Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU

2 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE ERASMUS
ERASMUS NEDİR? Erasmus Programı, Avrupa Birliği üyesi, adayı ve Avrupa Ekonomik Alanı’na üye ülkelerin yararlanabildiği öğrenci, öğretim elemanı ve personel değişimi sağlayan bir programdır. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE ERASMUS Uludağ Üniversitesi Erasmus Değişim Programı’nı 2004/2005 akademik yılının bahar döneminden itibaren öğrencilerine ve öğretim elemanlarına sunmaktadır. Uludağ Üniversitesi’nden 2004/2005 akademik yılının ikinci döneminde 17 öğrenci ve 5 öğretim elemanı, 2005/2006 akademik yılında 88 öğrenci ve 8 öğretim elemanı, 2006/2007 akademik yılında ise 162 öğrenci ve 6 öğretim elemanı Erasmus Değişimi’nden yararlanmıştır.

3 Yılları Arasında ERASMUS Değişen Programıyla Giden/Gelen Öğrenci ve Öğretim Elemanı Sayısı Giden Gelen Giden Öğrenci/Öğretim Elemanı Hibe Miktarları Öğrenci Öğretim Elemanı Öğrenci Hibe Miktarı (€) Öğretim Elemanı Hibe Miktarı (€) 2. dönem 17 5 4 7 41.897 8.000 1. dönem 15 3 6.880 73 76 2 26.642 85 10 174 35 9 45.889 Toplam Kontenjan 348 146 284 143 2007/2008 akademik yılı için 621 öğrenci ile tüm Türk üniversiteleri arasında en yüksek talebi veren üniversite olan Uludağ Üniversitesi, öğrencilerinin Erasmus Programı hakkında ne kadar bilinçli olduğunu ortaya koymuştur.

4 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS
KOORDİNATÖRLERİ Uludağ Üniversitesi’nde Erasmus Programı Rektörlük’teki Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından koordine edilir. Ofis 2003 yılında kurulmuştur ve belirlenen çalışma saatleri arasında öğrencilere danışmanlık hizmeti de vermektedir. Kurumsal Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Naci CANGÜL Fakülte koordinatörü Prof. Dr. Recep EREN Elektronik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Güneş YILMAZ ERASMUS Komisyonu Öğr. Gör. Dr. Sait Eser KARLIK Arş. Gör. Bahadır HİÇDURMAZ

5 ERASMUS Değişimi İçin Neler Yapılmaktadır?
Erasmus değişiminin yapılabilmesi için iki kurumun karşılıklı olarak bir “İkili Anlaşma” imzalaması gerekmektedir. Türkiye Avrupa Birliği üyesi olmadığından sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerle anlaşma yapma hakkına sahiptir. Uludağ Üniversitesi 3 yıllık bir süre içinde 24 ülkeden değişik üniversiteler ile 120 adet ikili anlaşma yapmıştır. Elektronik Mühendisliği Siegen University (DE) University of Ljubljana (SI) Salerno University (I) Universita Degli Studi Di Trieste (I) Poznan University of Technology (PL) Opole University (PL) Universite De Bretagne (F) Universita Degli Studi Di Cagliari (I) Zilina University (SK) Univ. Degli Studi di Salerno (I)

6 Programdan Nasıl Yararlanabiliriz?
Programdan yararlanmak isteyen öğrenciler fakülte/bölüm Erasmus koordinatörlerine başvurarak Erasmus Başvuru Formu’nu doldururlar. Formlar Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne iletilir. Erasmus değişimine katılacak olan öğrencilerin belirlenmesinde uygulanan kıstas; %45 akademik başarı : Akademik başarı olarak 4’lük sistemde en az 2.00 GANO gerekmektedir %45 yabancı dil puanı : Dil puanı olarak Uludağ Üniversitesi’nin yaptığı Erasmus Dil Sınavı’ndan en az 50 puan gerekmektedir. Bu sınav dışındaki bir dil sınavından alınmış olan bir dil puanı varsa uygun bir eşdeğer minimum puan üzerinden değerlendirilmeye alınır. %10 mülakat : Mülakat Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından görevlendirilen 9 öğretim üyesinden oluşan bir Seçici Kurul tarafından yapılır. Mülakat Türkçedir ve güncel, sosyal ve kültürel konularla ilgilidir.

7 Seçilen Öğrenciler Ne Yapmalıdırlar?
Seçilen öğrenciler gerekli belgeleri hazırlarlar ve karşı kurumlara başvurularını yaparlar. Erasmus değişimi öğrenciler için en az 3 en fazla 12 ay süre ile gerçekleştirilir. Bir öğrenci öğrenim hayatı boyunca Erasmus Programı’ndan 1 kez yararlanabilir. Karşı kurumda kalacakları süreyi tam olarak öğrenip hibe sözleşmesine yazarlar. Bu tarihler koordinatörler ve Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından onaylandıktan sonra hibe hesaplaması yapılır. Erasmus değişimlerine katılan öğrenci ve öğretim elemanlarına gittikleri ülke ve kaldıkları süre göz önünde bulundurularak belirli miktarlarda hibe verilir. Verilen hibeler yurtdışındaki tüm harcamaları karşılamaz, sadece destek niteliğindedir.

8 Seçilen Öğrenciler Ne Yapmalıdırlar?
Öğrenciler için belirlenen aylık hibe tutarları 27 AB ülkesinin yaşam standartlarına göre belirlenen dört ülke kategorisine göre aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. Kategori Ülkeler Hibe Miktarı (Avro) I Letonya, Litvanya, Polonya, Slovenya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Estonya, Bulgaristan ve Romanya 300 II Slovak Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Portekiz, Yunanistan ve Malta 400 III Hollanda, Lüksemburg, İtalya, İspanya, Belçika, Fransa,Almanya ve Avusturya 500 IV Finlandiya, Danimarka, İsveç, İrlanda, Birleşik Krallık 600

9 Erasmus İle İlgili Detaylı Bilgi
Program ile ilgili detaylı bilgi ve doldurulması gereken belgeler için aşağıdaki internet siteleri ziyaret edilebilir. UU Uluslararası İlişkiler Ofisi İnternet Sitesi: UU Uluslararası İlişkiler Ofisi Intoffice Forum: İnternet sitesinin yanı sıra Erasmus öğrencilerinin birbirleriyle iletişim kurabilecekleri ve deneyimlerini aktarabilecekleri bir platform oluşturma amacıyla kurulan “Intoffice Forum” adlı forum sitesi de Eylül 2006’dan bu yana etkin şekilde hizmet vermektedir.


"ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları