Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ"— Sunum transkripti:

1 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME SUNUMU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

2 Diploma Eki (Diploma Supplement Label)

3 Diploma Eki (Diploma Supplement)
Uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş yeti ve becerilerin ve de bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek öğretim diplomasına ek olarak verilen belgedir. Ülkemizde üniversitemizin de içinde olduğu 14 üniversiteye verilmiştir.

4 Diploma Ekinin öğrencilere sağladığı kazanımlar
Yurtdışında daha okunabilir ve mukayese edilebilir bir diploma, Öğrencinin akademik güzergâhının ve yurtdışında edindiği yeti ve becerilerin tam bir tarifi, Geleceğe yönelik olarak yurtdışında iş ve eğitim olanaklarına daha rahat ulaşma olanağı, AB düzeyinde geçerliliğe sahip bir belge

5 Diploma Ekinin üniversitemize sağladığı kazanımlar
Ulusal ve kurumsal bağımsızlığı korurken aynı zamanda bütün Avrupa'da benimsenen bir ortak çerçeveye aidiyeti sağlar, Üniversitemiz mezunlarının ulusal ve uluslararası çerçevede iş bulma olanaklarını artırır, Üniversitemizin yurtdışında adının yaygınlaşmasına yol açarak uluslararası tanınırlığı sağlar.

6 ERASMUS KİMDİR? Desiderius Erasmus 1465 – 1536 yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının öncülerinden ve en büyük temsilcilerinden biri olan Erasmus, Avrupa'nın ortak bir sanat ve bilim çatısı altında birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı ve çağının eğitim felsefesine olan etkisi ile programa uygun bir isim olarak düşünülmüştür .

7 Karabük Üniversitesi Erasmus
Hareketliliği Üniversitemiz 2008 yılından bu yana ERASMUS değişim programları ile AB Ülkelerinin birçok üniversitesi ile anlaşmalar yapmış ve Bahar Dönemi dahil olmak üzere bugüne kadar yaklaşık olarak 450 öğrencimiz yurt dışına eğitime gönderilmiştir.

8 Karabük Üniversitesi Erasmus
Hareketliliği Ayrıca üniversitemiz akademik personeli 120 kez AB üniversitelerinde eğitim faaliyetinde bulunmuş olup şu ana kadar 75 Erasmus öğrencisi ve 55 Akademisyen Karabük Üniversitesini bizzat tanıma fırsatı bulmuşlardır. Bahar dönemi itibariyle 11 Erasmus öğrencisi daha üniversitemize gelmiştir.

9 Erasmus Programı Neler Kazandırır?
Üniversitelere Kazandırdıkları Uluslararası tecrübe ve itibar Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim Hoşgörü ve kültürler arası diyalog Tanıtım / uluslararasılaşma Araştırma ve bilimin oluşumuna katkı Projelere ve değişime kaynak temini Kendini yenileme / geliştirme yoluyla kalitenin arttırılması Üniversiteler arası rekabet

10 Erasmus Programı Neler Kazandırır?
Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme Değişik kültürleri tanıma Kendi kültürünü tanıtma Yeni arkadaşlar edinme Eğitim sonrası iş/mesleki bağlantılar Farklı bir okulda öğrenci olabilme Farklı bir sistem görebilme

11 Erasmus Programı Neler Kazandırır?
Topluma Kazandırdıkları AB ile entegrasyon Eğitimde kalitenin artırılması Üniversite şehrine ekonomik ve kültürel canlılık kazandırması Türkçenin yaygınlaştırılması Kültürlerin etkileşimi, farklı kültürleri tanıyarak önyargıların kırılması Türkiye'nin tanıtımı

12 Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nedir?
Erasmus programı, Avrupa Birliği üye ülkeleri ve aday üyeler arasında, anlaşmalı olan üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine (3-12 ay arasındaplanlanmış olması halinde tamamlayıcı bir staj dönemi dâhil) değişim öğrencisi olma imkanı sağlar. KBÜ öğrencilerine anlaşmalarımız gereğince 1 dönemlik Erasmus öğrencisi olma imkanı verilir.

13 Hangi dönemlerde gidilebilir?
Gidilecek dönemde en az 2. sınıf öğrencisi olma koşulu aranır. Son sınıfın son dönem öğrencilerinin başvurmaları tavsiye edilmez. Gitmek istediğiniz dönemden 1 dönem önce başvurunuzu yapmalısınız.

14 Programdan yararlanma koşulları nelerdir?
Genel not ortalamaları 4.00 üzerinden lisans öğrencilerinde minimum 2.20 Genel not ortalaması aranır. Genel not ortalamaları 4.00 üzerinden en az 2.50/2.75 olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri; bu programdan yararlanmak için başvuruda bulunabilir.

15 Gideceğim üniversiteyi kendim seçebilir miyim?
Erasmus değişiminin yapılabilmesi için, iki üniversite arasında bir ikili anlaşma bulunması gerekir. Anlaşmalar fakülte/bölüm bazında yapılır, her fakültenin anlaşması kendi öğrencileri için geçerlidir.

16 ÜNİVERSİTEMİZ ADINA YAPILAN İKİLİ ANLAŞMALARIMIZA ULAŞMAK İÇİN GEREKLİ OLAN WEB SİTESİ SAYFASI
16

17 Başvuru ve seçim süresi nasıl işliyor?
Her dönemin başlangıcında bir sonraki dönemde gidecek öğrencileri seçmek üzere, KBÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi internet sayfasında duyuru yapılır ve ilan edilen tarihe kadar başvuru formları bu yıl itibariyle Fakültelerce toplanır. Seçimlerde %50 not ortalaması, %50 yabancı dil etkili olur.

18 Maddi destek alacak mıyım?
Ulusal Ajans aracılığıyla Avrupa Komisyonu’ndan alınan Erasmus hibesi her yıl üniversiteler arasında kontenjana göre paylaştırılır. Hibe miktarı ayda ortalama € arasında değişiklik gösterir. 3 Grup Program Ülkesi vardır. Erasmus hibesinin, öğrencilerin tüm masraflarını karşılaması beklenmemelidir, yalnızca bir destek olarak değerlendirilmelidir.

19 ÜLKE GRUPLARINA ÖDENECEK AYLIK HİBE MİKTARLARI
Ülkeler Aylık Hibe Miktarı € Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık 500 Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye 400 Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya 300

20 Maddi destek alacak mıyım?
Gitmeden önce toplam hibenin %80’i öğrencinin hesabına yatırılır. Kalan %20’lik hibe, öğrencinin geri döndükten sonraki katılım sertifikasındaki tarih ve başarı oranı dikkate alınarak ödenir.

21 Gidilen üniversiteye ücret ödenir mi?
Erasmus öğrencileri misafir oldukları üniversitede öğrenim ücreti ödemezler. Ancak ulaşım, yemek, konaklama gibi yaşam masrafları öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

22 Yurtdışında alınan derslere KBÜ denklik veriyor mu?
EVET, Karşı kurumdan aldığınız dersler UBYS sistemine birebir girilmektedir. Yurtdışında alacağınız dersleri, Erasmus bölüm koordinatörünüze danışarak belirlemelisiniz. Yurtdışında aldığınız dersler, yönetmelik gereğince üniversitemiz not sistemine çevrilerek KBÜ not ortalamanıza dahil edilmektedir.

23 Yurtdışında alınan derslere KBÜ denklik veriyor mu?
Gideceğiniz üniversitede, ders değişikliklerini gerekli olması durumunda Erasmus Bölüm Koordinatörlerinizle yapmanız ve değişikliklerden (EKLE-SİL) ofisimizi haberdar etmeniz gerekmektedir. Öğrenciler öğrenim anlaşmalarında onaylı bir şekilde yer alan derslerden kesinlikle sorumludur.

24 Gittiğim üniversitede hangi dilde ders alacağım?
Avrupa’daki üniversitelerin çoğu kendi dillerinde eğitim yapmakta olup, fakat çoğunlukla üniversiteler Erasmus Öğrencileri için İngilizce ders seçeneği sunmaktadır. Başvuru yapmadan önce tercih edilen üniversitenin eğitim dili araştırılmalıdır.

25 Güz döneminde karışıklığa sebebiyet vermiş olan başvuru esnasında seçilen okullar kesinlikle bu dönemde DEĞİŞTİRİLMEYECEKTİR

26 Erasmus programına katılırsam okulum uzar mı?
Böyle bir genelleme yapılamaz. Temel amaç maksimum düzeyde ders eşdeğerliğini sağlayarak programdan faydalanmaktır. Okulunuzun zamanında bitmesi sizin yurtdışında geçireceğiniz dönemdeki akademik başarınıza bağlıdır.

27 Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yan Dal öğrencileri Erasmus’a başvurabilir mi?
ÇAP ve Yan dal öğrencileri de programdan faydalanmak için başvuruda bulunabilirler. Ancak ne yazık ki sadece bir bölüm derslerini alabilirsiniz.

28 Pasaportumu ücretsiz alabilir miyim?
Eğitim amacıyla yurtdışına çıkacak olan öğrenciler, pasaport harcından muaftırlar. Erasmus Öğrencisi olmaya hak kazanan öğrencilere Pasaport harcı Muafiyet yazısı verir. Bunun için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurup gerekli belgeyi temin edebilirsiniz.

29 Nasıl vize alacağım? Başvuru dosyanız yurtdışındaki üniversiteye iletildikten sonra, sizi misafir edecek olan üniversite Kabul Mektubunuzu (Acceptance Letter) gönderir. Vize için en önemli belge Kabul Mektubudur. Bu belge geldikten sonra, ilgili ülkenin Büyükelçiliği / Konsolosluğu ile temasa geçip, vize ile ilgili belgeler toplanarak randevu alınması ve şahsen başvuru yapılması zorunludur. Vize aşamasında gerekli evraklar için Uluslararası ilişkiler Ofisi’nden destek alınır, ancak AB ülkelerinin vize prosedürü gereğince KBÜ sizin adınıza vizeye başvuramaz.

30 Nerede kalacağım? Konaklama seçenekleri gidilen ülke ve üniversiteye göre değişir. Bazı kurumların kendi yurtları olmakla beraber, bazıları merkezi öğrenci yurtları ile çalışırlar. Yurtta kalmak için gideceğiniz üniversitenin Yurt Başvuru Formu (Accomadation Form)’unu doldurmanız gerekmektedir.

31 Son olarak ! ! ! Erasmus Programı,
Bir Yabancı Dil Öğrenme Programı Değildir! Bir Burs Programı Değildir! Bir Diploma Programı Değildir!

32 DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN ERASMUS+ PROGRAMI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI SİTESİNDEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

33 T E Ş E K K Ü R L E R …


"KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları