Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİ NESİL MR CİHAZI HAZIRLAYAN: HI ROBOT EXPERTS

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİ NESİL MR CİHAZI HAZIRLAYAN: HI ROBOT EXPERTS"— Sunum transkripti:

1 YENİ NESİL MR CİHAZI HAZIRLAYAN: HI ROBOT EXPERTS
ÖZEL TARKMANÇAS ERM. İ.Ö.O.

2 MR CİHAZLARININ YAPISI
GÜNÜMÜZ MR CİHAZLARININ YAPISI 1.) PERMANANT MAGNET: Doğal çubuk mıknatısların büyütülmüş şeklidir. Fe veya Br gibi üzerinde metallerin dizilmesiyle oluşur. 2.) RF COİLLER: Uyarılmış protonlardan gelecek olan sinyallerin kaydedilmesine yarar. Günümüzde en çok kullanılan türü KUŞ KAFESİ ‘dir. 3.) BİLGİSAYAR: Algılanan sinyallerin görüntüye çevrilen kısmıdır.

3 MR CİHAZI NASIL ÇALIŞIR?
1.) Vücut dokusundaki atom çekirdekleri tarafından elektrik sinyalleri salınır. 2.) Bu sinyaller hastanın etrafında bulunan dairesel bir anten  aracılığıyla yakalanır. 4.) Görüntü radyologlar tarafından yorumlanarak rapor halinde ilgili doktora verilir. 3.) Bilgisayar inceleme altındaki vücut alanlarına karşılık gelen noktalara sinyalleri yerleştirir  ve bunları ekranda bir görüntü haline getirir.

4 MR İLE TEŞHİS EDİLEBİLİR?
HANGİ DURUMLAR MR İLE TEŞHİS EDİLEBİLİR? Beyin, göz, iç kulak ve kulak yapıları, hipofiz, çene eklemi, gibi kafa bölgesine yönelik incelemeler. Akciğer, kalp ve kalple ilişkili büyük damarlar. Karın içi organlar, alt karın bölgesi. Boyun, sırt ve bel bölgesi omurga patolojileri. Üyelerdeki kemiklerin ve eklemlerin değerlendirilmesi gibi standart incelemeler. Tüm vücut metastaz tarama.

5 ŞİMDİ İSE PROBLEMLERİMİZ VE ONLARA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZE BİR GÖZ ATALIM.

6 PROBLEM 1 PROBLEMİMİZ: Tetkik süresinin uzunluğu.
GETİRECEĞİMİZ ÇÖZÜM: Manyetik alan şiddetini arttırarak süreyi kısaltabiliriz.

7 PROBLEM 2 PROBLEMİMİZ: Çekim sırasında gürültü oluşması.
GETİRECEĞİMİZ ÇÖZÜM: RF sargılarının etrafını plastik yerine yün ile kaplayabiliriz.

8 PROBLEM 3 PROBLEMİMİZ: Klostrofobik hastaların incelemesi zordur.
GETİRECEĞİMİZ ÇÖZÜM: MR’ın yan yüzlerini camdan yapıp mıknatısların olduğu tavan kısmını hareketli ve daha küçük biçimde tasarlayabiliriz. .

9 PROBLEM 4 PROBLEMİMİZ:Vücudunda kalp pili, metalik implant, nörostimülatör ve anevrizma klipleri taşıyan hastalar tetkike alınmazlar. GETİRECEĞİMİZ ÇÖZÜM: MR’ın yan yüzlerini camdan yapıp mıknatısların olduğu tavan kısmını hareketli ve daha küçük biçimde tasarlayabiliriz. .

10 PROBLEM 5 PROBLEMİMİZ: Beyinde akut kanama , sinyal özelliklerinin görüntülemedeki elverişsizliği nedeni ile iyi belirlenemeyebilir. GETİRECEĞİMİZ ÇÖZÜM: Kanamalar sırasında oluşan yoğun koyu rengin çözünürlüğünü arttırmak için profesyonel fotograf makinelerinde kullanılan CMOS sensörleri cihazın tavan kısmına konabilir. .

11 BİZLERİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN SİZ DEĞERLİ JÜRİLERE TEŞŞEKKÜR EDERİZ.


"YENİ NESİL MR CİHAZI HAZIRLAYAN: HI ROBOT EXPERTS" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları