Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AP 18 AP 30.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AP 18 AP 30."— Sunum transkripti:

1 AP 18 AP 30

2 POT : Bir pot iki ana parçadan ibarettir :
İki kısımdan biri karbon bloktur, bu blok kok ve zift karışımıyla elde edilmiştir. Blok ANOT olarak hizmet verir.(veya pozitif elektrot) Anot’un altında ise geniş, dikdörtgen, çelik bir kutu bulunmaktadır. Bu kutu yine kok ve ziftin metalurjik karışımından elde edilmiş olur KATOT olarak hizmet verir (veya negatif elektrot). Modern bir pot dizini yıllık tondan fazla aluminyum üretebilir. Anot ve katot arasında ELEKTROLİT ile dolu bir boşluk bulunmaktadır.Bu karışım 980°C ye kadar ısıtılmalıdır, bu noktada erir ve REFİNE EDİLMİŞ ALUMİNA eklenir. Bu karışım daha sonra erimiş elektrolit içinde çözünür. Kullanılan ELEKTROLİT kriolittir (Na3AlF6). Bu alumina için en iyi solventtir. Hücrelerin performansını arttırmak için aluminyum florit ve kalsiyum florit eklenir (daha düşük elektrolit donma noktasını elde etmek için).

3 ERİTME POT’U PNÖMATİK FONKSİYONLARI
VALF/POT TEKNOLOJİ AP 18 AP 30 KABUK KIRICI ISO III 4 HAVA TASARRUFU 56C ALUMINA DOZAJLAMA ISO I/93 ELEKTROLİT DOZAJLAMA 1 2 TOPLAM : 4 x ISO III + 4x 56C + 5 x ISO II 4 x ISO III + 4 x 56C + 6 x ISO II PARA :

4 1. KABUK KIRICI FONKSİYONU :
ALUMINA BESLEME KABUK KIRICI

5 1. KABUK KIRICI FONKSİYONU : NASIL ÇALIŞIR ?
KIRICI bir silindirdir. Alumina tozunun havuza dolumunu sağlamak için likit aluminyum havuzu üzerindeki kabuğu kırmak amacıyla kullanılır. KIRICI silindir bir ISO 3 Valf tarafından kontrol edilir ve kritik bir işlem gerçekleştirmektedir. KIRICI işini düzgün ve zamanında yapamazsa, aluminyum üretimi tehlikeye düşer. KIRICI , havuz içerisinde normal süresinden fazla kalırsa silindir rotu yanar. Çalışma Şartları oldukça ağır(Kirlilik – Sıcaklık – Manyetik alan etkileri – Flor gazı…) Aşırı kirlenme nedeniyle oringlerin aşınmasının ardından silindir ön kısımdan kaçırmaya başlar.

6 1. KABUK KIRICI FONKSİYONU : MAC ÇÖZÜM
Rakip, kirlenme sebebiyle meydana gelen YAPIŞMALARI en aza indirmek için bu uygulamada poppet tipi valf tercih etmektedir. MAC VALVES bu uygulama için yeni bir ISO III valf geliştirdi. 4 yollu Pilot – içten check valfli akümülatör. ( serilerinde olduğu gibi). Bu akümülatör pilot basıncını maximum seviyede tutmaya yarayan, ayrıca basınçlı hava hatta girdiğinde kirlenmeye karşı mücadele eden yapısı sayesinde işlemde tutarlılığı sağlar. REF. : MV-B3A-AAAA-DP-DDFJ-0JJ AL30

7 1. KABUK KIRICI FONKSİYONU : MAC AVANTAJLARI
6000 Nl/dakika ‘ya varan yüksek akış - 4 yollu pilotlar DP versiyon(dual basınç) Manyetik alan etkilerine karşı dayanıklı geliştirilmiş yüksek güçlü bobin. Tüm parçalar yüksek ısıya dayanıklı(ClassF bobin /Viton kablolar-grease yağı –contalar…) Tüm pirinç parçalar flor gazından koruma amaçlı nikel kaplıdır. - Manuel operatör yoktur. BU VALF ALCAN DESCHAMBAULT/ CANADA FABRİKASINDA AP30 KIRICI ÜZERİNDE 2 YILI AŞKIN SÜREDİR ÇALIŞMAKTADIR.

8 2. HAVA KAZANCI : Ön kısımdaki keçeler hasar gördüğünden Kırıcı silindir hava kaçırır. Dökümhanelerde basınçlı hava büyük miktarda kullanılır. SERVİS HAVASI SIZINTI YAPAR VEYA YÜKSEK BASINÇ NEDENİYLE HAVA BOŞA GİDER. Basınçlı hava dökümhane elektrik giderlerinde büyük etkendir. NASIL KAZANÇ SAĞLIYORUZ. HAVA KAZANCI + GÜÇ KAZANCI = GİDER KAZANÇLARI

9 2. HAVA KAZANCI: MAC ÇÖZÜM: NASIL ÇALIŞIR?

10 2. HAVA KAZANCI : NASIL ÇALIŞIR ? :
7441

11 2. HAVA KAZANCI : MAC VALF AVANTAJLARI :
KOLAY MONTAJ VE ÇABUK GERİ KAZANIM KİRLENMEYE KARŞI YÜKSEK KORUMA ELEKTRİK SİNYALİ VEYA AYARLAMA GEREKTİRMEZ DİĞER SİSTEMLERDEKİ GİBİ AKIŞ VE HIZ REDÜKSÜYONU İSTEMEZ ALUMINERIE BECANCOUR / CANADA İÇİN 3000 ALUMINERIE DESCHAMBAULT/CANADA İÇİN 1200 ADET HAVA KAZANCI SİSTEMİ SATILDI.


"AP 18 AP 30." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları