Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CV BİÇİMİ VE FORMATI NASIL OLMALIDIR ?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CV BİÇİMİ VE FORMATI NASIL OLMALIDIR ?."— Sunum transkripti:

1 CV BİÇİMİ VE FORMATI NASIL OLMALIDIR ?

2 CV UZUNLUĞU CV çok uzun veya çok kısa olmamalıdır. CV ideal olarak bir sayfayı geçmemelidir (kapak yazısı dahil max. 3 sayfa). CV’nizi yazarken potansiyel bir iş ilişkisi kurduğunuzu asla unutmayın. Gereksiz kişisel bilgiler yazmaktan sakının. Akılda kalabilecek nitelikte, anahtar kelimeler kullanmaya dikkat edin. İmla kurallarına dikkat edin.

3 CV NASIL YAZILMALI? İçeriği rahat anlaşılır ve etkili bir CV hazırlamak ve gerektiğinde değişiklikler yapmak için bilgisayar kullanmanız önerilir. CV’izin tümünü tek bir yazım karakteri kullanarak hazırlamayı unutmayın. ‘Helvetica’, ‘Arial’, ‘Times New Roman’ ideal olarak kullanabilecek karakterlerdir. 11 ya da 12 punto ile oldukça okunaklı bir CV yazabilirsiniz.

4 NASIL BİR KAĞIT KULLANILMALI?
Bu konuda herhangi bir kural yoktur. Bununla beraber beyaz ve fazla parlak olmayan, orta veya orta-üstü kalitede kağıt kullanılmalıdır.

5 FOTOĞRAF OLMALI MI? CV’nize vesikalık bir fotoğrafınızı mutlaka ekleyin. Fotoğrafınızın sizin en doğal halinize yakın olmasına dikkat edin. Özellikle fotoğraf istenmemiş ise koymakta ısrar etmenize gerek olmayabilir.

6 REFERANSLAR İşveren, CV’nizdeki referansları tek başına ele alıp, size iş vermez. Referanslar, sizin kişiliğiniz ya da çalışma sisteminiz hakkında doğru bilgileri verebilecek kişilerdir. Genelde 3 referans yeterlidir. Referans listesine yazılacak kişilerin adını, ünvanını/pozisyonunu, adres ve iş saatleri içinde ulaşılabilecek telefonunu mutlaka yazmalısınız.

7 ÖNEMLİ NOKTALAR Ön mektubunuzu gönderdiğiniz hedef okuyucuya ve sektöre göre özelleştirin. Başvurduğunuz şirketin size neler katabileceğinden çok, sizin onlara neler katabileceğinizden bahsedin.

8 ÖNEMLİ NOKTALAR Kariyer hedeflerinize odaklanın. Şirketin size verebileceği her türlü pozisyonu kabul edebilecek durumda olsanız bile bunu belli etmeyin. Genel anlamda, hem eski işyerlerini hem de yaşamınız hakkında herhangi bir negatif olaydan bahsetmeyin.

9 ÖNEMLİ NOKTALAR Anlatmak istediğiniz konunun etrafında dolaşarak anlatmayın, kısa ve öz biçimde anlatmaya çalışın. Mektubu bir sayfadan fazla uzatmayın.

10 ÖNEMLİ NOKTALAR Mutlaka ve mutlaka iki kere hatta üç kere tekrar geriye dönüp mektubu kontrol edin. Kolay erişebileceğiniz yerlerde ön mektubunuzun ve CV inizin kopyalarını, farklı şekillerde (mektup, fax ve dosyası) olarak saklayın. Gönderi yaptıktan sonra hangi firmaya, ne zaman gönderdiğinizin kayıtlarını tutun.


"CV BİÇİMİ VE FORMATI NASIL OLMALIDIR ?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları