Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnsan Kaynakları Müdürlüğü Emin Hızlı Mayıs 2013

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnsan Kaynakları Müdürlüğü Emin Hızlı Mayıs 2013"— Sunum transkripti:

1 İnsan Kaynakları Müdürlüğü Emin Hızlı Mayıs 2013
ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL TANITIM VE KARİYER UYGULAMALARI İnsan Kaynakları Müdürlüğü Emin Hızlı Mayıs 2013

2 ALBARAKA’YI TANIYALIM
Türkiye’de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki ve öncüsü olan Albaraka Türk Katılım Bankası, 1984 senesinde kuruluşunu tamamlayarak 1985 yılının başından itibaren faaliyete geçmiştir. Albaraka Türk faaliyetlerini 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na tâbi olarak sürdürmektedir. Câri hesaplar ve katılım hesapları aracılığıyla fon toplayan ve topladığı fonları, bireysel finansman, kurumsal finansman, finansal kiralama ve proje bazında kâr zarar ortaklığı gibi hizmetlerle tekrar ülke ekonomisine kazandıran Albaraka Türk, faizsiz bankacılık uygulamasıyla çok çeşitli finansman ve bankacılık hizmetlerini sunmaktadır. Ana ortağı Albaraka Banking Group’un faaliyet gösterdiği Körfez, Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyalarında finansal ürün ve hizmeti sunmada en iyi bölgesel banka olma vizyonu ile yola çıkan Albaraka Türk, Singapur’dan İngiltere’ye, Güney Afrika’dan Fas’a, Avustralya’dan Kazakistan’a kadar 72 ülkede 796’dan fazla banka ile kurduğu geniş muhabirlik ağı sayesinde müşterilerine hızlı, kaliteli ve emniyetli dış ticaret (ithalat, ihracat ve kambiyo) hizmetlerini vermektedir. Bireysel Bankacılık alanında da iddialı olan Albaraka Türk, müşterilerine, ortaklarına, çalışanlarına ve Türkiye’ye değer katma misyonunu benimsemiş milletlerarası bir katılım bankası olarak, 2013 yılı itibariyle bir tanesi yurt dışında olmak üzere ülke geneline yayılmış 137 şubesiyle hizmet vermektedir.

3 GENEL BİLGİLER Banka Adı : Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
Kuruluş Tarihi : 1984 Faaliyete Başlama : 1985 Sermaye : 900 Milyon TL Şube Sayısı : 137 Personel Sayısı : 2810 Web Adresi : Telefon :

4 ALBARAKA FİNANSAL HİZMETLER GRUBU

5 ORTAKLIK YAPISI

6 VİZYONUMUZ Dünyanın en iyi katılım bankası olmaktır. MİSYONUMUZ Faizsiz bankacılık prensiplerine bağlı, kurumsal değerlerimize ve bankacılık etik ilkelerine uygun bir şekilde, başarılarımıza katılan müşterilerimiz, çalışanlarımız ve hissedarlarımızla ortak faydalarımızı paylaşarak, toplumun finansal ihtiyaçlarını karşılamaktır KALİTE POLİTİKAMIZ Takım ruhunu ve kaliteyi benimsemiş, kendini yöneten çalışanlarla; Kaliteyi bir yaşam biçimi olarak kabul eden, eğitimli ve kendini sürekli yenileyen çalışanlarla; Müşterilerimizin mevcut ve muhtemel beklentilerini karşılayacak bir şekilde ürün / hizmetler sunmak, "Müşteriye özel ilgi" ve "güler yüzlü hizmet" anlayışıyla müşterilerimizin memnuniyetini arttırmak, Tüm süreçlerimizi ve ürün / hizmet kalitemizi sürekli olarak iyileştirmek, Teknolojik ve sektörel gelişmeleri yakından takip ederek, hızlı bir şekilde katma değere dönüştürmektir.

7 İŞE ALIM SÜRECİ Albaraka Türk'e iş başvurusu yapan adaylarda şu özellikler aranmaktadır; Üniversitelerin bankacılıkla ilgili bölümlerinden mezun olmak, 28 yaşını aşmamış olmak, Tercihen yabancı dil biliyor olmak. Bu özelliklere sahip adaylar, personel ihtiyacı çerçevesinde katıldıkları sınavlarında başarılı olmaları halinde mülakata davet edilirler. Adaylar, mülakat sonucuna göre talep ettikleri pozisyon ve sahip oldukları yetkinlikler doğrultusunda değerlendirilirler. Adayın başvurusunun tarafımıza ulaşmasından sonra; CV taramaları sonucunda nitelikleri uygun adayların bulunması, Ön görüşme, İlgili pozisyona göre, Genel kültür, genel yetenek testleri ve kişilik envanteri uygulaması, İnsan Kaynakları ile mülakat, İlgili birim yöneticisi ile mülakat, Referans araştırması, Sonuç,

8 ÇALIŞMA DÜZENİ VE STAJYERLİK SÜRESİ
Haftalık toplam çalışma süresi, bu sürenin günlere dağılımı ile günlük çalışma saatleri ve dinlenme süre ve zamanları Genel Müdürlükçe ilgili mevzuata göre tespit edilir. İşlerin günü gününe ve gecikmeksizin iş saatleri içinde bitirilmesi esastır. Mesai sabah 9:00’da başlar, 18:00’da biter.Şube kasaları 17:00’de kapatılır. Genel Müdürlük servis araçları 18:15’te kalkar. Cumartesi ve Pazar günleri tatildir. Stajyerlik süresi, Bankaya yeni giren personel için iki aylık yasal deneme süresi dahil olmak üzere toplam altı aydır. Altı ay sonunda ilgili birim/şubenin yazısına göre stajyerlik sona erer ve personelin asaleten ataması yapılır.

9 ÜCRET BİLGİLERİ ÜCRET Albaraka Türk’te personel ücreti her ayın son işgününde ödenir. Yıllık 12 maaş üzerinden ücret ödemesi yapılır. PERFORMANS PRİMİ Bireysel performans durumuna göre verilen performans primi, performans dönemini takip eden yılın ilk yarısında ödenir.

10 TAZMİNATLAR KASA TAZMİNATI
Para tahsil ve tediyesi ile görevli Gişe Yetkililerine ödenir. YABANCI DİL TAZMİNATI Personelimize; TOEFL (IBT) sınav sonucuna göre İngilizce Dil Tazminatı ödenmektedir. Ayrıca sadece Fransızca gerektiren ilgili birim / serviste çalışan personele DALF, DELF ve TEF sınav sonuçlarına göre Fransızca Dil Tazminatı ödenmektedir.

11 SOSYAL YARDIMLAR Evlenme yardımı, Doğum yardımı, Giyim yardımı,
Çocuk yardımı, Servis / Yol yardımı, Öğlen yemeği, Şube hedef primi verilir.

12 İNSANA SAYGI ÖDÜLÜ ALTINCI KEZ ALBARAKA TÜRK’E VERİLDİ
Bu yıl 18’incisi düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi’nde, Kariyer.net tarafından 12. kez verilen İnsana Saygı Ödülleri sahiplerini buldu. Lütfü Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde Albaraka Türk, bankacılık kategorisinde İnsana Saygı Ödülü’nü üst üste altıncı kez almaya hak kazandı. İnsan kaynakları platformu Kariyer.net tarafından düzenlenen ve insan kaynakları alanında başarılı çalışmaları öne çıkarmak ve kamuoyu ile paylaşmak üzere gerçekleştirilen ve bu yıl 12. kez dağıtılan İnsana Saygı Ödülleri, İnsan Kaynakları Zirvesi kapsamında yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Son beş yılda olduğu gibi bu yıl da bankacılık alanında İnsana Saygı Ödülü’nü Albaraka Türk Katılım Bankası aldı.

13 EĞİTİM PROGRAMLARI Albaraka Türk’te çalışmaya başlayan her personel, öncelikli olarak bankamızı tanımaya yönelik eğitime alınır. Görev öncesi aldıkları temel oryantasyon ve işbaşı eğitimleri sonrasında, mesleki bilgilerin verildiği eğitimlere yönlendirilirler. Albaraka Türk’te yaklaşık yılın yarısında dershane eğitimleri uygulanmaktadır. Müfettiş Yrd./Denetçi Yrd., Uzman Yrd. ve Yetkili Yrd. statüsündeki arkadaşlarımız için hem işbaşı hem de dershane eğitimleri tercih edilmekte olup buna göre düzenlemeler yapılmıştır. Dershane eğitimleri yoğun olarak “yetkili” personeli kapsamaktadır. Banka dışında düzenlenen genel katılıma açık eğitimler. (Katılım Bankaları ve Türkiye Bankalar Birliği eğitimleri) Eğitim programlarının içeriği, bu programa katılacak arkadaşımızın genel kariyer planlaması çerçevesinde Eğitim ve Organizasyon Müdürlüğünce belirlenmektedir. Bankamızda, mesleki bilgi eğitimleri yanında uzman kişilerin verdiği kişisel ve sosyal gelişime yönelik eğitimler de düzenlemektedir. (ilkyardım eğitimi, deprem eğitimi, yangın eğitimi vb.)

14 BANKA İÇİ EĞİTİMLER Temel Eğitimler Kariyer Eğitimleri Mevzuat Eğitimleri Proje Eğitimleri İşbaşı Eğitimleri Bilgi Teknolojileri Eğitimleri TEMEL EĞİTİMLER Temel Bankacılık Eğitimi Kurumsal Pazarlama Uzman Yardımcılığı Bireysel Pazarlama Uzman Yardımcılığı Müfettiş ve Denetçi Yardımcılığı MT (Management Trainee) Mali Analiz Uzman Yardımcılığı BANKA DIŞI EĞİTİMLER Türkiye Bankalar Birliği Eğitimleri (TBB) Türkiye Katılım Bankaları Birliği Eğitimleri (TKBB) Bankalar Arası Kart Merkezi (BKM) Konferans / Seminer / Söyleşi

15 KİŞİ BAŞI EĞİTİM SAATLERİ

16 YÜKSEK LİSANS EĞİTİM DESTEĞİ
Çalışanlarımızın entelektüel gelişimlerinin desteklenmesi, motivasyonlarının artırılması, Bankamıza olan bağlılık ve aidiyet duygularının güçlendirilmesi amacıyla 2011 yılının Eylül ayında çalışanlarımızın Yüksek Lisans Programlarına (MBA) katılmalarına mali açıdan destek olunması uygulaması başlatılmıştır. Genel Müdürlük binasında başlatılan Yüksek Lisans Eğitim programı 10 Ekim 2011 tarihinde 21 kişilik 2 sınıf halinde eğitimlerine başlamışlardır. 16

17

18 KARİYER VE YETENEK YÖNETİMİ
Albaraka Türk’teki kariyer yollarına; Müfettiş/Denetçi Yardımcılığı, MT, (Management Trainee) Uzman Yardımcılığı Yetkili Yardımcılığı pozisyonlarından giriş yapılabilmektedir. Bu pozisyonlarda işe alınan çalışanlar, performanslarıyla paralel olarak yapılan değerlendirmeler neticesinde yönetici pozisyonlarına yükselebilirler.

19 UNVAN YAPISI VE TERFİ İÇİN BEKLEME SÜRELERİ

20 DENETÇİ YRD./MÜFETTİŞ YRD. KARİYER SÜRECİ

21 GENÇ ALBARAKA AKADEMİ PROJESİ
Genç Albaraka Akademi nedir? Genç Albaraka Akademi, Albaraka Türk'ün halen üniversite eğitimi devam eden yetenekli öğrencilere kendilerini gösterme fırsatı sunduğu çok yönlü bir projedir. Bu projede amaç; Henüz üniversite eğitimi devam eden yetenekli öğrencilere ulaşmak ve bu yeteneklere staj imkanı vererek,  bankamızı daha ileriye taşıyacak genç yetenekleri keşfetmektir. Bankamızın “Dünyanın en iyi katılım bankası olması” vizyonuyla paralel olarak, takım ruhunu ve kaliteyi benimsemiş, kendini yöneten seçkin çalışan kadrosuyla örgüt kültürüne uygun, değişime ve yeniliğe açık çalışanlarımızla sektörümüzde en çok tercih edilen ve referans alınan banka olmak ve sürekli  bu konumu korumaktır.

22

23 GENÇ ALBARAKA Albaraka Türk, 25 yıllık deneyimi, kurumsallaşmış organizasyon yapısı ve çalışanlarına sunduğu olanaklarla, kariyerine yeni başlayanlar için gerçek bir akademiye dönüşüyor! Albaraka Türk, "Genç Albaraka Akademi" projesiyle üniversite eğitimi devam eden öğrencilere; kariyer yollarına ilk adımlarını atma, profesyonel iş hayatıyla tanışma, katılım bankacılığı sektörünü tanıma ve gelir elde etme imkânlarını sunuyor. Dünyanın en iyi katılım bankası olma misyonu ile yola çıkan ve kısa sürede sektörün öncüsü olan bankamız; katılım bankacılığı sektöründe kariyer yapmayı düşünen ve üniversitelerin bankacılıkla ilgili bölümlerinde (SBF, İİBF, İşletme ve İktisat Fak.) veya mühendislik fakültelerinin Endüstri, İşletme, Bilgisayar, Matematik vb. bölümlerinin üçüncü ve dördüncü sınıflarında okuyan ya da Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri devam eden yeteneklere staj yapma imkânı vererek, bankamızı daha ileriye taşıyacak genç yeteneklere fırsatlar sunmayı hedeflemektedir.

24 GENÇ ALBARAKA Kimler Katılabilir?
Üniversitelerin bankacılıkla ilgili bölümlerinde (SBF, İİBF, İşletme ve İktisat Fak.), mühendislik fakültelerinin Endüstri, İşletme, Bilgisayar, Matematik vb. bölümlerinin üçüncü ve dördüncü sınıflarında okuyan veya Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri devam eden, Not ortalaması, 100'lük sistemde en az 76 veya 4.00'lük sistemde en az 3.00 ve üstünde olan, Adaylar (Tercihen yabancı dil bilen) arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda programa katılacak stajyerler belirlenmektedir. Bu proje kapsamında uygun adayların başvuruları web sitemizden veya üzerinden kabul edilmektedir.

25 GENÇ ALBARAKANIN KAZANDIRDIKLARI
Kariyer yollarındaki ilk adımlarını atarlar. Profesyonel iş hayatını tanıyıp yakından öğrenirler. Katılım Bankacılığı sektörünü tanırlar. Gelir elde ederler. Yüksek lisans imkânları sunar. Staj programı sonunda başarılı olan öğrencilere istihdam olanağı sunar.

26 SPOR ETKİNLİKLERİ Personelimiz arasında dostlukların pekişmesi ve takım ruhunun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla spor turnuvaları ve çeşitli spor etkinlikler düzenlenmektedir.

27 DOĞA KULÜBÜ Albaraka Türk çalışanlarının doğa güzelliklerini gezip görmelerini ve tanımalarını sağlamak, Çalışanlar arasında doğayı koruma bilincini yaygınlaştırmak, Dostluk, sevgi, kardeşlik ve dayanışma bilincini oluşturmak, amacıyla kurulmuştur.

28 MÜZİK KULÜBÜ Çalışanların iş-özel hayat dengesini sağlamak,
Kurum içinde sosyalleşme imkanı oluşturmak, Müzik ile ilgilenenlerin bu hobilerini gerçekleştirmesini sağlamak, Çalışanların motivasyonunu arttırmak amacıyla oluşturulmuştur.

29

30 TİYATRO KULÜBÜ Personelin sosyal ve kültürel aktivitelerde yer almasını sağlamak, Kurum içindeki ve gündelik hayattaki akışa alternatif bir ritim sunmak, amacıyla oluşturulmuştur. 30

31 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİNE
TEŞEKKÜR EDERİZ


"İnsan Kaynakları Müdürlüğü Emin Hızlı Mayıs 2013" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları