Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Anlamak İçin Nelere İhtiyacım var?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Anlamak İçin Nelere İhtiyacım var?"— Sunum transkripti:

1 Anlamak İçin Nelere İhtiyacım var?
Grup KÖROĞLU Anlamak İçin Nelere İhtiyacım var?

2 İçinde bulunduğum dünya
Her gün etrafımda ülkem ve dünya ile ilgili olaylar gerçekleşiyor. Ben bunların bazılarını duyarım, bazılarını okurum, bazılarını gözlemlerim.

3 Geleceğimiz tehlikede
Orman yangınları, doğayı, canlıları ve bizim geleceğimizi tehdit ediyor. Küresel ısınmanın getirdiği kuraklık ve çevre kirliliği bizim geleceğimizi etkiliyor.

4 Canlıları anlamak Ben çevremdeki varlıkları anlamak için onlarla ilgili bilgilere ihtiyacım var. Ancak o zaman onların dünyasını anlar ve çevremdeki varlıkları sınıflandırabilirim. Bunun için ilk önce oturduğumuz yerdeki park ile başlıyorum araştırmama.

5 Aşağıdaki resim benim yaşadığım yere benzer.
Buradaki varlıkları nasıl sınıflandırırım?

6 Varlıklar Yaşadığım dünyayı benimle paylaşan pek çok varlık var.
Bu varlıklardan bazıları benim gibi nefes alıp, tepki verip yaşıyor. Bazıları ise bu özellikleri göstermiyor.

7 Çevremdeki varlıklar şöyle sınıflandırabilirim.
Canlılar Cansızlar

8 Sınıflandırma Varlıkları ikiye ayırıyoruz.

9 Canlının tanımı Canlı, organize olan ve bu organize karakteri sayesinde de kendi devamını sağlayabilendir. Bir diğer deyişle; “Canlılar hareket ederler, büyür ve gelişirler, solunum yaparlar, boşaltım yaparlar, çoğalırlar, uyartı alabilirler ve tepki verebilirler.”

10 Cansızın tanımı Cansızlar solunum yapmazlar, büyümezler, gelişmezler, hareket etmezler, çoğalmazlar ve beslenmezler. Toprak Hava ve Bulut Su Süt ve Kurabiye

11 Canlı mı? Cansız mı? Bir varlığın canlı yada cansız olmasını anlamak ve karar vermek için o varlığın özelliklerini bilmem gerekir. Aşağıdaki örneklerde olduğu gibi. Panda Ailesi Vitrin Mankeni Oyuncak Panda İnsan

12 Arasındaki farklar Örneğin cansız varlıklara, etki olmadıkça hareket etmez. Ama canlı varlıklar kendileri hareket edebilir. (Ayçiçeği gibi) Cansız varlıklar dışarıdan gelen uyarılara tepki vermezken, canlılar verir. (Soğuktan irkilmem gibi.) Cansız varlıklar beslenmez, büyümez, gelişmez ve solunum yapmaz. Canlılar ise yapar. (Akvaryumdaki balığım gibi.)

13 Canlıların özellikleri
Canlı ve cansız varlıkların arasındaki farklardan yola çıkarsam. Bunları canlıların özellikleri olarak söyleyebilirim. Büyüme ve Gelişme, Beslenme, Hareket Etme, Solunum, Boşaltım, Uyarı alma ve tepki verme, Üreme,

14 Düşünelim Canlılar ortak özellikler gösterse de onları da kendi içinde bölümlere ayırabilir miyim?

15 Kaynakça Taha SÖKMEN,Mehmet EKMEKÇİ, Fazıl GÜLER.(2007). İlköğretim Fen ve Teknoloji Ders Kitabı. Ankara : Gün yayınları. Microsoft Office Clipart Resimleri. (2003) Sinop Orman Bölge Müdürlüğü. (2007) Orman Yangınları, Efenditürk Sitesi. (2007) Niğde Tarım İl Müdürlüğü.(2007) Arı Arıtım. (2007). Bilim ve Teknik Web Sitesi. (2007). Sue Pearson Dolls & Teddy Bears. (2007). Vitrin Mankenleri. (2007). Türkel Fuarcılık A.Ş. (2007).


"Anlamak İçin Nelere İhtiyacım var?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları