Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi."— Sunum transkripti:

1 Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi

2 Biz Kimiz? Bizler çeşitli çağrı merkezlerinde çalışan,sürekli olarak sömürüye, patron ve şef baskısına maruz kalan, performans değerlendirmeleri sonucunda kendimizi yarış atı gibi hisseden insanlarız. Yaptığımız işin bir iş gibi görülmemesinden, yoğun bir tempoda çalışmamıza rağmen yine de doğru düzgün bir hayat yaşayamamamızdan dolayı sıkıntı duyan emekçileriz.

3 Biz Kimiz? Bizler temiz büro işinin de ne kadar “pis” olabileceğini görmüş olan kişileriz. Rekabetin bizi ne kadar yalnızlaştırdığını, kariyer söyleminin hayatlarımızı daha yaşanabilir kılmak şöyle bir dursun daha da kararttığını gören insanlarız. Artık bu karanlıktan kurtulmak isteyen, kendini haklarını elde etmek için mücadele etmek zorunda hisseden, patronlarla çıkarlarının çeliştiğini fark etmiş olan çağrı merkezi çalışanlarıyız.

4 Siteyi Neden Açtık? Bu siteyi açmamızın sebebi her şeyden önce çalıştığımız sektörde yaşadığımız türlü sorunları birbirimizle paylaşmaktı. Bu siteyi farklı çağrı merkezlerinde çalışanların ortak dertlerini birbirleriyle paylaşmasını sağlamak, bu bağlamda sorunlarımızı kendimiz ve de aynı durumda olan başkaları için görünür kılmak amacıyla açtık.

5 Siteyi Neden Açtık? Bu site çağrı merkezlerinde yaşananları gerek birbirimize, gerekse de kamuoyuna anlatmak amacıyla kuruldu. Aynı zamanda hepimize dayatılan kapitalist söylemi, özellikle de kariyer retoriğini deşifre etmek gibi bir derdimiz var.

6 Hepsi Bu Mu? Tabii ki hayır. Siteyi oturtup ilişki ağımızı güçlendirdikten sonra farklı türden eylemliliklerde bulunmamamız için hiçbir sebep yok! Gelecekte kendi özörgütlülüğümüzü kurumsallaştırabilir, toplantılar, tartışmalar, paneller düzenleyebilir ve hatta çeşitli kitlesel mitinglerde kendi pankartımız arkasında yürüyebiliriz. Gelecekte neler yapacağımız yine hep birlikte aldığımız kararlar, çalıştığımız alanlardaki gelişmelere gösterdiğimiz tepkiler çerçevesinde şekillenecek.

7 Peki Ben Neler Yapabilirim?
Sen de bir çağrı merkezi çalışanı olarak sömürüye, yabancılaşmaya, bize dayatılan bu hak etmediğimiz şartlara karşı bir şeyler yapmak istiyorsan herşeyden önce bu siteye üye olabilir, bizimle mail yoluyla irtibata geçebilirsin. Sitemize kendi yazdıklarını, senin ve arkadaşlarının işyerinde yaşadığı olumsuzlukları haber olarak gönderebilirsin.

8 Peki Ben Neler Yapabilirim?
Bizler kendi çıkarlarının farkında kişiler olarak, “kişi” olmaktan çıkıp özgürlükçü bir topluluk olma yolunda, hep birlikte, omuz omuza yürümeye kararlıyız.

9 Peki Ben Neler Yapabilirim?
Bunun “niçin”ini seninle tartışmak, “nasıl”ını ise seninle birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Her türlü fikrini, yazını, haberini bekliyoruz; unutma belki yanındaki senden, bizden biridir.

10 Peki Ben Neler Yapabilirim?
Kendimizi görünür kılmak için galiba yeniden konuşmayı öğrenmemiz gerekecek!

11 İletişim Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz makale, yazı ve haberlerinizi bizimle aşağıdaki mail adresi aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca çalıştığınız çağrı merkezinde yaşanan her türlü gelişmeyi, her türlü hukuksuz durumu bizimle paylaşabilirsiniz:

12

13


"Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları