Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU."— Sunum transkripti:

1 HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU

2 Yeni sistem 2014-2015 eğitim-öğretim yılında sadece 8
Yeni sistem eğitim-öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencilerine uygulanacak. Sonraki yıllarda ise kademeli olarak 6 ve 7. sınıflar için de uygulanacak.

3 NASIL UYGULANACAK Her dönem; iki yazılısı olan derslerden birincisi,
TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi ortak yapılacak. Türkçe –Matematik- Fen ve Teknoloji- Yabancı Dil Sınav soruları işlenen müfredatı kapsayacak şekilde seçilecek.

4 NASIL UYGULANACAK 1.dönem ortak sınavlar Kasım ayının son haftası, 2. dönem ise Nisan ayının son haftası yapılacak. Sınav günleri Okullar Tatil olacak Sorular çoktan seçmeli (test) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek. Sınav bitmeden öğrenciler sınıflarından çıkmayacak. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecek. 1.GÜN OTURUM DERSLERİ TÜRKÇE-MATEMATİK-DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2.GÜN OTURUM DERSLERİ FEN VE TEKNOLOJİ- T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK YABANCI DİL

5 6 KASIM DA SINAVLAR ARASI SÜRE 50 DK DAN 30 DK İNDİRİLDİ.
Ö N E M L İ S A A T L E R 6 KASIM DA SINAVLAR ARASI SÜRE 50 DK DAN 30 DK İNDİRİLDİ. DİKKAT !! SINAVA GEÇ GİREN ÖĞRENCİYE EK SÜRE VERİLMEYECEK.

6 NASIL UYGULANACAK Her öğrenci sınava kendi okulunda girecek.Öğrencinin sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi e-okul ve veli bilgilendirme sistemi üzerinden yayımlanacaktır Öğretmenler ise farklı okullarda görevlendirilecek. Geçerli bir mazereti olup sınava giremeyen öğrenci telafi sınavına girecek. Telafi sınavları Bakanlık tarafından belirlenen merkezlerde yapılacak. Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/sınavlara katılmayan, öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmeyecek, ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacaktır E-okul sistemine kayıtlı 8 inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır. Kitapçıklar okullarda bırakılacak olup aynı gün oturumlar tamamlandıktan sonra isteyen öğrenciye verilecektir.

7 HANGİ DERSLERDEN ORTAK SINAV YAPILACAK? Türkçe Matematik
Temel Dersler Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Yabancı Dil T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrenciler 5 Branş Üzerinden değerlendirilecek.

8 PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?
Öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30’u 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70’inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacaktır.

9 AĞIRLIKLANDIRILMIŞ MERKEZİ SINAV PUANI
NEDİR? Ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı, öğrencinin altı temel dersten girdiği merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre hesaplanan puanıdır.Buna göre;

10 KISACA… MERKEZİ sınav puanlarının etkisi %70… Dolayısıyla çok iyi hazırlanmak, düzenli çalışma ve takip ŞART! Öğrenci daha fazla sınavla karşılaşacak. Bu sınavlarda başarılı olabilmesi için doğru bir şekilde hazırlanması, eksiklerini gidermesi gerekli. Sınav değerlendirmeleri MERKEZİ yapılacak.

11 TEŞEKKÜRLER


"HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları