Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Su Arıtımı Nedir? Dünya standartlarında en son su arıtma teknolojilerini kullanarak kaliteli, güvenilir ve sağlıklı su elde edilmesini sağlayan su arıtma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Su Arıtımı Nedir? Dünya standartlarında en son su arıtma teknolojilerini kullanarak kaliteli, güvenilir ve sağlıklı su elde edilmesini sağlayan su arıtma."— Sunum transkripti:

1 Su Arıtımı Nedir? Dünya standartlarında en son su arıtma teknolojilerini kullanarak kaliteli, güvenilir ve sağlıklı su elde edilmesini sağlayan su arıtma cihazlarına su arıtımı denir.

2

3 İçinde kalsiyum, magnezyum gibi iyonlar bulunduran
Sert su nedir? İçinde kalsiyum, magnezyum gibi iyonlar bulunduran Sulara sert su olarak tanımlanır. Diğer adı kireçli su olarak tanımlana bilir.

4

5 İçerisinde kalsiyum, magnezyum gibi iyonların çok
Yumuşak su nedir? İçerisinde kalsiyum, magnezyum gibi iyonların çok Az miktarda bulunursa bu sular yumuşak su olarak tanımlanır.

6

7 Dezenfeksiyon ve Dezenfektan nedir?
Suların mikroplardan temizlenerek sağlıklı hale Getirilmesine dezenfeksiyon adı verilir. Bu amaçla kullanılan maddelere ise dezenfektan adı verilir.

8

9 Suya karıştığında içindeki mikroplara etki ederek onları öldürür.
KLORLAMA NEDİR? En eski , en ucuz ve en yaygın dezenfektan (mikrop öldürücü) dır. Klor kalıcı etkilere sahiptir. Suya karıştığında içindeki mikroplara etki ederek onları öldürür.

10

11 Suda bulunan Ca ve Mg iyonları suya sertlik verir.
Sert su yumuşatma Suda bulunan Ca ve Mg iyonları suya sertlik verir. Eğer bu iyonlar çöktürülürse yumuşak su elde edilebilir. 1-)suların kaynatılması yumuşak su elde edilebilir. Su+Ca+Co+ısı CaCo (kalsiyum karbonat tuzu dibe çöker su yumuşatılmış olur.

12 İyon değiştirici reçine yastıkları
Ca ve Mg iyonlarını sudan uzaklaştırmak için iyon Değiştirici reçineler kullanır.

13 Musluk Suyu Nedir? Musluk, su tesisatında boruların bitiş noktasında kontrollü olarak akışı sağlayan armatürlerin genel adı. Musluklar genelde krom kaplıdır. Genelde Banyo, tuvalet, mutfak gibi ıslak hacimlerde bulunurlar. Banyo bataryası, Eviye bataryası, Lavabo bataryası gibi musluk türleri vardır.

14 Maden Suyu Nedir? Günlük içilmesi gereken suyun doğal mineralli su(madensuyu) olarak alınması birçok avantajlar sağlar. Öncelikle, sağlıklı bir su metobolizmasının sağlıklı bir vücutta sürdürülmesi garantiye alınmış olur.

15 Adı : HAKKI Soyadı : KESKİN Sınıfı : 8/A Numarası : 229 Okulu : Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Ders : Fen ve Teknoloji Öğretmen : ŞAKİR DİREK


"Su Arıtımı Nedir? Dünya standartlarında en son su arıtma teknolojilerini kullanarak kaliteli, güvenilir ve sağlıklı su elde edilmesini sağlayan su arıtma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları