Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

588 PROJE KATILDI Türkiye’de üretilen ve patenti alınan yenilikçi teknoloji ve buluşların en seçkin örneklerinin sergilendiği İNOVASYON TÜRKİYE FUARI,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "588 PROJE KATILDI Türkiye’de üretilen ve patenti alınan yenilikçi teknoloji ve buluşların en seçkin örneklerinin sergilendiği İNOVASYON TÜRKİYE FUARI,"— Sunum transkripti:

1

2 588 PROJE KATILDI Türkiye’de üretilen ve patenti alınan yenilikçi teknoloji ve buluşların en seçkin örneklerinin sergilendiği İNOVASYON TÜRKİYE FUARI, Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Toplamda m2’ lik alanda 588 yenilikçi teknoloji ve buluş, yatırımcısıyla, çözüm ortağıyla, medyayla ve meraklısıyla buluştu.

3 FUARI 9.826 KİŞİ ZİYARET ETTİ
İNOVASYON TÜRKİYE 2012’yi büyük şirketlerin CEO’ları, yöneticileri, yabancı ve yerli yatırımcı işadamları ve meraklılardan oluşan toplam kişi ziyaret etti. Fuarı ziyaret eden öğrenci sayısı ise oldu.

4 MEDYANIN İLGİSİ ÇOK YÜKSEKTİ
İNOVASYON TÜRKİYE FUARI ile ilgili 11 televizyon kanalı tarafından canlı yayın yapıldı. Ayrıca, 72 kez televizyon haber bültenlerine taşındı, 97 kez ulusal yazılı basında, 247 internet haberinde Türkiye’ye duyuruldu.

5 PROJELER YATIRIMCI İLE BULUŞTU
Fuarın ana amacı, projelerin yatırımcı ile buluşması maksimum oranda gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin tüm yönetimi, büyük şirketlerin yöneticileri fuarımızı ziyaret ettiler. Yüzlerce proje fuarda ön anlaşma imzaladı. Katılımcılar fuar anketine verdikleri cevaplarda fuarın çok başarılı geçtiğini belirttiler.

6 KATILIMCILARDAN ÖRNEKLER
Proje Sahibi: Erhan ATALAY Proje Adı : Enerji Üretimi ve Yakıt Tasarrufu Sağlayan Tekerlek Sonuç : EMK Grup Şirketlerin'den Osman Uslu ile ve Mann Ar-Ge departmanıyla görüşme aşamasındalar. Başbakanımızın talimatıyla Ar-Ge faaliyetleri için Yıldız Teknopark’ında kendisine yer tahsis edilmiştir. Proje Sahibi: İbrahim Emre YAZAR Proje Adı : Depreme Duyarlı Çelik Kapı Sistemi Sonuç : TOKİ, Ağaoğlu, Desi Alarm Güvenlik, Torun Çelik Kapı, Tutkunlar Çelik Kapı, Jindali İnşaat, Handlewin Kapı Pencere Sistemleri, Zet Yapı, Mim Yapı, Makdon İnşaat, Bahçeşehir Çilingir ve Anahtar gibi firmalarla görüşülüp teklifler alınmıştır. TV8 Bir Fikrin Mi Var yarışmasından katılım için davet edilmiştir ancak proje sahibi kendisine ait bir şirket kurup ilerlemek istediğinden şimdilik bu görüşmeleri değerlendirme aşamasında tutulmaktadır. Fuar esnasında 620 kişi bu kapıdan satın almak istediğini bildirdi. Proje Sahibi: Aklen ALTINEL Proje Adı : Pratik Bileklik Olarak Kullanılabilen Çanta Sonuç : Siemens, BJK, Pınar Süt gibi firmalarla görüşme sağlanmıştır. Türk Ekonomi Bankası ile anlaşma sürecine girilmiştir.

7 2013 Broşür Kapak

8 2. İNOVASYON TÜRKİYE FUARI
24-27 EKİM 2013, İSTANBUL FUAR MERKEZİ 9.Salon 3300 m2 net alana sahip Türk Patent Enstitüsü’nün desteğiyle projeler yer alacak. 10.salon 3300 m2 net alana sahip Bu alanda özellikle teknogirişim projeleri, enstitüler, teknoparklarda bulunan firmalar yer alabilir. 11.salon 2200 m2 net alana sahip Bu alanda üniversite öğrencilerinin projeleri sergilenebilir.

9 23 Ekim GALA AÇILIŞI Fuarımız bu sene, 23 Ekim’de GALA AÇILIŞI ile başlayacak. Bu GALA AÇILIŞI’na, Ekim 2013 tarihlerinde, BİLİM, SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI SAYIN NİHAT ERGÜN’ün ev sahipliğinde Türkiye’de düzenlenen OECD BİLGİ EKONOMİLERİ FORUMU’na katılan 61 ülkenin BİLİM BAKANI ve/veya yardımcısı ile foruma katılan 800’ün üzerinde yerli yabancı konuk davetli. Davetliler, Türkiye’nin ileri gelen sanayicileri, Türkiye İhracatçılar Birliği’nin Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Sanayi ve Ticaret Odaları’nın Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Üniversite rektörleri, gazeteciler ve televizyon habercileri, Sayın Bakanımızın rehberliğinde fuar alanını ziyaret edecek. Fuar, 24 Ekim’de ise meraklılarına açılacak.

10

11

12 Amacı Sanayinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünün artırılarak daha dinamik bir yapıya kavuşturulmasını temin etmek amacıyla, Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünlerin veya prototiplerin tanıtımı ve pazarlanması için ülkemizde yerleşik kuruluşlara destek verilmesi amaçlanmaktadır.

13 Kapsamı Program kapsamında, yurt içinde yerleşik kuruluşların; kamu kurum ve kuruluşları ile kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünlerin veya prototiplerin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik faaliyetler desteklenecektir

14 Kimler Başvurabilir ? Kuruluş yetkilisi tarafından; kamu kurum ve kuruluşları ile kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucu ortaya çıkan teknolojik ürün veya prototipin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı ve pazarlanmasının desteklenmesine yönelik istenen belgeleri sağlayarak, yazılı veya elektronik ortamda Bakanlığa başvuru yapılır.

15 Destek Kapsamına Giren Projeler
San-Tez Projeleri: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği Projeleri: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teydep Projeleri: TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı: TÜBİTAK: Öncelikli Alanlar Ar-Ge Programı: TÜBİTAK Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı: KOSGEB Ar-Ge Proje Destekleri: Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) BOREN Projeleri: Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü AB Destekli Ar-Ge Projeleri: Diğer Kamu Destekli Ar-Ge Projeleri

16 Destek Tutarı Yurt dışındaki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine katılım bedelinin TL’ye kadarı, Yurt içindeki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine katılım bedelinin ise TL’ye kadarı, Bakanlıkça hibe olarak karşılanacaktır.

17 Desteklenen giderler Ürün veya prototipin tanıtımı ve pazarlanması amacıyla hazırlattırılacak broşür, ürün kataloğu, etiket baskılı ve bandrollü elektronik depolama aygıtları, Fuarlara katılımda; stand kirası, stand yapımı, standart stand dekorasyonu, nakliye ve depolama giderleri ile nakliye sigortası, Yurtdışı fuarlarda gümrük işlem giderleri, Elektronik ticaret (e-ticaret) sitelerine üyelik giderleri, Yazılı medyada teknolojik ürün ya da prototipin tanıtımına ilişkin giderler,

18 Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile ilgili seyahatlerde kuruluşun en fazla iki çalışanının;
Kişi başına günlük; yurt içinde 150 TL, yurt dışında ise 150 ABD Dolarına kadar yol hariç en fazla yedi gün süreli konaklama giderleri, Yurt içinde gidilen şehir veya yurt dışında gidilen ülkeye gidiş ve dönüş maliyetini karşılamak üzere ulaşımda kullanılan; otobüs bileti, ekonomi sınıfı uçak bileti, tren ve ekonomi sınıfı gemi bileti ücretleri.

19 Başvuruda istenen belgeler:
1) Başvuru formu (her sayfa paraflı firma kaşeli) 2) Projeyi destekleyen kuruluştan alınan projenin başarı ile tamamlandığına ilişkin yazı, 3) Firmanın ticaret sicilinde yayımlandığına dair gazete kupürü ya da noter tasdikli yazısı, 4) Firma son yıl bilançosu, 5) Kuruluş yetkilisinin yetki yazısı, 6) Tamamlanan projeyi ait ürün ya da prototipin başvuru tarihinden 1 ay önce çekilmiş tarihli fotoğrafı,

20 7) Tamamlanan proje yazılım ise, projeye ait demo CD’si,
8) Katılım sağlanacak fuar varsa, ön sözleşme metni ve proforma faturası. 9) Ürün veya prototipin tanıtımı ve pazarlanması amacıyla hazırlattırılacak broşür, ürün kataloğu, etiket baskılı ve bandrollü elektronik depolama aygıtlarının birer numunesi veya A4 kâğıdı boyutlarında renkli çıktısı, proforma faturaları, 10) Fuarlara katılımda; kurulacak stant görselinin A4 kâğıdı boyutunda çıktısı,

21 11) Elektronik ticaret (e-ticaret) sitelerine üyelik ile ilgili e-ticaret sitesi ana sayfası, e-ticaret üyelik ön sözleşmesi ya da e-ticaret üyelik sözleşmesi, proforma faturası, 12) Vergi Dairesinden alınacak borcu yoktur yazısı, 13) İl Sigorta Müdürlüğünden “sigorta borcu yoktur” yazısı, 14) Yurt içi veya yurt dışı seyahate gidecek personele ait son aya ait sigorta primi ödeme listesi veya maaş bordrosu, Not: Yukarıda belirtilen dokümanlar yazılı ve 4 adet CD’de kayıtlı olarak başvuruda Bakanlığa teslim edilecektir.


"588 PROJE KATILDI Türkiye’de üretilen ve patenti alınan yenilikçi teknoloji ve buluşların en seçkin örneklerinin sergilendiği İNOVASYON TÜRKİYE FUARI," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları