Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ"— Sunum transkripti:

1 Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ
Konutlar, Eğitim binaları,Sağlık binaları,Oteller,Alışveriş ve ticaret merkezleri ENERJİ KİMLİK BELGESİ BİNA/SANAYİ ENERJİ YÖNETİCİLİĞİ Bİnanizin yapi kullanim İznİ (RUHSAT&İSKAN) İçİn bu belgenİn alinmasiNIN ZORUNLU OLDUĞUNU… Bİlİyor musunuz? Uygun m2 Fiyatlarımız için Hemen İrtibata Geçiniz. *5627 sayılı Enerji verimliliği kanununa göre her binanın Enerji kimlik belgesi sahibi olması gerekmektedir. Tel&Fax: Cep:

2 Şirket Profili Sayın İlgili , Çalışmalarımızın amacı, müşterilerimizin ürün-hizmet başına düşen enerji giderlerini azaltarak enerjiyi daha verimli kullanmalarını sağlamak, karlılıklarını arttırmaktır Bep group mühendislik, Türkiye'de Enerji Tasarrufu ve Yönetimini tüm sistemler (mekanik,elektrik,enerji) kapsamında uygulayan öncü firmalardan bir olarak kurulmuştur Enerji Yönetimi konusunda kendine özgü çalışma yöntemleri ve disiplinleri ile pek çok sektöre hitap eden tesis ve binalarda önemli tasarruflar sağlamaktadır. BEP GROUP MÜHENDİSLİK

3 ENERJİ YÖNETİCİSİ HİZMETLERİ Mayıs 2007 tarih ve 5627 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca; Toplam inşaat alanı en az m2 veya Yıllık enerji tüketimi 500 TEP ve üzeri olan ticari binaların, hizmet binalarının ve toplam inşaat alanı en az m2 veya Yıllık enerji tüketimi 250 TEP ve üzeri olan kamu kesimi binalarının yönetimlerinin, yönetimlerin bulunmadığı hallerde bina sahiplerinin Enerji yöneticisi görevlendirmesi veya enerji yöneticilerinden hizmet alması gerekmektedir tarihinden itibaren Enerji Yöneticisi bulundurmayan yukarıdaki kapsamdaki binalara idari para cezası verilecektir Aralık 2008 de yayınlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" nde de tanımlanan aşağıdaki çalışmalarla önemli düzeyde enerji tasarrufu elde edilebilmektedir Bina ısı yalıtımı ( Isı yalıtım projesi zorunludur) Mekanik tesisat yalıtımı Isıtma, soğutma, havalandırma sistemlerinin iyileştirilmesi Otomatik kontrol sistemlerinin kurulması (5000 m2'nin üzerindeki binalarda ısıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatma için, bilgisayar kontrollü bina otomasyon sistemi kurulması zorunludur ) Elektrik tesisatı ve aydınlatma sistemlerinin iyileştirilmesi Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı BEP GROUP MÜHENDİSLİK, Enerji Yöneticisi hizmetleri vermekte buna paralel olarak binanıza uygun olan yukarda tanımlanan çözümlere yönelik hizmetleri de gerçekleştirmektedir.

4 BİNALARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ (EKB)NEDİR?
Konutlar, Ofisler, Eğitim binaları, Sağlık binaları, Oteller ile Alışveriş ve ticaret merkezleri BİNALARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ (EKB)NEDİR? “5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ve buna bağlı olarak çıkartılan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ne göre, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir. BAZI REFERANSLARIMIZ *Say yapı inşaat ltd.şti *Yurdakul inşaat.(Bahçelievler) *Kemersin inşaat sanayi tic. *İdeal yapı denetim(Bağcılar şb.) *Kafkas mimarlık ltd.şti. *Mimyap mimarlık(Bağcılar) *Seryapı mimarlık müh. *Elpan İnşaat ltd.şti *İ.Gülbetekin müh. Bürosu. *Öztürk inşaat (Bahçelievler) *Oruç İnşaat(Küçükçekmece) ……

5 1-Enerji Kimlik Belgesi düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile geçerlidir.
2-Enerji Kimlik Belgesi, enerji kimlik belgesi vermeye yetkili kuruluş tarafından hazırlanır ve ilgili idarece onaylanır. Bu belge, binalar için ruhsat ve yapı kullanma izin belgesinin ayrılmaz bir parçasıdır. 3-Enerji Kimlik Belgesinin bir nüshası bina sahibi, yöneticisi, yönetim kurulu ve/veya enerji yöneticisince muhafaza edilir, bir nüshası da bina girişinde rahatlıkla görülebilecek bir yerde asılı bulundurulur. 4-Enerji Kimlik Belgesi, binanın yıllık birincil enerji ihtiyacının değişmesine yönelik herhangi bir uygulama yapılması halinde, bu Yönetmeliğe uygun olacak şekilde bir yıl içinde yenilenir. 5-Enerji Kimlik Belgesinin, binanın tamamı için hazırlanması şarttır. Ayrıca, isteğe bağlı olarak, kat mülkiyetini haiz her bir bağımsız bölüm veya farklı kullanım alanları için ayrı ayrı düzenlenebilir. 6-Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. 7-Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir.

6 UYGUN m2 FİYATI İÇİN İRTİBATA GEÇİNİZ…
FIRSATI KAÇIRMADAN UYGUN m2 FİYATI İÇİN İRTİBATA GEÇİNİZ… Güneşli mah.Kirazlı cad.Sümbül sok.No:2/4 Bağcılar-İSTANBUL Tel&Fax: Cep:


"Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları