Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

2  Okulun Tarihçesi          Okulumuzun binası hayırseverler eliyle yeni inşa edilmiş olup, eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır eğitim-öğretim yılında ise Kestel Hasan Aslanoba Anadolu Lisesi’nde geçici olarak eğitim-öğretim yapmıştır. Resmi açılışı ise tarihinde gerçekleştirilmiştir. Okulumuz eğitim-öğretiminin 2.yılındadır. .         

3  Okulun Tarihçesi          Okulumuzun binası hayırseverler eliyle yeni inşa edilmiş olup, eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır eğitim-öğretim yılında ise Kestel Hasan Aslanoba Anadolu Lisesi’nde geçici olarak eğitim-öğretim yapmıştır. Resmi açılışı ise tarihinde gerçekleştirilmiştir. Okulumuz eğitim-öğretiminin 2.yılındadır. .         

4 Okulumuz Zemin+3 katlı olup, doğalgazlı ısıtma
Okulumuzun Bina Durumu Okulumuz Zemin+3 katlı olup, doğalgazlı ısıtma sistemi mevcuttur. 24 dersliği olan okulumuzun. Uygulama Mescidi, Fen Laboratuvarı ve Kütüphanesi de bulunmaktadır.

5 Personel Durumu YÖNETİCİ SAYISI: Okulumuzda 1 Okul Müdürü, 1 Müdür Başyardımcısı, 4 Müdür Yardımcısı bulunmaktadır. ÖĞRETMEN SAYISI: Okulumuzda tüm branşlarda toplam 39 öğretmen mevcuttur.

6 Okul Müdürümüz Mehmet TURAN Okul Müdürü

7 Müdür Yardımcılarımız
Ergin Kaya KIRBIYIK Müdür Başyardımcısı Mevlüt AKÇAY Müdür Yardımcısı Vesim ALPARSLAN Müdür Yardımcısı İdris EKMEKCİ Müdür Yardımcısı Oktay ÖZÇELİK Müdür Yardımcısı

8 Öğrenci Bilgileri Okulumuz 24 derslikli olup; İmam Hatip Ortaokulu:
162 Erkek+161 Kız=323 Anadolu İmam Hatip Lisesi: 29 Erkek+39 Kız=68 İmam Hatip Lisesi (Düz Bölüm): 142 Erkek+192 Kız=334 Örgün eğitimde toplam: 725 Öğrencimiz vardır

9 Vizyonumuz: Tüm Öğrencilerimizi, demokrasi kültürünü benimsemiş; kendini bilen ve kendine güvenen; üreten ve sorun çözen; sosyal ve psikolojik yönden sağlıklı; milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaki olgunluğa sahip fertler yetiştiren ve topluma önderlik eden bir eğitim kurumu olmak. Üniversitelerin her alanını en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla din görevlileri yetiştirmek. ÖZETLE: Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.

10 Misyonumuz: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen kişilikli fertler yetiştirmek. ÖZETLE: İyi bir insan, örnek bir Müslüman, faydalı bir vatandaş, hayırlı bir evlat, sağlıklı ve mutlu bir fert yetiştirmek için varız. 

11 İmam Hatip Liseleri Nedir?
4+4+4 eğitim sitemine göre 4 yıl İmam Hatip Ortaokulu +4 yıl İmam Hatip Lisesi olmak üzere akademik ve dini eğitim veren, öğrencileri hem mesleğe hem de yükseköğrenime hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bir ortaöğretim kurumudur.

12 İmam Hatip Liselerine Nasıl Kayıt Yapılır?
Bu okulların Anadolu bölümlerine TEOG sınavı sonuçlarına göre, düz bölümlerine 8. Sınıfı bitirme puanına göre kayıt yapılmaktadır. Ayrıca ilköğretim 4. sınıftan bittikten sonra İmam Hatip Ortaokullarının 5. sınıfına da kayıt yapılabilmektedir.

13 İmam Hatip Liselerini Neden Tercih Etmeliyim?
Ø Öncelikle Anadolu Lisesinde zorunlu ve seçmeli olarak okutulan kültür derslerinin tamamını okuma imkânı bulacak. Buna ilaveten %30-33 oranında meslek dersleriyle, öğrencilere dini bilgiler vererek geleceğe hazırlanması sağlanacaktır. Ø İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Arapçayı öğrenme imkânı bulacak, Ø Kuran-ı Kerim’i güzel okuma ve anlamayı öğrenecek,

14 İmam Hatip Liselerini Neden Tercih Etmeliyim?
Ø Bilim insanlarının dil öğrenmenin ve ezber yapmanın beyindeki nöronlar, yani sinirler arası bağlantıyı arttırarak beyni geliştirdiği yönündeki tezini imam hatip lisesinde uygulama imkânı bulacak, yani İngilizcenin yanında öğrencilerimiz için yeni bir dil olan Arapçayı öğrenmek, Kuran ayetlerini ve hadislerini ezberlemek zihinsel kapasitelerini arttırmak için bir fırsat olacaktır. Ø İslam dinini doğru kaynaklardan, doğru yöntemlerle öğrenecek,

15 İmam Hatip Liselerini Neden Tercih Etmeliyim?
Ø Bir yandan dini eğitim alırken öte yandan diğer meslek liselerindeki gibi işyeri stajı olmadığı için akademik eğitimden kopmadan üniversiteye hazırlanma imkânına sahip olacak, Ø Toplum karşısında kendini ifade etme yeteneğini geliştirecek, Ø Milli ve manevi değerlere bağlı, ailesini, milletini seven ve onlara hizmet etmeye namzet, inançlı, azimli ve gayretli, ahlaklı birer fert olarak yetişmek amacıyla önemli bir adım atmış olacaktır.

16 İmam Hatip Liselerinden Mezun Olanlar Hangi Haktan Yararlanırlar?
1- İmam Hatiplik, Kuran Kursu öğreticiliği hakları bulunmaktadır. 2- Sınavsız geçişle İlahiyat Ön lisans programına kayıt yapabilmektedirler. 3- YGS ve LYS sınavlarında gösterecekleri başarıya göre hiçbir kısıtlama olmaksızın tüm üniversite bölümlerine girebilmektedirler.

17 İmam Hatip Liselerinden Mezun Olanlar Hangi Haktan Yararlanırlar?
Öğrencilerimiz YGS ve LYS de herhangi bir katsayı problemi yaşamamakta, sınav sisteminde son yıllarda yapılan değişikliklerle kendi mesleki eğitim alanlarında yer alan bölümleri tercih etmeleri durumunda ek puan almakta, diğer bölümleri tercih etmeleri durumunda ise lise ortaöğretim başarı puanları Anadolu Liselerinde öğrenim gören öğrencilerle aynı katsayılarla hesaplanmaktadır. Yani İmam Hatip Lisesi’nde okumak bir dezavantaj değil, avantaj oluşturmaktadır.

18 İmam Hatip Liselerinden Mezun Olanlar Hangi Haktan Yararlanırlar?
Öğrencilerimizin ek puanla yerleşebilecekleri alanlar şunlardır: İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İlahiyat Fakültesi, Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları, İslami İlimler, İslam ve Din Bilimleri, Arap Dili ve Edebiyatı.

19 Okulumuz tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ın katıldığı törenle resmi açılışını yaptı..

20 Açılış Törenimizden Kareler

21 Açılış Törenimizden Kareler

22 Okulumuzun Akademik Başarıları
Okulumuz öğrencilerinin eğitim öğretim yılında hazırladıkları TÜBİTAK projesi, 45. Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışmasında 1267 proje çalışması arasından en iyi 10 Psikoloji projesinden biri seçilerek, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde düzenlenen sergiye davet edilmiştir.

23 TÜBİTAK Başarımız

24 TÜBİTAK Başarımız

25 Sınav Başarılarımız Okulumuz henüz 2. yılında olmasına rağmen il ve ilçe genelinde yapılan sınavlarda da kayda değer başarılar elde etmektedir. Özellikle Bursa'daki tüm İmam Hatip Ortaokullarının katıldığı deneme sınavında okulumuz 5. sınıflar düzeyinde Bursa 3. olmuştur.

26 Sınav Başarılarımız Okulumuz 2 yıllık bir okul olmasına rağmen lise düzeyindeki sınavlarda ilçemizdeki Anadolu Liseleri ile yarışmaktadır. Özellikle bazı deneme sınavlarının sosyal bilim testlerinde okulumuzun başarı sıralaması ilçemizdeki tüm okulların başarı sıralamasının önündedir.

27 Bilgi Yarışması Başarımız
Liseler arası yapılan bilgi yarışmasında okulumuz Kestel İlçesindeki tüm liseler arasından 2. olmuştur. Ayrıca okulumuz Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yapılan yarışmada da hem lise hem de ortaokul düzeyinde 1. olarak başarı tablomuza adını yazdırmıştır.

28 Kültürel ve Sportif Faaliyetlerimiz
Okulumuz il ve ilçe bazında yapılan birçok sportif faaliyette başarı göstererek çeşitli dereceler elde etmiştir. Ayrıca okulumuzda öğrencilerin kültürel amaçlı faaliyet çalışmalarına önem verilerek, bu yöndeki çabaları desteklenmektedir. Çalışmalarımızdan bazı örnekler ise şöyledir;

29 12 Mart İstiklal Marşının Kabul Yıl Dönümü için Yaptığımız Etkinlikten Kareler

30 12 Mart İstiklal Marşının Kabul Yıl Dönümü için Yaptığımız Etkinlikten Kareler

31 12 Mart İstiklal Marşının Kabul Yıl Dönümü için Yaptığımız Etkinlikten Kareler

32 Öğrencilerimizin Bursa’daki Tarihi Mekanlara Yaptıkları Ziyaret

33 Öğrencilerimizin Bursa’daki Tarihi Mekanlara Yaptıkları Ziyaret

34 Öğrencilerimizin Bursa’daki Tarihi Mekanlara Yaptıkları Ziyaret

35 Kitap Fuarı Gezimizden Kareler

36 Kitap Fuarı Gezimizden Kareler

37 Sportif Alanda Başarılarımız
Masa Tenisi Ortaokullar İlçe Birinciliği

38 Sportif Alanda Başarılarımız

39 Sportif Alanda Başarılarımız
Masa Tenisi Liseler İlçe Birinciliği

40 Sportif Alanda Başarılarımız
Masa Tenisi Liseler İlçe Birinciliği

41 Sportif Alanda Başarılarımız

42 Aile Eğitimi Çalışmalarımız

43 Aile Eğitimi Çalışmalarımız

44 Aile Eğitimi Çalışmalarımız

45 Okul Kütüphanemiz

46 Okul Kütüphanemiz

47 Okul Kütüphanemiz

48 Fen Laboratuvarı

49 Fen Laboratuvarı

50 Fen Laboratuvarı

51 Uygulama Mescidimiz

52 Uygulama Mescidimiz

53 Uygulama Mescidimiz

54 Öğretmenler Odası

55 Öğretmenler Odası

56 Öğretmenler Odası

57 Okul Kantinimiz

58 Okul Kantinimiz

59 Okul Kantinimiz

60 Okul Yemekhanemiz

61 Okul Yemekhanemiz

62 Okulumuzdan Kareler

63 Okulumuzdan Kareler

64 Okulumuzdan Kareler

65 Okulumuzdan Kareler

66 Okulumuzdan Kareler

67 Okulumuzdan Kareler

68 Okulumuzdan Kareler

69 Okulumuzun Çevre Düzenlemesinin Bitmiş Hali

70 Okulumuz İletişim Bilgileri
KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Adres: Yeni Mahalle Uludağ Caddesi, Kartal Sokak, No:1 Kestel /BURSA Telefon:


"KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları