklitçi değil tahkikçi olacağız.

27 İŞİ SÜRÜKLEYEN OLACAĞIZ.
YÖNETİM İLKELERİMİZ İŞE SÜRÜKLENEN DEĞİL, İŞİ SÜRÜKLEYEN OLACAĞIZ. Planda, programda olan işlerimizi bir emre gerek kalmadan zamanında kendi isteğimizle yapacağız.

28 HATA YAPMAMAYA GAYRET EDECEĞİZ
YÖNETİM İLKELERİMİZ HATA YAPMAMAYA GAYRET EDECEĞİZ İstemeyerek yaptığımız hatadan dönmeyi erdemlik sayacağız.

29 YENİLİKLERE AÇIK OLACAĞIZ.
YÖNETİM İLKELERİMİZ YENİLİKLERE AÇIK OLACAĞIZ. Sürekli kendimizi geliştireceğiz. Gerek mevzuattaki,gerekse teknolojideki yenilikleri takip edeceğiz. Zamanın gerisinde kalmayacağız.Yeni teknolojilerden kurumumuz çalışanlarını da faydalandıracağız.

30 Zamanı ve Devletin malzemelerini en iyi şekilde kullanacağız.
YÖNETİM İLKELERİMİZ TASARRUFLU OLACAĞIZ. Zamanı ve Devletin malzemelerini en iyi şekilde kullanacağız.

31 HEDİYE KABUL ETMEYECEĞİZ.
YÖNETİM İLKELERİMİZ HEDİYE KABUL ETMEYECEĞİZ. Bazen bir hediyenin çok ağır bedeli olabilir. Bu sebeple hediye kabul etmediğimizi insanları kırmadan onlara söylemeliyiz.

32 BEN DEĞİL BİZ DEMESİNİ BİLMEK
YÖNETİM İLKELERİMİZ BEN DEĞİL BİZ DEMESİNİ BİLMEK Bizler yaptığımız işleri işçisiyle-aşçısıyla, memuruyla-amiriyle bir ekip olarak yapmaktayız. Bu sebeple elde edilen iyi sonuçları hep birlikte yaptığımızı bileceğiz.

33 YÖNETİM İLKELERİMİZ SABIRLI OLMAK İnsana zorluklara sabretme gücü verilmiştir. Bu gücü bulunduğumuz ana yoğunlaştıracağız. İleriye ve geriye dağıtmayacağız.

34 ÖFKEMİZİ KONTROL ETMEK.
YÖNETİM İLKELERİMİZ ÖFKEMİZİ KONTROL ETMEK. Her insanda az veya çok öfke duygusu vardır. Kontrol edilerek yerinde kullanılırsa faydalıdır. Ancak kontrolümüzden çıkarsa şahsımıza ve kurumumuza büyük zararlar verebilir. ‘Hırs çıkınca göz kararır, hırs inince yüz kararır’ bundan dolayı atasözü olmuştur.

35 ORMAN KÖYLÜSÜ İLE İLİŞKİLER.
1- Kendimizi köylünün yerine koyacağız. 2- Odamıza geldiğinde derdini dinleyip bir çay içireceğiz. 3- Talebi mevzuata uygunsa kısa sürede yapacağız, değilse ikna edeceğiz. 4- Konuşurken yüzüne bakacağız.

36 DİĞER KURUMLARLA İLİŞKİLER
1- Diyalogu esas alacağız. 2- Kurumları zaman zaman ziyaret edeceğiz. 3- Diğer Kurum yönetici ve çalışanlarına ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi vereceğiz, 4- Mümkünse ormana götürerek bizzat çalışmaları göstereceğiz. 4- Ormandan olan taleplerine yasal çerçevede ve makul düzeyde yardımcı olacağız.

37 ASTLARLA İLİŞKİLER 1- İyi yönetici astların kabiliyetlerini en iyi kullanandır. Yapılacak işi astların görüşünü olarak ortaya çıkaracağız. 2- Astlarımıza değer vereceğiz. 3- Astlarımızı rencide etmeyecek şekilde hitap edeceğiz. 4- Astımızın odasındayken ona emir vermeyeceğiz. 5- Emir verirken asla yap, getir, gibi emirler değil, yaparmısın, getirirmisin veya yapalım, şeklinde emir vereceğiz.

38 AYNI DÜZEYDEKİLERLE İLİŞKİLER
1- Arkadaşlarımızı sevelim. Sevilmenin yolu sevmekten geçer. 2- Tek başına ismiyle değil, bey,hanım şeklinde hitap edelim. Ahmet bey, Fatma hanım gibi. 3- Arkadaşlarımızın aleyhinde konuşmayalım, konuşturmayalım.

39 A. Köksal COŞKUN Orman Bölge Müdürü Teşekkür Ederim.


"ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları