Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Elektronik Posta E-posta /

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Elektronik Posta E-posta /"— Sunum transkripti:

1 Elektronik Posta E-posta / E-mail
Profesör Abdullah Türkoğlu Ortaokulu Gözde Orhan Elektronik Posta E-posta /

2 Elektronik Postanız Var mı?
Yani e-posta ya da adresiniz? E-posta, internet üzerinden gönderilen dijital mektuptur.

3 E-postanız hotmail mi? Neden hotmail hesabınız var?
Bu üç servis sağlayıcı da MICROSOFT firmasına aittir. Başka e-posta sağlayıcıları olsa da yaygın olarak hotmail kullanılıyor.

4 Diğer e-posta servis sağlayıcıları nelerdir?

5 E-posta örnekleri gozde@gmail.com gozde@hotmail.com gozde@yahoo.com

6 gozde.orhan84 @ gmail.com kullanıcı adı at işareti servis sağlayıcı
site uzantısı E-posta adresleri; kullanıcı adı, adres işareti, hesabın oluşturulduğu sitenin e-posta sunucusunun adı, nokta (.) ve site uzantısının aralık bırakılmadan yazılması ile oluşur.

7 @ işareti ne anlama geliyor?
Hemen her gün e-posta yazarken veya e-posta adresimizi birilerine verirken bu işareti kullanıyoruz. Peki işaretinin gerçek anlamını ve nereden geldiğini biliyor musunuz? E-posta adreslerinin ayrılmaz bir işareti ingilizce “at” anlamına gelir. Yani –de, -da anlamındadır. “at school” okulda anlamındadır. (at) hotmail.com” ise hotmail servisindeki gozde kullanıcısıdır.

8 E-postanızı ne amaçla kullanılır?
Bilgisayar ağlarının oluşturulma nedenlerinden biri, kişilerin, bir yerden diğerine (hızlı ve güvenli bir şekilde) elektronik ortamda mektup gönderme ve haberleşme isteğidir.  E-Posta (elektronik posta, , electronic mail), bu amaçla kullanılan servislere verilen genel addır.  E-posta, 

9 E-postamız bizim sanal alemdeki evimiz gibidir
E-postamız bizim sanal alemdeki evimiz gibidir. Bize ulaşmak isteyen kişilere, internet sitelerine ve kurumlara e-posta adresimizi veririz. Şifremiz ise eve giriş anahtarımız gibidir. Şifremizi asla unutmamalıyız.

10 Hotmail hesabı açmak tıkla

11 Hesabınız yoksa kaydolun
tıkla

12 Bilgileri doldurun

13 Şifrenizi unutursanız kurtarmak için güvenlik sorusu ve yedek e-posta adresi verin. Telefon numarası vermenize gerek yok.

14 E-posta hesabımız oluştu.
tıkla

15 Kullanıcı adı ve şifremizle giriş yapabiliriz.
tıkla

16 E-posta gelen kutumuzda 1 postamız var.

17

18 Diğer servislerden hesaplarımızı da benzer şekilde oluşturabiliriz.
Gmail için tıkla

19 Gmail hesabı açma tıkla

20 Bilgileri girin

21 Gmail hesabına girmek için
tıkla

22 tıkla

23 Gmail gelen kutumuz açıldı

24 Şimdi siz de e-posta hesabınıza giriş yapınız.
İki kişi oturanlardan birisi açması şimdilik yeterli.

25 Şimdi öğretmenimize sevdiğimiz bir kişinin ya da nesnenin resmini göndereceğiz. Bunun için yeni’ye tıklıyoruz. tıkla

26 Alıcı ya da Kime (To): İletiyi alanın bulunağı ve adı
Alıcı ya da Kime (To): İletiyi alanın bulunağı ve adı. İletinin kime yolladığını gösterir. İleti bulunağının arasına "," virgül koyarak birden fazla kişiye yollamak olanaklıdır.

27 Bilgi / Karbon Kopya "KK" (CC, Carbon Copy): Aslen gönderilen kişiye ek olarak iletinin başka alıcılara gönderilmesini sağlar. İleti buraya yazılan kişilere doğrudan hitap etmemektedir, ileti bu kişilere bilgilendirme amacı ile yollanmıştır.

28 Gizli Karbon Kopya "GKK" (BCC, Blind Carbon Copy): Kapalı Karbon Kopya olarak da bilinir. Buraya yazılan alıcılar iletide gözükmez. Etik olarak birçok kişiye gönderilen gayrı resmi iletiler için bu alanın kullanılması uygun düşer. Bu tür alıcı gizleme yığın iletiye (spam) karşı da koruma sağlar.

29 Konu (Subject): İletiyi özetleyen başlık, genelde daha sonradan anımsanmakta ve iletileri ayırmakta yardımcı olur. Etik olarak yazılması önerilir.

30 İleti gövdesi (Body): Burada iletinin kendisi ve genel olarak kullanıcı imzası yer alır.

31 Ek (Attachment): Yazıya ek olarak yollanan dosyalardır
Ek (Attachment): Yazıya ek olarak yollanan dosyalardır. Ses, resim, video, yazı başta olmak üzere birçok değişik formatta dosya eklenebilir. Virüslerin başlıca yayılma yollarından biridir. Bilinmeyen dosya eklerinin açılması önerilmez.

32 Dosyayı ekledikten sonra Göndere basarak gönderiyoruz.

33 E-postanızı gönderip göndermediğinizi gönderilmiş bölümünden kontrol edin.

34 Şimdi e-postalarınızı bekliyorum.
Adresim E-postanız bana ulaştığında size cevap göndereceğim. Bekleyin. 2 kişi oturanlar ortak 1 kişinin hesabını kullanacaklar konu kısmına iki kişi de adını yazacak. Başarılar.

35 Gelen kutumda 1 okunmamış e-postam var.

36 Gönderen ya da Kimden (From): İletiyi gönderenin adresi ve adı.

37 Yanıtlama (Reply): Belli bir kişiden gelen iletiyi yanıtlamak için kullanılır. Alıcı kısmına otomatik olarak ileti yollayanın adresi alınır. En çok kullanılan fonksiyonlardan biridir.

38 Yönlendirme/İlet (Forward, Fwd): Gelen bir iletinin bir başka kişiye aynen iletilmesini/yönlendirilmesini sağlar.

39 SORULAR Doğru – Yanlış 1- E-posta dijital mektuptur. 2- E-posta adresinde Türkçe karakter kullanılmaz. 3- E-posta adresinde boşluk kullanılabilir. 4- Gmail bir e-posta servisidir. 5-E-posta ücretli bir servistir. 6- E-posta en güvenli iletişim biçimidir. 7- E-posta’nın amacı facebook/twitter gibi sitelere giriş yapabilmektir. 8- E-posta en hızlı iletişim şeklidir. D Y

40 Kime Yanıtla Yönlendir Ekle Cevap= C
Ayşe, öğretmeninin gönderdiği ders notları e-postasını aynen arkadaşı Esma’ya göndermek istiyor. Ayşe aşağıdaki özelliklerden hangisini kullanmalıdır? Kime Yanıtla Yönlendir Ekle Cevap= C

41 Kime Yanıtla Yönlendir Ekle Cevap= B
Arkadaşı Murat’a yaz tatilinde çektiği fotoğrafı e-posta ile göndermiştir. Bu duruma çok sevinen Murat arkadaşına teşekkür ederek yanıt göndermek istemektedir. Murat hangi özelliği kullanmalıdır? Kime Yanıtla Yönlendir Ekle Cevap= B


"Elektronik Posta E-posta /" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları