Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUK YOGASI NEDİR? Çocuk yogası çeşitli hikayeler eşliğinde ve oyunlarla yapılan özel bir yoga türüdür.Yoga hareketleri,nefes çalışmaları ve dinlenme.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUK YOGASI NEDİR? Çocuk yogası çeşitli hikayeler eşliğinde ve oyunlarla yapılan özel bir yoga türüdür.Yoga hareketleri,nefes çalışmaları ve dinlenme."— Sunum transkripti:

1 ÇOCUK YOGASI NEDİR? Çocuk yogası çeşitli hikayeler eşliğinde ve oyunlarla yapılan özel bir yoga türüdür.Yoga hareketleri,nefes çalışmaları ve dinlenme tekniklerinden oluşur.Çocuğun beden farkındalığını,yaratıcılığını ve konsantrasyonunu artırır.

2 ÇOCUKLAR ÇOCUK YOGASINDAN NASIL YARARLANIR?
Yoga hareketleri ile dikkat,denge ve esneklik artar. Beden sağlıklı bir duruşa ve hareket bilincine ulaşır. Çocuk yogasında çocuklar kendilerine güvenmenin önemini kavrar. Olumlu bir benlik kavramı edinen çocuk kendini daha rahat ifade eder.

3 ÇOCUK YOGASI KAÇ KİŞİLİK GRUPLARLA VE KİMLERLE YAPILIR?
Bir grupla yapılacaksa sayının 10’u aşmaması önerilir.En az 2 en fazla 10 kişi ile yapılır. Çocuk yogası farklı yaş gruplarından çocukların ve çocuklarla yetişkinlerin kaynaşmasını,birbirlerinin farklı yönlerini keşfetmelerini ve çok yönlü iletişim kurmalarını sağlar.

4 ÇOCUKLAR YOGA YAPARKEN YETİŞKİNLER NELERE DİKKAT ETMELİDİR?
Öncelikle çocukların neyi yapamadıklarına değil,neyi yaptıklarına odaklanın. Düzeltme ifadelerinin olumsuz ve sert olmasına dikkat edilmelidir. Yoga yapan çocuklar arasında kıyaslama yapmayın. Çocukların hareketlere katılması için ısrarcı olmamak daha doğrudur. Hareketleri yaparken çocukları zorlayacak veya canlarını acıtacak fiziksel yönlendirmelerde bulunmayın.

5 ÇOCUK YOGASI NEREDE YAPILIR?
Havası temiz ve rahatça hareket edilebilecek bir yerde yapılmalıdır. Zeminin kaygan ya da çok sert olmamasına dikkat etmek gerekir. Çocukların kendilerini rahat ve özgür hissettiği,sessizlik gerektirmeyen,yoga hareketleri için yeterli boşluğa sahip bir mekan olması önemlidir.

6 ÇOCUK YOGASI YAPILIRKEN NASIL GİYİNMEK DOĞRU OLUR?
Yoga çalışmalarında giysinin rahat olması çok önemlidir. Çok uzun paçalar,kalın kemerler,dar giysiler ve özellikle kalın,terleten kıyafetlerden kaçınmak gerekir. Nefes almayı zorlaştıran her türlü giysi ve aksesuardan kaçınmalıdır.

7 ÇOCUK YOGASI NE KADAR SÜRE İLE YAPILMALIDIR VE HANGİ YAŞ GRUBU İÇİN İDEALDİR?
Çocuk yogası çalışmaları için dakika yeterli bir süredir. 4 yaştan başlayarak bütün bu hareketlerden yararlanabilirler. Elbette her yaş grubundan çocuklar ve yetişkinler,hareketleri uygulayabilir ve çocuk yogasından yararlanabilirler.

8 ODTÜ GV.ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU ANASINIFLARI YOGA DERSİ
ÇOCUK YOGASI ODTÜ GV.ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU ANASINIFLARI YOGA DERSİ

9 KÖPEKBALIĞI POZU

10 SİHİRLİ TAŞ POZU

11 ASLAN POZU

12 VOLKAN POZU

13 KUĞU POZU

14 YILDIZ POZU

15 TİMSAH OLUYORUM

16 BALON ŞİŞİRME (NEFES TEKNİĞİ)

17 EŞLİ YILDIZ

18 KURBAĞA POZU

19 DANSÇI POZU

20 PLANÖR POZU

21 EŞLİ TÜNEL

22 EŞLİ AĞAÇ POZU

23 EŞLİ MUM POZU

24 EŞLİ ÜÇGEN POZU

25 EŞLİ YILDIZ POZU

26 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


"ÇOCUK YOGASI NEDİR? Çocuk yogası çeşitli hikayeler eşliğinde ve oyunlarla yapılan özel bir yoga türüdür.Yoga hareketleri,nefes çalışmaları ve dinlenme." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları