Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Mehmet Kutluay. Tansu Ulusoy. Mehtap Çiftçi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ GÜVENLİĞİ. Mehmet Kutluay. Tansu Ulusoy. Mehtap Çiftçi"— Sunum transkripti:

1 BİLGİ GÜVENLİĞİ. Mehmet Kutluay. Tansu Ulusoy. Mehtap Çiftçi
BİLGİ GÜVENLİĞİ *Mehmet Kutluay *Tansu Ulusoy *Mehtap Çiftçi *Sema Sarkmaz *Furkan Demirci

2 Bilgi güvenliği nedir ve nasıl sağlanır?
Güvenlik nedir? Günlük hayatımızda güvenliğimizi sağlamak için ne tür önlemler alıyoruz? Bilgi güvenliği nedir? Bilgi güvenliği neden önemlidir? Bilgi güvenliğini sağlamak için neler yapabiliriz?

3 Bilgi Güvenliği Nedir? Hafize bir hafta boyunca gereken araştırmaları yapıp, ödevini hazırlamış. Ödevi kazara silinse, bazı istenilmeyen (virüsler gibi) yazılımlar tarafından bozulsa veya kötü niyetli kişiler tarafından internet üzerinden çalınsa ne olur? Bu riskleri engellemek için ne yapılabilir?

4 Bilgi Güvenliği: Bilgisayardaki bilgilerimiz internete bağlandığımızda eğer önlem almazsak kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir. Bilgilerimize başkalarının erişimini engellemek için birtakım önlemler almamız gerekir. Bunlardan en önemlisi güvenlik duvarıdır.

5 Güvenlik Duvarı Nedir? Güvenlik Duvarı, internet üzerinden sizin bilginiz ve isteğiniz dışında bilgisayarınıza erişilmesini engellemek üzere kullanılan bir yazılım ya da donanım olabilir. Dışarıdakilerin ağınıza ve sistemlerinize erişmesini ve gizli bilgilerinize ulaşmasını veya kötü amaçlı eylemler gerçekleştirmesini engeller.

6 Güvenlik Duvarı Nasıl Çalışır?
 Güvenlik duvarı temel olarak bilgisayarınızın "kapısında" oturan bir güvenlik görevlisine benzer. Kimlerin ya da hangi yazılımların bilgisayarınıza giriş yapabileceklerini sıkı sıkı denetler.

7 Güvenlik Duvarının Yapabildikleri
Bilgisayar virüsleri ve solucanlarının bilgisayarınıza ulaşmasını engellemeye yardımcı olur. Belirli bağlantı isteklerini engellemek veya engeli kaldırmak için izninizi ister.

8 Güvenlik Duvarının Yapamadıkları
Bilgisayarınıza daha önceden ulaşmış olan bilgisayar virüslerini ve solucanları algılama ve devre dışı bırakma işini yapamaz. Bu yüzden virüsten koruma yazılımı da yüklemeniz ve onu güncel tutmanız gerekir. Tehlikeli ek içeren e-postayı açmanızı engellemeyemez.   Tanımadığınız kişilerin gönderdiği e-posta eklerini açmayın. E-postanın kaynağını tanıyor ve bu kaynağa güveniyor olsanız da, dikkatli olun. Tanıdığınız biri size e-posta eki gönderdiğinde, eki açmadan önce konu satırını dikkatle inceleyin. Konu satırında saçma veya anlamsız bir şey varsa, iletiyi açmadan önce gönderenden ileti hakkında bilgi alın.

9 Windows Güvenlik Duvarını Açma
Windows güvenlik duvarını açmak için; Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Güvenlik

10 Windows Güvenlik Duvarını Açma
Windows Güvenlik Duvarı başlığı altındaki Windows Güvenlik Duvarını Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak seçeneği seçilir.

11 Windows Güvenlik Duvarını Açma
Burada karşımıza çıkan pencereden Açık sekmesi işaretlenir.


"BİLGİ GÜVENLİĞİ. Mehmet Kutluay. Tansu Ulusoy. Mehtap Çiftçi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları