Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERGENLİK DÖNEMİ BESLENME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERGENLİK DÖNEMİ BESLENME."— Sunum transkripti:

1 ERGENLİK DÖNEMİ BESLENME

2 BÜYÜME VE GELİŞME DÖNEMLERİ
Bebeklik Dönemi ( Ay) Çocukluk dönemi ( Yaş) Okul Çağı Dönemi ( Yaş) Ergenlik Dönemi ( Yaş) Yetişkinlik Dönemi ( Yaş) Yaşlılık Dönemi ( )

3 Ergenlik hızlı büyüme ve gelişmenin olduğu kız-erkek cinsel özelliklerinin belirdiği iki-üç yıllık ilk gençlik dönemini kapsar. Kızlar erkeklerden 1-2 yıl önce ergenliğe girer,büyüme ve cinsel olgunluklarını 1-2 yıl erken tamamlar.

4 Ergenlik Dönemi (12- 21 Yaş)
Bir genç için ergenlik, çocukluktan çıkıp yetişkinliğe adım atma dönemidir. Ergenliği, zamanı biraz farklı olsa da herkes yaşar. Ergenlik büyümenin doğal bir parçasıdır. Ergenlik, fiziksel değişimlerin yanı sıra, düşünsel ve duygusal değişimleri de beraberinde getirir.

5

6 SAĞLIKLI BİR KİŞİLİK GELİŞİMİ OLUMLU OLDUĞU KADAR,
OLUMSUZ YÖNLERİNİZİDE BİLEREK BUNLARLA BAŞ ETMEYE ÇALIŞMANIZLA BAŞLAYACAKTIR.

7 Doğru beslenmeniz sağlıklı bir şekilde büyüyebilmenizi ve gelişmenizi sağlar.
Dengeli ve bilinçli beslenme kilo konusunda olduğu kadar,ergenlik sivilceleri üzerinde de olumlu etki yapar.

8 Doğru beslenme , dört temel besin grubundan
(karbonhidrat, protein, yağ ve vitamin) çeşitli yiyeceklerin seçilmesi; özellikle süt, yoğurt ve peynir gibi kalsiyum açısından zengin yiyeceklerin alınması demektir.

9 NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?
Aşırı tuzdan ve yağlı besinlerden uzak durun. Aç kalmayın ama yalnızca tatlı ve unlu besinlerde yemeyin. Hamburger,ekmek arası besinler,patates kızartması,bisküvi ve çikolata çok az yararlı besin içerir ve kalorileri yüksektir.Bunları az yemeğe çalışın. İçecek olarak taze meyve suları,süt,ayran içmeye dikkat edin. Yiyecekleri yavaşça,iyice çiğneyerek yemelisiniz..

10 SOSYALVE KÜLTÜREL ETKİNLİK SPOR Bireysel ve sosyal varlığınızın gelişmesine,kimliğinizin oluşmasına yardımcı olur.Toplumsal ve evrensel kültürünüzü tanımanıza yardımcı olacak bu ortamlar aracılığı ile arkadaş edinir ,sosyal çevre kazanırsınız. TİYATRO MÜZİK

11 Bir genç için dolup taşan enerjisini en iyi değerlendirme yolu spordur
Bir genç için dolup taşan enerjisini en iyi değerlendirme yolu spordur. Genç hem spor yapar hem de kendisini yaşıtları ile karşılaştırma fırsatı bulur.

12 KARŞILIKLI BİRBİRİNİ DİNLEMEYLE KIZGINLIĞA VE KIRGINLIĞA DÖNÜŞMEDEN ,
SORUNLAR KARŞILIKLI BİRBİRİNİ DİNLEMEYLE KIZGINLIĞA VE KIRGINLIĞA DÖNÜŞMEDEN , HOŞGÖRÜ VE YAPICI TARTIŞMAYLA ÇÖZÜLEBİLİR.

13 Güzel duydu ve düşüncelerinizi olduğu kadar korku ,kaygı ve öfkelerinizi de paylaşmak sizi rahatlatacaktır. Ayrıca sorunlar yaşandığında pek çok farklı çözüm yolunun bulunabileceğini de unutmayın!

14 ERGENLİKTE ÖZ BAKIM İNSANIN BEDENİNE GÖSTERDİĞİ
ÖZEN, KENDİSİNE DUYDUĞU SAYGININDA BİR GÖSTERGESİDİR VE CİNSİYETİ NE OLURSA OLSUN HERKES TARAFINDAN HER YAŞTA BU ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR.

15 ERGENLİK SİVİLCELERİ ÇÖZÜM ? NEDEN OLUR?
1- Yaşanan hormanal değişimler. 2- Çeşitli mikroorganizmalar. 3- Bazı ilaçlar 4- Ruhsal nedenler 5- Kalıtımsal özellikler 6- Kozmetik maddelerin hatalı kullanımı. ÇÖZÜM ?

16 İyi bir deri temizliği yapılmalı.
Deride tahrişe yol açacak maddeler kullanılmamalı. Sivilceler asla sıkılmamalı. Hekime danışmadan ilaç kullanılmamalı. Beslenmeye dikkat edilmeli. Yağlı kremler ,merhemler,pudra gibi deride gözenekleri tıkayıcı maddeler kullanılmamalı. EN ÖNEMLİSİ KENDİMİZİ ÜZMEMELİ MORALİMİZİ ASLA BOZMAMALIYIZ.

17 SAĞLIKLI BESLENME VE SPOR VE BİRAZDA SABIR BU SORUNU ÇÖZECEKTİR.
Ergenlik dönemindeki hızlı büyümeyle vücuttaki yağ oranı artar.Buda biraz şişman gözükmenize neden olur. SAĞLIKLI BESLENME VE SPOR VE BİRAZDA SABIR BU SORUNU ÇÖZECEKTİR. ÜZÜLMEYİN!

18 UNUTMAYIN ! Önemli olan dış görünüşümüz DEĞİL; Kendimizle barışık
Çevremiz tarafından sevilen, Başarılı, Sağlıklı bir insan OLMAKTIR.


"ERGENLİK DÖNEMİ BESLENME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları