Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
Hazırlayan:Bahar KAHRAMAN

2 İçindekiler Web 2.0 nedir ? Eğitimde Web 2.0 ‘nin kullanımı
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı

3 Web 2.0 nedir ? Web 2.0  2004’'de kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini toplumsal iletişim sitelerini, iletişim araçlarını, yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar .

4 Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
Taşınabilir çoklu ortam aygıtları üzerinde çalıştırılabildikleri için eğitimin sınıf dışına taşınmasını destekleme yeteneğine sahip bir uygulamadır. Eğitimde Web 2.0 kullanımının üst düzey düşünme becerilerini geliştirir.

5 Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
• Grup çalışması alışkanlığı • Etkili öğrenme • Üst düzey düşünme becerileri • Bilgi okur-yazarlığı • Yapılandırmacı problem çözme • Öğrenciye uygunluk (ilgi çekme) • Bireysel gelişim • Sorumluluk alma

6 Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
Bilgi okur yazarlığı deneyimi kazandırdırır. Problem çözme becerisini arttırdığı görülmektedir.

7 Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı
Webspiration Pro Prezi Wordpress Google drive Youtube

8 Webspiration Pro Bu uygulama kavram haritası seçeneğini bize sunarak bilgilerimizi karşı tarafa aktarmaya kolaylık sağlamaktadır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kolaylıkla eğitim ve öğretim için ilgi çekici sunum hazırlamada başvurabilecekleri uygulamalardan birisidir.

9 Prezi İnternet üzerinden sunum hazırlama uygulamasıdır.
Kolay kullanımı ve görsellik açısından destekleyici olması önemlidir. Öğrencilere farklı görsel efekt imkanları sunarak derslerin daha kolay ve eğlenceli geçmesini sağlar.

10 Wordpress Word Press, sadece beş dakika içinde kurup kullanmaya başlayabileceğiniz oldukça basit bir yazılımdır. Word Press'in son derece esnek bir yapısı var; yani sonradan indireceğiniz eklentiler ve araçlar yardımıyla Word Press'i kendi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

11 Wordpress Wordpress uygulaması eğitim açısından oldukça elverişli ve verimli bir web2.0 aracıdır Kişisel blog açılarak öğrencilerin ödevlerinin kontrol edilmesinde öğretmenlere kolaylık sağladığı gibi zaman açısından da tasarruf olanağı sağlar.

12 Google drive Google Drive ile internet üzerinden tüm dosyalarınızı yanınızda taşıyabiliyor ve tüm cihazlarınızda senkronize edebiliyorsunuz. Google Drive okul ortamlarında özellikle öğretmen-öğrenci dosya paylaşımlarında kullanılabileceği gibi aynı zamanda yönetimsel fonksiyonları içinde kullanılabilir

13 Youtube İnternette video paylaşım sitesidir.
Kolay yükleme ve indirme seçeneği sunar. Youtube da öğrencilerin ilgi ve meraklarına uygun şekilde video hazırlanıp burada paylaşılabilir.

14 Kaynakça


"EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları