Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi"— Sunum transkripti:

1 T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN Arş. Gör. Sinan KESKİN Hazırlayanlar: Ferhat KONCA, H. Fethi KESİCİ, Fatma SAVAŞ, Yasemin KAHRAMAN, Fatma BAYDAR, Duygu DÖMEN, Merve KARACA Bahar Dönemi, Ankara, 2014

2 PLAYSTATİON Playstation Dünden Bugüne Playstation Playstation Tarihi
Playstation Network Playstation ile Eğitim Playstation Lisans Programı PS3 Nasıl Kurulur? Sony Playstation 4 Playstation 3D Display Piyasaya Sürülüyor

3 Playstation (1) Playstation, teknoloji devi Sony tarafından geliştirilen oyun konsolu serisinin kalıplaşmış ismidir. 90′lı yılların başında üretilen playstation, önceki video oyun konsollarından çok daha üstün bir düzeyde piyasaya giriş yaptığı için teknoloji dünyasına adını altın harflerle yazdırmıştır.

4 Playstation (2) Playstation oyunları aksiyon, strateji, zeka, macera, yarış gibi pek çok farklı türde üretilmektedir. Oyunlardaki gerçekçilik ve oyun zevki her yeni playstation çıkışında daha da artmaktadır. Bu sayede Sony, belirli bir playstation oyuncusu kitlesi elde etmiş ve bu kitleyi giderek genişletmiştir. Günümüzde playstation cafe denilen, insanların oyun oynayabileceği, tıpkı eski atari salonlarındaki gibi eğlenceli vakitler geçirebileceği salonlar bulunmaktadır. Bu salonlar da playstation almak yerine, arada bir oynamak isteyenlerin tercih ettiği eğlenceli salonlardır.

5 Dünden Bugüne Playstation (1)

6 Playstation Tarihi (1) 1994 yılında piyasaya sürülen playstation 1, dünya çapında 100 milyonun üstünde playstation satarak bu başarıyı elde edebilen ilk oyun konsolu oldu. Sony, gösterilen bu ilgiye karşılık yine bir devrim niteliği taşıyan playstation 2′yi piyasaya sürdü ve 150 milyonun üstünde bir satışa imza atarak kendi rekorunu kırmış oldu. Serinin üçüncü konsolu, 2011 yılında satışa sunulan playstation 3 ise beklenildiği üzere, yine kullanıcılarını şaşırtan mükemmeliyette bir konsol olmasına karşın yüksek fiyatı sebebiyle 50 milyonluk bir satış elde edebildi.

7 Playstation Tarihi (2) 2004'ün sonunda çıkarılan ve 2011'in üçüncü çeyreği itibariyle yaklaşık 58,9 milyon ünite satan PlayStation Portable, serinin ilk taşınabilir oyun konsolu oldu. PlayStation Portable'ın ardılı olan PlayStation Vita'nın ise 2012'nin ilk çeyreğinde satışa sunulmuştur. 2010'da üretilen PlayStation 2 entegreli Sony Bravia televizyon ise yine sadece Japonya'da piyasaya sürüldü. Serinin ana oyun kumandası ise DualShock adı altında üretildi ve 28 Haziran 2008 itibariyle 28 milyonun üzerinde satıldı.

8 Playstation Tarihi (3) Dünden bugüne playstation tarihi:

9 PlayStation Network (1)
PlayStation Network, Sony Entertainment Network tarafından oluşturulmuş; çevrimiçi oyun oynanabilen, oyun ve video indirilebilen, arkadaşlarınızla sohbet edebildiğiniz, forum sayfası ile tartışmalara katılabildiğiniz ve tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz bir dijital medya ortamıdır. Ortam tamamen ücretsiz olduğu için dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır.

10 PlayStation Network (2)
PSN’nin kullanımı PlayStation 3, PlayStation4, PlayStation Portable ve Playstation Vita ile artmış hatta PS3 ile zorunlu hale gelmiştir. Çünkü Çevrimiçi Çoklu Oyuncu modlarını kullanabilmek için PSN gereklidir. PS3 ve sonrası versiyonlarda çevrimiçi oyun oynamak için Sony tarafından PS ağ kartı üretilmiş ve PS platformuna eklenmiştir. Ayrıca PSN aracılığıyla turnuvalar düzenlenmektedir.

11 Playstation İle Eğitim (1)
Son 5 yılda medyaya bağlı olarak Playstationun eğitimde kullanımı yaygınlaştı. İngiltere’ de binlerce okul Playstation kullanımını ve oyun tabanlı öğrenmeyi müfredatına eklemiştir. Playstation3’ ün donanım ve yazılımını eğitim kurumlarına satan şirketler vardır. Playstation’un eğitim de kullanımı için LittleBigPlanet, BUZZ, artırılmış gerçeklik yazılım Second Sight ve PSP şarj ve senkronizasyon taşıma çantalarını satan şirketlerde vardır. Bunlar oyun ve yardımcı yazılımlardır.

12 Playstation ile Eğitim (2)
Playstation’ un eğitimde kullanımıyla ilgili video; KgU&list=PL5BA74C3F &index=4 Yine çok yaygınlaşmaya başlayan ve Playstation’da da kullanılmaya başlanılan son derce kullanışlı bir teknoloji; ojw&list=UUp1NDw13ffVTn3T5vbprskA

13 Playstation lisans programı(1)
PlayStation®4 geliştirme kitleri için PlayStationFirst lisans programının Avrupa’nın farklı ülkelerindeki çeşitli üniversitelerden ilk katılımcıları açıklandı. Sony Computer Entertainment Europe, bu işbirliği ile yeni nesil geliştiricilerin öğrenciyken PS4™ ve PS Vita ile çalışarak mezun olduklarında hemen işin başına geçebilmelerini sağlamayı hedefliyor. station-lisans-programi-oldu

14 Ps3 Nasıl Kurulur?(1) Güç butonuna basın. Güç göstergesi Güç butonu
Televizyonu açın ve televizyonun video girişini PS3 sistemi tarafından kullanılan giriş konektörüyle eşleşecek anahtar konumuna getirin. Güç butonuna basın. Güç göstergesi Güç butonu Güç göstergesi yeşile döner ve resim televizyon ekranında görüntülenir.. USB kablosu kullanarak kablosuz kumandayı sisteme bağlayın.. Kumandadaki PS butonuna basın. Sistem kumandayı tanır. Kumanda tanındıktan sonra, ilk kurulum ekranı görüntülenir. İlk kurulumu yapın.. S

15 PS3 Nasıl Kurulur? (2) Sistem dili, saat dilimi, tarih ve saat ve kullanıcı adı ayarlarını girmek için ekrandaki yönergeleri izleyin. Internet bağlantısını kurma ekranı görüntülenir. Ethernet kablosu kullanarak bağlanırken, ekrandaki yönergeleri izlediğinizde temel ayarlar otomatik olarak seçilecektir. Ayarlar tamamlandıktan sonra televizyon ekranında XMB menüsü görüntülenir.

16 PS3 Nasıl Kurulur? (3) Not:
Sistemi TV'ye bağlamak için HDMI kablosu kullanılırken, ilk kurulum sırasında video çıkış çözünürlüğünü değiştirmek için bir ekran görüntülenir. [Yes]'i (Evet) seçer ve X butonuna basarsanız, en uygun çıkış çözünürlüğü otomatik olarak seçilir. Başlangıç kurulumunda yapılan ayarlamalar Settings (Ayarlar) veya Users (Kullanıcılar) menüsünün altında değiştirilebilir. Kullanılan modele göre görüntüler farklı olabilir.

17 Sony PlayStation 4 (1) PlayStation 4 aldığımızda kutunun içinden çıkacaklar şunlarlardır: 1. Güç kablosu, 2. HDMI kablosu, 3. Bir adet DualShock 4 gamepad ve şarj edebilmek için micro-USB kablosu, 4. Sesli chat imkanından yararlanabilmek içinde bir adet mono kulaklık seti.

18 Sony PlayStation 4 (2) Yana yatık şekilde olan bir tasarımı vardır.
Hem yatay, hemde dikey olarak kullanılabilmektedir. Büyük bir kısmı mat plastikle kaplıdır. Cihazın ön kısmında ise 2 adet USB 3.0 girişi, disk çıkarma ve sistemi açma kapama tuşları mevcuttur.

19 Sony PlayStation 4 (3) Cihazın yan taraflarında havalandırma kanalları sayesinde sıcak hava dışarıya verilmektedir. Arka kısmında güç bağlantı noktası, Wi-Fi, HDMI gibi bağlantı girişleri vardır. 8 GB belleği, AMD ‘nin üretmiş olduğu 8 çekirdekli ve Jaguar isminde bir işlemcisi vardır ve 500 GB değerinde sabit diske sahiptir.

20 Sony PlayStation 4 (4) Dualshock 4
Cihazın ön kısmına baktığımızda, sol üst tarafta share, sağ üst tarafta da options tuşları bulunmaktadır. Options ile oyunların ayarlarında ve diğer detaylarda gezinebiliriz. Share ile de sosyal paylaşımları takip edebiliriz.

21 Sony PlayStation 4 (5) Hemen alt kısmında yer alan ufak hoparlör çıkışı ile oyunlardaki sesleri rahatlıkça buradan duyabiliriz. Home tuşunun altındaki bölgede ise kulaklı ve mikrofon girişi bulunmaktadır.

22 Playstation 3D Display Piyasaya Sürülüyor(1)
PlayStation 3D destekli monitörünü Avrupa’dan sonra Türkiye’de de satışa sunuyor. PlayStation 3D Display, bir monitörün yapabileceklerinin yanında ekstra özellikleriyle oyun severler için oldukça ilgi çekici bir cihaz. 3D teknolojisini destekleyen monitör 24 inç büyüklüğünde ve x1080 çözünürlük özelliklerine sahip.Yalnızca PlayStation değil HDMI teknolojisini kullanan tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışan PlayStation 3D Display, bir bilgisayar monitörü veya televizyon olarak da kullanılabilir. En dikkat çekici özelliği ise iki kişilik oyunlarda ekranı bakan kişiye göre değiştiren 3D gözlükler. İki kişi Grand Turismo oynarken oyunun ekranını ikiye ayrılmış olarak değil tam ekran olarak kendi oyun ekranlarını görebilecekler. SimulWiev teknolojisi olarak adlandırılan bu sistemle iki kişilik oyunlarda oyun zevki doruk noktalarına ulaşıyor.

23 Kaynakça


"T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları