Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zarflarla ilgili Sorular

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zarflarla ilgili Sorular"— Sunum transkripti:

1 Zarflarla ilgili Sorular
Feyza GÜRSES 7/A 39

2 1.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yer-yön zarfı yoktur?
A)Zil çalınca öğrenciler içeri girdi. B)Kadın telaşla yukarıya baktı. C)Çocuk,hızla merdivenlerden aşağı indi. D)Asker bir adım ileri çıktı.

3 CEVAP:B

4 2.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir zarfla sağlanmıştır?
A)Burada nasıl davranacağını henüz öğrenmedin mi? B)Bunca işi tek başına nasıl yapabildin? C)Sınav için ne gün toplanıyoruz? D)Benimle yarın sende gelir misin?

5 Cevap:B

6 3.’’Üzgün’’sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde tür olarak ötekilerden farklıdır?
A)Üzgün yüzü bir anda aydınlanmıştı. B)Kızcağızın üzgün tavrı içimize saplanmıştı. C)Üzgün bulutlarla birlikte yürüyorduk, durmadan. D)Böyle üzgün konuşma, sakın ümidini yitirme.

7 Cevap: C

8 4.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı belirteçle (zarfla) sağlanmıştır?
A)Kaç kişiyi tanıyorsun bu okulda? B)Onlarla , durmadan ne diye tartışıyorsun? C)Neyin peşinde olduğunu biliyor musun? D)Ne zaman döneceğini söylemedi mi?

9 Cevap:B

10 5.’’Aşağı’’ sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde yer yön zarfı olarak kullanılmıştır?
A)Aşağıya in, seninle konuşacak. B)Aşağı gel,seni bekliyorum. C)Aşağıdan bir sepet elma getir. D)Annen aşağıda seni bekliyor.

11 Cevap:B

12 6.Aşağıdakilerden hangisinde durum zarfı kullanılmıştır?
A)Hocamızı ayakta karşıladık. B)Sınavdan sonra hiç çalışmadı. C)Size akşamleyin paralarınızı vereceğim. D)Onunla görüşmeyeli çok oldu.

13 Cevap:A

14 ’’Zarflar isim çekim eklerini almazlar,alırlarsa isimleşirler
’’Zarflar isim çekim eklerini almazlar,alırlarsa isimleşirler.fakat zaman zarfları çekim eki alabilir.’’ 7.Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde zaman zarfının bu özelliğine örnek bir kullanım vardır? A)Şu an yukarı çıkıyor. B)Yarın ki yemekte görüşelim. C)Bu dağlar yazın da yeşil kalır. D)Üç saat sonra buluşalım.

15 Cevap:C

16 8.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme farklı görevdedir?
A)Asmalardaki üzümlerden salkım salkım yedik. B)Avuç avuç para dağıttı herkese. C)Bu şehirde güzel güzel sokaklar var. D)Bahçeden demet demet çiçek topladı.

17 Cevap:A

18 9.Aşağıdakilerin hangisinde miktar zarfı bulunmaktadır?
A)Ne olur, anmasam yine geçmişimi. B)Fark edemedim hâlâ endamını gündüzün. C)Sabahleyin gökyüzü parlak,ufuk açıktı. D)Hey,ne hoş esersin, bahar meltemi…

19 Cevap:D

20 10.Aşağıdakilerden hangisinde yer yön zarfı kullanılmıştır?
A)Yukarıya çıkmaya gücüm kalmadı. B)Orası bana oldukça uzaktı. C)Polisi görünce aniden geri döndü. D)Konuşmak için bir addım öne çıktı.

21 Cevap:C

22 11.Aşağıdaki cümlelerde geçen zarflardan hangisi tür bakımından diğerlerinden farklıdır?
A)Annem çok ağır konuştu. B)Tatilden mutlu dönüyorlarmış. C)Sena,soruları güzel hazırlamış. D)Öğretmen dışarı çıktı.

23 Cevap:D

24 12.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir zarfla sağlanmıştır?
A)Nasıl bir elbise düşünüyorsunuz? B)Arkadaşınla niçin dövüştünüz? C)Hangi derslerden kaldın bu sene? D)Kaç gün geçti hâlâ yoksun?

25 Cevap:B

26 13.Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözcüklerin hangisi farklı görevde kullanılmıştır?
A)Yemyeşil kırlara yürüyordu. B)Üzerinde bir masmavi bluz vardı. C)Çamaşırları her zaman tertemiz olur. D)Yapayalnız odada in cin top oynuyordu.

27 Cevap:C

28 14.’’Uzun’’sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde zarf olarak kullanılmıştır?
A)Uzun konuları çalışmayı hiç sevmiyorum. B)Bu okuduğum roman çok uzun. C)Öğretmen kısacık konuyu çok uzun anlattı. D)Bu kadar uzun yoldan anlatmaya ne gerek var.

29 Cevap:C

30 15.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük,tür bakımından ötekilerden farklıdır?
A)Şehir,sanki bahardan kalma bir gün yaşıyordu. B)Sen sıradan insanlarla dostluk kurduğun için bu hallerdesin. C)O günlerde sinirden tırnaklarını yerdi. D)Dün seninle tanıştırdığım kişiyle uzaktan akraba oluyoruz.

31 Cevap:C

32 16.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilin anlamını durum bakımından tamamlayan bir sözcük yoktur?
A)O,konuları çok iyi bilmiyordu. B)Karşılaştığı sorunları ustalıkla çözüyordu. C)Küçük çocuk sessizce kitap okuyordu. D)Yaşlı adam ufaklığa pek önem vermiyordu.

33 Cevap:D

34 17.Aşağıdaki cümlelerde kullanılan altı çizili sözcüklerden hangisi tür bakımından ötekilerden farklıdır? A)Çalışan insan mutlaka başarılı olur. B)İnanılmaz işler peşinde ömür tüketiyor. C)Başaracak insanı gözünden tanırım. D)Gece yarısı koşarak eve geldi.

35 Cevap:D

36 18.’’Akif çok hızlı konuşur’’
Altı çizili sözcükle aynı görevi üstlenen bir sözcük,aşağıdakilerin hangisinde vardır? A)En güzel yemekleri bize ayırmış. B)Bu kadar çok çocukla nasıl ilgilenebiliyorsun? C)Daha güzel bir araba alabilirdin D)Sahil, buradan pek güzel görünmüyor.

37 Cevap:D

38 19.Aşağıdakilerin hangisinde ikileme zarf görevinde kullanılmamıştır?
A)Bir gün daha doğruyor üstümüze ağır ağır. B)Serçeler önlerindeki yemleri hızlı hızlı yiyordu. C)Etrafa yalan yanlış haberler yayılıyor. D)İşlerinin iyi gitmemesi onu kara kara düşündürüyor.

39 Cevap:C

40 A)Acı acı öttü seni götüren trenin düdüğü.
20)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme ötekilerden farklı görevde kullanılmıştır? A)Acı acı öttü seni götüren trenin düdüğü. B)İkiniz bahçede uslu uslu oynayacaksınız. C)Bozuk arabayla ağır aksak ilerliyorduk. D)Işıl ışıldı mavi gözleri,umut doluydu.

41 Cevap:D

42 A)Sonuçlar yarın açıklanacakmış. B)Aynı konuya yarın devam ederiz.
21)’’Yarın’’ sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı türde kullanılmıştır? A)Sonuçlar yarın açıklanacakmış. B)Aynı konuya yarın devam ederiz. C)Taksidimi yarın ödemem gerekiyor. D)Yarın,bugünden önemsiz mi?

43 Cevap:D

44 22)Eylemin miktarını belirten bir zarf aşağıdakilerin hangisinde vardır?
A)İyi iş altı ayda biter. B)İnsan her gün şeker yese bıkar. C)Çok gezen çok bilir. D)Fazla mal göz çıkarmaz.

45

46 A)Yazın arkadaşlarla yaylaya gideceğiz. B)Türkiye güzel bir ülkedir.
23)Çok çalışanları herkes sever Bu cümledeki altı çizili sözcükle aynı türde bir sözcük aşağıdakilerin hangisinde vardır? A)Yazın arkadaşlarla yaylaya gideceğiz. B)Türkiye güzel bir ülkedir. C)Kitap okumayı kim sevmez ki! D)Takımımız dünkü maçı kazanmış.

47 Cevap:C

48 23)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zaman bildiren bir belirteç yoktur?
A)Mahallemize çöp arabası henüz gelmedi. B)Mahallemize çöp arabası daha gelmedi. C)Mahallemize çöp arabası hâlâ gelmedi. D)Mahallemize çöp arabası gelmedi mi?

49 Cevap:D

50 A)Öyle güzel bir elbise gördüm ki gözüm kaldı!
24)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’öyle’’sözcüğü farklı türde kullanılmıştır? A)Öyle güzel bir elbise gördüm ki gözüm kaldı! B)Öyle insanlara bu devirde pek rastlanmıyor. C)Dünyada öyle ağaçlar var ki dağ gibi. D)Öyle zamanlarda ona hiç dokunmayın.

51 Cevap:A

52 21)’’İyi’’ sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’Hastamız bugün çok iyi görünüyor’’cümlesindeki göreviyle kullanılmıştır? A)İyi insan davranışlarından bellidir. B)Sanat eseri iyi bir eğitimle belli olur. C)Bu aralar televizyonda iyi filmler oynuyor. D)İyi giyinen insanlar toplumda saygı görürler.

53 Cevap:D


"Zarflarla ilgili Sorular" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları