Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IEEE (WIMAX) Protokollerini Kullanan Ürünler ve Özellikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IEEE (WIMAX) Protokollerini Kullanan Ürünler ve Özellikleri"— Sunum transkripti:

1 IEEE 802.16 (WIMAX) Protokollerini Kullanan Ürünler ve Özellikleri

2 Wimax nedir? IEEE’nin kablosuz iletişim standardı şartnamesine dayanan yeni bir standarttır. Wi-Fi kablosuz internet erişim standardını kullanmaya imkan sağlıyor.

3 Kullanım Alanları: Wi-Fi'li cep telefonları
Tek kanaldan cep telefonu ve internet iletişimi

4 WiMAX & WiFi karşılaştırması
Wi-Max prensipte WiFi ile aynı yapıdadır fakat WiFi'ye nazaran bir çok üstünlüğü vardır. Wi-Max için tasarlanan MAC katmanı değişik fiziksel katmanlarla uyumlu halde tasarlandığı için üreticilere geniş bir yelpaze sunuyor.

5 WiMAX & WiFi karşılaştırması
WiMAX'de bağlantı noktasına erişmek isteyen istemciler sıraya alınır. Wi-Max,WiFi'ye nazaran daha fazla bant genişliği sunuyor.

6 WiMAX’in diğer kablosuz teknolojilere göre avantajları
Çoklu yol etkileşimi Gecikme dağılımı Sağlamlık

7 WİMAX Forum IEEE’nin standardını destekleyen firmalar 2003 yılında bir araya gelerek Wi-Max Forum’u kurdular. Kâr amacı gütmeyen forumun temel hedefi standardına dayalı geniş bant kablosuz interneti geliştirmek ve bu teknolojiyi içeren tüm ekipmanların birbirleriyle uyuşmalarını ve çalışabilmelerini sağlamak.

8 Wimax Çeşitleri ve Alternatifleri:
Wi-Max 'in IEEE versiyonu sabit sistemleri hedefliyor. İkinci bir Wi-Max versiyonu ise hareketli tür olarak bilinen IEEE e'dir. Kore tarafından geliştirilen WiBro (Wireless Broadband) da kablosuz geniş bant internet sağlamak için geliştirilen bir teknolojidir.

9 WiMAX Ürünleri Şu anki Wi-Max ürünleri son kullanıcı için olmaktan ziyade, alt yapı güçlendirme ve oluşturmaya yönelik. 2005 ortalarında Intel, Rosedale kod adlı yeni yonga setini piyasaya sürdü.

10 Türkiye'de WiMAX Çalışmaları
Türkiye'de Wi-Max test aşamasında yılında Telekominikasyon Kurumu lisanslama için gereklı alt yapı oluşturma işlemlerine başladı. İlk Wi-Max testleri, Yozgat Boğazlıyan köyünde yapıldı. Superonline, Telekominikasyon Kurumundan 1 Şubat 2006 ile 1 Ağustos 2006 tarihleri arasında Wi-Max 'ı test etmek için izin aldı.

11 WiMAX ile her köye İnternet
Uzun menzilli ve yüksek bant genişliğine sahip kablosuz İnternet erişimi sağlayan WiMAX teknolojisi,maliyeti yüksek olan geniş bant iletişim sistemlerinin ulaşamadığı kırsal alanlarda umut vadediyor.

12 Wi-Max’ın Geleceği Wi-Max, geleceğe dönük bir teknoloji.
En yakın getirisi kablosuz geniş bant internet sağlamak olacak. Wi-Max teknolojisinin yüksek hızda ve kablosuz internet imkanına ulaşabilmek için modem ve kablo ihtiyacını ortadan kaldırarak, büyük bir ucuzluk sağlayarak Wi-Max teknolojisinin yaygınlaşmasının ADSL ve kablolu internet erişimini gölgede bırakacağı düşünülüyor.


"IEEE (WIMAX) Protokollerini Kullanan Ürünler ve Özellikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları