Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRK SİNEMASINDAN REPLİKLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRK SİNEMASINDAN REPLİKLER."— Sunum transkripti:

1 TÜRK SİNEMASINDAN REPLİKLER

2 Ayşe Hatun: Bundan böyle bu alemde kadınlar her daim mağluptur
Ayşe Hatun: Bundan böyle bu alemde kadınlar her daim mağluptur. Erkekler ise, mağlup olsalar da galüptür. (Hacivat Ve Karagöz Neden Öldürüldü)

3 Agam hala anlamirmisen, ben sana vurulmuşam.
Benim neyime vurulmuşsen. Ögle deme, sen koskoca bir ağasın. Kız bu ağa züğürt ağadır. Ossun, senin insanlığın eyidir. Belkim o yüzden agalığı beceremirsen. (Züğürt Ağa)

4 Ben karı isterem ! (Züğürt Ağa)

5 Domatez ? Domateez ? HAYDİ DOMATEEEEZ ! (Züğürt Ağa)

6 Efendiim düriyemin güğümleri kalaylı
Yaaa ? Yaaa … fistan giymiş etekleri alaylı Bak seen Kadifeden kesesi … kahveden gelir sesi Demeee … Oturmuş türkü söyler … ah ciğerimin köşesi Aferin evlatlarım. Demek Kadırgalı’yı böyle yakaladınız ! (Şaban Oğlu Şaban)

7 Dat diri dat dat … dat diri dat dat … dat diri dat dat … daa daaaaa
(Şaban Oğlu Şaban)

8 Abilerim, dünyanın bütün meşhurları bu bıçakla traş oluyor
Abilerim, dünyanın bütün meşhurları bu bıçakla traş oluyor. İngiltere kıralı, rahmetli başkan kenedi, taçsız kıral pele, bakenbauer, kaleci miyer, nadya komanacci, biricit bardo, fenerbahçeli cemil ... hepsi şöhretlerini bu bıçağa borçludurlar ! (Neşeli Günler)

9 Beni hapiste vurdular, ölmedim
Beni hapiste vurdular, ölmedim. Hastalandım, bir ciğerimi orda bıraktım, yine ölmedim. Çok dövdüler beni, kan kustum ama ölmedim, yaşadım, seni bir kez daha görebilmek için yaşadım. Şimdi bana dediler ki, kimse sesini duyamıyormuş. Susmuşsun. Benimle de konuşmayacak mısın Keje ? Sesini duyamayacak mıyım ? (Eşkiya)

10 Ne o Cumali, senin canın sıkkın biraz.
Yok bi şey Demircan abi. Bi kelek durumları var da … ama cezalarını vereceğim. Aferin, hep böyle ol, sana yapılanı asla affetme ! Bana bak, ben kendime yapılanları hiç affetmedim, o sayede buralara geldim (Eşkiya)

11 Bak seen … kardeşleri yatakta yakaladık
Bak seen … kardeşleri yatakta yakaladık ! Ulan siz kardeşler arasındaki ilişkinin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyor musunuz ? Bu bana yapılır mı ha, bana yapılır mı ? ULAN BEN SENİN İÇİN MEMLEKETTEKİ EN PİSLİK ADAMIN MALINI ÇALDIM BE. Bu bana yapılır mı be ! (Eşkiya)

12 Ben sevdiğim kadın için dostumu sattım Eşkiya. Ya sen ne yaptın
Ben sevdiğim kadın için dostumu sattım Eşkiya. Ya sen ne yaptın ? (Eşkiya)

13 Şimdiii, değerli hemşerilerim, demokrasi öyle bir şeydir ki …
Eeee …Tadından yinmez ! (Zübük)

14 Acaba bu kapıyı mı açsam, yoksa öbür kapıyı mı açsam ?
Haydi Zübükzade, göster kapı açmaktaki hünerini. Bakalım en yağlı kapıyı bulabilecek misin ? Haydi bismillaaaah (Zübük)

15 Avukat bey, avukat bey. Bizim muhaliflere de saygımız büyük
Avukat bey, avukat bey ! Bizim muhaliflere de saygımız büyük. Sizi aramıza aldık, söz verdik. Okul ne demek ? Din iman olmadan kuru bilgi neye yarar ? Avukat bey, müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz, bırak bu komunist ağızlarını ! Kasabamıza Balkanların en büyük camiini yapacaam ve buna hiçbir muhalif engel olamıyacaktır (Zübük)

16 Senden esaslı bir bıçak istiyorum
Senden esaslı bir bıçak istiyorum. Hasmıma sallayınca dönmeyen cinsten olmalı. Çünkü ben adama iki kere bıçak sallamam (Tatar Ramazan)

17 Allah cezanı vermeye, yine altına işedin, değil mi ? - Ben işemedim ki ..
Kim işedi o zaman ? Miki işedi ! (Uçurtmayı Vurmasınlar)

18 - Burda uçmaz Barış’cım. Çok küçük gelir bu avlu ona.
- Küçük uçurtma uçururuz. - Yine uçmaz. Kocaman çayırlarda uçurmak gerekir. - Kocaman çayır nasıl olur İnci ? (Uçurtmayı Vurmasınlar)

19 (Hapishane müdürü sakıncalı bulduğu bir kitabın yakılmasını emreder)
Git, bu kitabı derhal sobaya at. Sen gel, bak bakalım, kitabı sobaya atacak mı ? Sen de bak, kitabın sobaya atılıp atılmadığına bakacak mı ? 3. Görevli : Kitabın sobaya atılıp atılmadığına bakılıp bakılmadığına bakılmıştır. 2. Görevli : Kitabın sobaya atılıp atılmadığına bakılmıştır. 1. Görevli : Kitap sobaya atılmıştır (Uçurtmayı Vurmasınlar)

20 Sakir - asiksan vur saza, soforsen bas gaza
cicek abbas - sevene can feda, sevmeyene elveda sakir- sen batan bir gunes ben yollarda cilekes cicek abbas- soforun bahti kara muavinin gonlu yara sakir- gaz, fren, sanziman halim duman cicek abbas- sev beni seveyim seni sakir- ask bir otobustur binmesini bilmeli cicek abbas- son duraga gelmeden inmesini bilmeli sakir- bana hava atma! cicek abbas- havan kime yabanci? sakir- kapilma ruzgarima sen de aldanirsin cicek abbas- sollama beni sollarim seni sakir- gecme beni ezerim seni cicek abbas- dunya dikenli bir hayat sevenler de mi kabahat? sakir- yaklasma toz olursun gecme pisman olursun cicek abbas- cilemse cekerim kaderimse gulerim cicek abbas: istedim vermediler sen soforsun dediler emegimiz bilek zoru allahim sen bizi koru ask bir sudur ic ic kudur aski cekene derdi bilene sor ask cekenin yol gidenin kabahat sen de degil seni sevende Neabeeeeer ! (Çiçek Abbas)

21 Ula ne yazarsin o duvara hırbo ?
FA-ŞO A-GA Faşo ne demek lo ? Ne biliiim, işte böyle, ibne gibin puşt gibin bi şey ! (Kibar Feyzo)

22 Şimdi ben buraya sıçacam, sonra başka biri gelip benim bokumun üstüne sıçacak. Ula böyle densizlik olur mi ? Ula aga bokunun üstüne bok olur mi ? (Kibar Feyzo)

23 300 … 300 … 300 … 100 Gardas benim param niye eskik ? Onlar sendikalı. Ben de Harran’lıyam. Git isine lan ! Alla allaaaa demek patron da sendikalı. Hemşerisini tutuyor it oğlu it ! (Kibar Feyzo)

24 Sütoğlan ! Seni hiç sevmiyorum sütoğlan !
Biliyorum … babamı da sevmezdiniz zaten ! (Süt Kardeşler)

25 Evet yaptım, ben yaptım, ama bi sor bakalım, niye yaptım ?
Sormuycam lan. Her seferinde kandırıyon beni. Sahi, niye yaptın ? (Banker Bilo)

26 - Kamil Ateş sen öldün ! Karın var mı ?
- Var komutanım. - Lojmanda mı kalıyor ? - Evet komutanım. - Söyle hemen yeni ev arasın. Lojmanda çok fazla tutmayacaklar. Çünkü sen öldün. Anan baban hayatta mı ? - İyi. Cenazeni onlara göndeririz. (Nefes. Vatan sağolsun.)

27 İki ölümden bir hayat çıkar mı ?
(Eşrefpaşalılar)

28 Bizim evlilik işi ne olacak Sultan hanım ?
Git işine be ! Bana senin gibi soğan erkeği gerekmez ! Duydunuz mu, bana sovan erkei dedi, sovan erkei dedi bana … - Anneciiim bu köpeğe ne isim koyalım ? - Şimdiii sen Hüdayi, sen Recai, sen Sezai … bu da bizim eve geldiğine göre, olsa olsa enayi ! (Sultan)

29 Yorgunum. Bütün gece abinle tepiştik !
Sen kanunsan ben belayım lan ! Manitalar gece güzelleşir. İnsanın en yakın arkadaşı tekerlek olur mu ulan ? (Ağır Roman)

30 Yeter be, İstanbul’un her yanı kebap kokuyor
Yeter be, İstanbul’un her yanı kebap kokuyor. Kebapçı salonuna çevirdiniz İstanbul’u … Yav agam, bütün Urfa’lılar ünlü oldu. Bi ben olamamışam. - Ne yoğuruyorsun sen ? - Çiğ köftedir agam. Yerik beraber. - Allah bilir basmışsındır yine içine acıyı. - Yok be agam, şöyle bi gezdirmişem (Muhsin Bey)

31 Evvel zaman icindeee Var imiş bir dunganga Alırmış çocuklarıııı Atarmış sepetineee Yaparmış hep dunganga Dunganga dungangaaa (Aahh Belinda)

32 Günahın en güzel yanı, ona yapılan tövbedir. (Takva)

33 Neee ...o assolist bozuntusu olacak karı kaçtı mı ?
Rakip gazinoyla mukavele mi imzaladı ? Aaaah başıııım, başım çatlıyoooor … Mazluuuum, Mazlum'u getirin bana ! (Şark Bülbülü)

34 - Do - DOOOOO - Re - REEEE, EEE, FAAAA, EEE ya sittir et notayı .... Maden dagiiiii dumandiiir deloylooo deloylooooo kibar yariiim (Şark Bülbülü)

35 Ulan Güdük … ben senin ananı avradını ….
(Hababam Sınıfı’nın çeşitli serileri)

36 Badi Ekrem: Bilin bakalım ben bu yaz neredeydim ?
Sınıf: ????????? Badi Ekrem: Şaban, sen söyle, ben bu yaz neredeydim ? Şaban: Valla, Kayseri'de olabilir. Badi Ekrem: Gel oğlum bu tarafa .. Şaban: Ankara ? Bolu ? Edirne ? Badi Ekrem: Hah, Edirne. Çık şimdi dışarı. Şaban: Olur hocam. Hadi bana müsade çocuklar. Badi Ekrem: Gel buraya hayvan herif ! Montreal'deydim, olimpiyatlarda ! (Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı)

37 (Hababam Sınıfı) Müfettiş: Adın ne? Şaban: Hz. Ebubekir
Müfettiş: Adın ne dedim !!! Şaban: Hz. Ebubekir dedim ... Müfettiş: Adın ne adın! !!!! Şaban: Haaaa... Hz. Şaban Müfettiş: Kaç yaşındasın? Şaban: 1453 Müfettiş: (Güdük Necmi’yi işaret ederek) Sen kaç yaşındasın? Güdük: Bi bi bin dört yüz elli üç ! Müfettiş: Romayı kim yaktı? Güdük: Anam Müfettiş: Evladım senin anan kim? Güdük: Kanuni Sultan Süleyman Müfettiş: İlk halife kimdir? Güdük: i i İmparator Neron. Şaban: E .. Evet ... İmparator Neron ! Müfettiş: Çocugum karıştırıyorsun... Roma’yı yakan Hz. Şaban’dır. İlk halife İmparator Neron yani padişah Neron Roma’da Hz. Şaban’la beraber ananı günde 1453 kere kanunen.... Afedersiniz Mahmut bey ben biraz karıştırdım galiba .. (Hababam Sınıfı)

38 Sevgi ne demekti ... sevgi iyilikti, dostluktu, emekti.
(Selvi Boylum Al Yazmalım)

39 Öleceksek yaşayarak ölelim ! Şu maddeye göre, bütün galakside ve her yerde bizim şirkete bağlısın ! (Neredesin Firuze)

40 Kurtlar kuzununun bol olduğu yeri değil, sahipsiz kaldığı yeri severler.
(Salkım Hanım'ın Taneleri)

41 - Sen ne bilirsin be kadın
- Sen ne bilirsin be kadın. Daha turşu suyunun nasıl yapıldığını bilmiyorsun. Turşu suyunun iyisi sirkeyle yapılır. - Limonla yapılır ! - Naaaaah limonla yapılır ! Sirke ! - Limon ! - Sirkeeeeee ! Limoooooon ! (Neşeli Günler)

42 Turist Ömer derler benim adıma,
Bakmayanlar pişman olur tadıma ! (Turist Ömer serileri)

43 İnsan büyüyünce hayalleri küçülür mü ? (Babam ve Oğlum)

44 Vay be … Bunca yıllık Mülayim’in saati yok, kıçı kırık bombanın saati var ! (Korkusuz Korkak)

45 Kumandan: Şaban ? Şaban: Efendim kumandanım ? K – Biz bu tuzağı niye kurduk ? Ş – Niye kurduk ? K – Gulyabani’yi yakalamak için .. Ş – Evet, yakalamak için. K – Peki tuzağa kim düştü ? Ş – Kim düştü ? K – Biz düştük. Ş – Evet, biz düştük. K – O halde ? Ş – Demek ki Gulyabani biziz ! K – Evet biziz. SAÇMALAMA HAYVAN HERİF ! (Süt Kardeşler)

46 - Şeher yerinde başlık parası kalktı mı
- Şeher yerinde başlık parası kalktı mı ? Senin dilin ne söyliir Feyzo kardaş ! İşte böyle hakim begimiz. Gayri sen devletsin, sen böyüksün. Sen söyle: Kim haklı ? (Kibar Feyzo)

47 Moiz efendi, madem bizim serkomseri tanıyorsun, söyle bakalım nasıl biridir ?
Yalancı, düzenbaz, ahlaksız, rüşvetçi … Doğru valla … tanıyor bizim serkomseri ! (Şekerpare)

48 Nasıl verdim sana Peyker’i ama !
Yok Peyker yok … Oh Şekerpare oh ! Peyker ? Nah Peyker ! İşte şimdi hapı yuttun namussuz Ziver !

49 Kapadım ulan evlerini. Mühürleyin … söyle Erzurum’a sürüyorum hepsini.
Şark hizmeti yapsın orospular ! (Şekerpare)

50 Şimdiii … sizin kafanızda iki tane soru işareti vardır:
1- Dayak nedir ? 2- Neden atılır ? (Organize İşler)

51 Eğer ailemin kılına bile bir zarar gelirse, ben, ömründe bir
karıncayı incitmemiş olan ben, Yaşar Usta, çeker vururum seni ! Vururum ve arkama bile bakmam ! (Bizim Aile)

52 Haco : Su uyur düşman uyumaz.
Ali Osman : Uyumuyorlar zaten, hepsi mezarda ! (Kabadayı)

53 Şakir’e çay yoook. Höööst ! Sen bana nasıl Şakir dersin lan ! Niye ? Senin adın Şakir değil mi ? Ne diyem, mesela Mahmud mu diyem ? (Çiçek Abbas)

54 - Sen ! - Ben ? - Sen .. - Ya ben ? - Sen de gel. - Eee … ben ? - Sen … - Peki ben ? Sen gelme ulan ayı ! (Kibar Feyzo)

55 Vah talihsiz yavrum … vah talihsiz kızım … ben seni bir işe yerleştiririm … yerleştiririm kızım …. yerleştiririm yavruuum Ağalar beyler … İstanbul ne tarafta ? GÖSTERELİM ANAAAM ! (Arabesk)

56 Lütfü – ŞABAN !!! Şaban: Eee, neeee ?? L - Sen yatıyorsun haa ?? Ş - Yok canıım … L - Evet yatıyorsun. Ş - Yatışımda bi tuhaflık mı var ? L - Hem de babamın yatağında haa … Ş - Bi mahzuru var mı ?? L - BABAMIN YATAĞIIII ?! Ş - Ben de ananın yatağı demedim ki ! (Tosun Paşa)

57 Lütfü – Şaban … seni bekliyorlar … hadi bir şeyler söyle.
Şaban – Ne söyliyeyim Lütfü’cüm ? L – Ben ne dersem tekrar et. Ş – Olur Lütfü’cüm. L – Bana karşı göstermiş olduğunuz .. Ş – Bana karşı göstermiş olduğunuz … ne gösterdiler ? L – Öyle değiiil … Ş – Öyle değiiil L – Sersem herif ! Bana karşı göstermiş olduğunuz ilgiden … Ş – Sersem herifler ! Bana karşı göstermiş olduğunuz ilgiden … L – Kes artık, rezil olduk ! Ş – Kesin artık … rezil oldunuz L – Allah belanı versin ! Ş – Allah belanızı versin ! Eşşoğlueşşekler, bir sürü namussuz, ırz düşmanları, hayvan oğlu hayvanlar ! Of yeter be. Artık içelim. Çok iyi konuştum ama, di mi Lütfü’cüm ? (Tosun Paşa)

58 Tamam … Kabul ediyorum. Ben yaptım. Hepsini ben çaldım. Ben hırsızım ! - Arkadaşlar, bu adam beni de dolandırdı. Önce namussuz zannettim, meğer namusluymuş. - NAMUSLUYMUŞ NAMUSSUZ ! (Namuslu)

59 - Aakim beyim sen ona inanma çingenedir o ...
Aakim bey bana çingene der, sankim kendisi fransız ! (Gırgıriye)

60 Çok yalnızım be atam, çok yalnızım.
(Komser Şekspir)

61 GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN Levent Ertürk – (Türk sinemasından beğendiğiniz replikleri bana gönderebilisiniz. Lütfen, “amca sana baba diyebilir miyim” tarzındaki kalıpları değil; akılda kalan ve çarpıcı replikleri gönderiniz.)


"TÜRK SİNEMASINDAN REPLİKLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları