Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇİMİZDEKİ GÜÇLE STRESİ YENELİM !

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇİMİZDEKİ GÜÇLE STRESİ YENELİM !"— Sunum transkripti:

1 İÇİMİZDEKİ GÜÇLE STRESİ YENELİM !

2 Shri Mataji Nirmala Devi
Sahaja Yoga’nın Kurucusu

3 STRES NEDİR? YAŞADIĞIMIZ STRES HER ZAMAN ZARARLI MIDIR? STRESİN VARLIĞI NASIL ANLAŞILIR?

4 Neler Stres Yaratabilir?
Hem olumlu hem de olumsuz yaşam olayları stres yaratabilir. Büyük yaşam değişiklikleri taşınma, yeni bir okula başlama ya da okul değiştirme, yeni bir işe ya da yeni bir yaşam tarzına geçiş, evlenme, hamilelik, boşanma, ayrılık, bir yakının ölümü, işten atılma, iflas, kronik hastalıklar sayılabilir. Stres yaratabilecek bazı çevresel olaylar ise zaman baskısı, yarışma ya da rekabet, maddi sorunlar, gürültü ve hayal kırıklıkları..

5 Stres gelişimi iki yolla engelliyor
Stresin Sonuçları • Net düşünemiyoruz • Karar veremiyoruz • İletişimde zorlanıyoruz • Fiziksel koordinasyonumuz azalıyor • Kalp hastalığı riski artıyor • Yüksek tansiyon riski artıyor Stres gelişimi iki yolla engelliyor • Ya kendimize saldırıyoruz, kendimizi suçluyoruz. • Ya da başkalarına saldırıyoruz, diğerlerini suçluyoruz • Gelişim duruyor..

6 Gelişim = Kendini Bilmek
Kendini bilmek ve anlam zenginliğine ulaşmak için, • Karnımız tok- sırtımız pek • İyi iş sahibi olmayı bekleyip • Yaşamın anlamını ertelemek DOĞRU MU? • Anlam ve kendini bilme… • Bu da “stres”le başa çıkmanın en doğal yoludur.

7 Birçok stres türü değiştirilebilir, yok edilebilir ya da azaltılabilir.
Kendimizle ilgili olumlu yargıları güçlendirmek ve iyi yönlerimize ve başarılarımıza odaklanmak, Şimdiki anı yaşamak, andan zevk almak, Değerlerimize sahip çıkmak, Karar vermek zorunda olmak da stres yaratır ve sürekli karar almayı erteleriz.  Seçenekleri tek tek ele alarak artı ve eksilerini değerlendirerek gerektiğinde karar verebilmek, Hayır demesini bilmek, Gerçekçi hedefler edinmek Hayata karşı mizah duygusu geliştirmek, Herkesi memnun etmek ya da herkesin bizi sevmesi ve anlamasını beklememek, Değiştirebileceğimiz şeyleri görüp değiştirme cesaretine sahip olmak, öte yandan da değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenmek, Hobiler geliştirmek, Sosyal Projelerde görev almak, Bedenimize iyi bakmak, Zamanı iyi kullanmak.. Yardım istemeyi bilmek..

8 Bizleri stresli yapan, bizim yorumlarımız ve içsel tepkilerimizdir.

9 SAHAJA YOGA ile içimizdeki
ÇÖZÜM SAHAJA YOGA ile içimizdeki gücü uyandırmak İçimizde kanal (nadi) ve enerji merkezi (çakra)’lardan oluşan hassas sistem’in varlığı, inkar edilemeyecek şekilde, merkezi sinir sistemimizde hissedilmektedir. Bu içsel derin ve hassas sistem tamamıyla fiziksel, zihinsel, hissi ve spiritüel varlığımızı korumaktadır.

10 Sahaja Yoga Nedir? ‘Sahaja’ = Kendiliğinden
‘Yoga’ = Evrensel sevgi enerjisiyle,bütünleşmek. Tüm doğayı dengede tutan bu güçle bütünleşmek için içimizde Sakrum Kemiğinde bulunan Kundalini adı verilen saf arzu gücü bulunmaktadır. Uyandırıldığında ve uyanık kaldığında bizi evrensel zeka ile bağlantıda tutan . “Yoga” halini sağlayan enerji..

11 İçimizdeki Güç: Kundalini *Herkesin içinde Kundalini
Adında bir enerji vardır. *Kundalini içimizdeki en güçlü enerjidir. *3.5 sarım halinde kuyruk sokumundaki Sacrum kemiğinin içinde hareketsiz halde bulunur. *Uyandığında içimizdeki 7 enerji merkezlerinden geçerek onları temizler ve bizi rahatlatır. *Kundalini başımızın üzerine kadar geldiğinde kendimizi çok mutlu hissederiz. *İçimizdeki tüm stresi alır, zararlı alışkanlıkları yok eder ve bizi daha kuvvetli yapar.

12 Enerji Merkezleri *Kundalini uyandığında tıkalı merkezleri temizlemeye başlar. *Tıkalı merkezler ellerde hissedilir. *Diğer bir ismi çakradır. *7 tanedir. *Omurilik kemiği üzerinde bulunurlar.

13 Kanallar ve Stres Sağ kanal (Pingala Nadi) Sol kanal (İda Nadi) Orta kanal (Sushumna Nadi) Şayet çok fazla arzumuz varsa ama ona göre çalışmak istemiyorsak (dikkatimiz devamlı yerine getirilmemiş arzularda ve geçmişte ise), sol kanalımızda baskı oluşur. Aynı şekilde kişi günlük yaşamdan zevk duymadan (şayet devamlı düşünüp gelecek için plan yapıyorsa) aşırı çalışmaya başlarsa (işkolik) sağ kanalında baskı oluşur Bu tür dengesiz uçlarda, kanalların herhangi birine fazla yüklenildiyse, vücut stresi kendi yaratır.

14 Mooladhara Çakra Pelvik pleksus Elementi : Toprak
Organlar -Üretim ve boşaltım organları, prostat Nitelikleri : Masumiyet, çocuksu neşe, içsel bilgelik, doğallık, yön bulma, ayırdedebilme, uyumluluk

15 Swadisthan Çakra Aortik Pleksus Elementi : Ateş
Not mental, but direct perception of reality Aortik Pleksus Elementi : Ateş Organlar : Karaciğerin bir kısmı, böbrekler, pankreas, rahim ve bağırsaklar Nitelikleri : Doğal yaratıcılık, ilham, saf bilgi, saf arzu, saf dikkat

16 Nabhi Çakra Solar Pleksus Elementi : Su
Organlar : Karaciğerin bir kısmı, dalak, mide, safra kesesi Nitelikleri : Dikkat, doyum, huzur, cömertlik, doğruluk ve dürüstlük, asalet, aile içinde uyum, fiziksel-maddi-ruhsal iyilik konumu, hayatın her alanında denge

17 Void Guru/öğretmen prensibi, “İllüzyonlar Okyanusu”
Kendi kendinin öğretmeni ve ruhsal lideri olma Bilgiyi “parmak uçlarında” hissetme Dengede olmayan çakraları iyileştirme gücü Kötü huylardan arınma: tembellik, ihtiras, … vb.

18 Anahata Çakra Kardiak Pleksus Elementi : Hava
Organlar : Kalp ve akciğer Nitelikleri :Şefkat ve sevgi, sorumluluk duygusu, güven, cesaret, bağımsızlık, güçlü bağışıklık sistemi Kundalini tarafından aydınlanınca endişe ve korkudan arınır

19 Vishuddhi Çakra Servikal Pleksus Elementi : Eter
Organlar : Duyu organları, ağız, burun, dil, dişler, yüz, boyun, kollar Nitelikleri : Sevgi kaynaklı diplomasi, kollektif bilinç, izleyici konum, kendine ve başkalarına saygı, vibrasyonları hissedebilme

20 Agnya Çakra Optik Kiazma Elementi : Işık
Organlar : Göz, hipotalamus, limbik bölge dışında beyin Nitelikleri : Affedebilme, alçak gönüllülük, ön yargı ve şartlanmalardan arınma, ego ve süperego dengesi

21 Sahasrara Çakra Limbik Bölge
Sınırlı aklımızın ve kavramlarımızın ötesinde, tüm çakralar bütünleşir İnsan farkındalığının evrimindeki en üst nokta Vibrasyonel farkındalık aracılığıyla merkezi sinir sistemimizde gerçekliğin mutlak farkındalığı, düşüncesiz ve kollektif farkındalık

22 Düzenli Yoga Yapan Bir Kişi:
Sahaja Yoga’nın bazı faydaları… Düzenli Yoga Yapan Bir Kişi: Stresle nasıl başa çıkacağını bilir. Hayatta daha başarılı olur. Telaş ve korkularını yener Hafızası güçlenir ve hızlı çalışır. Gelecek endişesinden kurtulur. Anında, hızlı ve doğru kararlar verebilir. Yaratıcılığı gelişir ve her alanda kullanmaya başlar. Müzik, resim, dans ve tiyatroda kendini çok geliştirebilir. Kendisiyle barışık olur. Çok heyecanlanmaz. Kendine güveni artar.

23 Shri Mataji Nirmala Devi
*21 Mart 1923 yılında Hindistan’da doğmuştur. *Tıp eğitimi almıştır. *5 Mayıs 1970 yılında Sahaja Yoga’yı keşfetmiştir. *Kendi imkanlarıyla 5 kıtada ve Türkiye de dahil onlarca ülkede seminer vermiştir. Sahaja Yoga’nın Kurucusu * İnsanların çok yönlü sorunları üstünde çalışmış, Kadın Koruma Evi, Çocuk Evleri, Eğitim Merkezleri, Müzik Akademisi,..vb. kurmuş * Dünya çapında aldığı ödüllerden bazıları: Birleşmiş Milletler Barış Madalyası St.Petersburg, Petrowskaya Bilim ve Sanat Akademisi Onur Ödülü Pleiade Ödülü,1996, İtalya Ecoforum Sekreterliği’nin barış ödülü olan altın madalya

24 1 2 3 Şimdi hep beraber Sahaja Yoga yapalım
Sağ ellerimizi kalbimizin üzerine koyarak Kundalinimizi kalbimize çağıralım ve uyanmasını isteyelim. “Kundalinim lütfen uyan ve kalbime gel. Tüm korkularımı ve heyecanımı yok et.” 2 Sağ ellerimizi alnımıza koyalım ve içimizden tekrar edelim. “Kundalinim ben herkesi affediyorum. Tüm arkadaşlarımı affediyorum.” 3 Sağ ellerimizi başımızın üzerine koyarak oraya masaj yapalım ve içimizden şunları söyleyelim. “Kundalinim lütfen başımın üzerine gel ve beni tüm düşüncelerimden uzaklaştır. Lütfen beni dengeye getir.”

25


"İÇİMİZDEKİ GÜÇLE STRESİ YENELİM !" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları