Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2012

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2012"— Sunum transkripti:

1 AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2012
T.C Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2012

2 öykü konumuz ne? Genç yazarlarımız öykülerinde
Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde Avrupa Birliği temel değerlerinden biri olan “Farklılıklar İçinde Birlik ” konusunu işleyecekler.

3 amacımız ne? Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde
“Farklılıklar İçinde Birlik” kavramını vurgulamak, yetişmekte olan kuşakları bu konuda düşünmeye ve araştırmaya sevk etmektir.

4 kimler katılabilir ? Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli,
Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa,Trabzon, Van illerindeki Ortaöğretim kurumlarının 9. ve 10. sınıf öğrencileri.

5 Öyküler nasıl olmalı? Yarışmaya katılacak öyküler amaç kısmında belirtilen (Farklılıklar İçinde Birlik) konusunu içermelidir. Bir öğrenci en fazla 2 (iki) adet öykü ile yarışmaya katılabilir. Öyküler kısa öykü türüne uygun olarak hazırlanacak olup, öykülerin en fazla kelimeden oluşması gerekmektedir.

6 Öyküler nasıl olmamalı ?
Temel değerler ile örtüşmeyen ve yarışma konusu dışındaki konuları kapsayan öyküler, Yazar olarak altında imzası bulunan öğrenciye ait olmayan, bir yerden tamamen ya da kısmen kopyalanıp yarışmaya gönderilen öyküler, Çok sayıda imla hatası ve sözcüklerde yazım hatası içeren öyküler, Başvuru tarihinden sonra teslim edilen öyküler, TC. Anayasası ve Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırılık teşkil eden eserler, jüri tarafından değerlendirme dışı bırakılır.

7 Genç yazarlara hatırlatalım
Yarışmaya katılan öyküler geri verilmeyecek ve metin sahibi herhangi bir hak iddia edemeyecektir. Eserlerden uygun görülenler, herhangi bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın, istendiği takdirde Yarışmayı düzenleyen kuruluş tarafından bir kitapta toplanacaktır. Yarışmaya katılan eserler üzerinde jüri tarafında dilbilgisine ilişkin düzenleme yapılabilir. Yarışmaya öykü gönderen tüm öğrenciler şartnamede yazılı olan hüküm ve kuralların tamamını kabul etmiş sayılır.

8 aşamalar… 1.Aşama : yarışmanın duyurusu ve danışman
öğretmenlerin belirlenmesi, bilgilendirilmesi 2.Aşama : eğitim seminerleri 3.Aşama : öykülerin teslimi 4.Aşama : yerel değerlendirmeler 5.Aşama : ulusal değerlendirmeler 6.Aşama : ulusal ödül töreni 7.Aşama : ödül gezisi

9 1.aşama… (Şubat – Mart 2012) İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içinde liselere yarışmanın duyurusu yapılarak, her okulun bir danışman öğretmen belirlemesi. AB Bilgi Merkezleri’nin danışman öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapması

10 Hedef her iki seminerin aynı günde yapılması.
2.aşama … ( Mart 2012) AB Eğitim Semineri: Yarışmaya katılacak öğrencilere (tüm öğrencilerin katılımına açık) AB’nin farklılıklar içinde birlik ilkesine yönelik eğitim semineri. Öykü Yazma Semineri : Ulusal bir öykü yazarının öğrencilerin Öykü nedir? Nasıl yazılır? sorularına yanıt verecek Bir eğitim semineri. Hedef her iki seminerin aynı günde yapılması.

11 3. aşama… (Nisan 2012) Öykülerin teslim yeri AB Bilgi Merkezleri’dir.
Öyküler 27 Nisan 2012 tarihine kadar belirtilen yerlere teslim edilebilir.

12 öykülerin teslim şekli…
elden öğrenci veya danışman öğretmen teslim edebilir. e-posta posta Kayseri AB Bilgi Merkezi Cumhuriyet Mah. Millet Cad. Tekçe Apt. Kat: 1 Melikgazi/Kayseri

13 öykülerin teslim şekli…
bilgisayarda word formatında ,12 punto olarak hazırlanmış öyküler; 7 yazılı nüsha , 1 CD’ye kaydedilmiş nüsha (e-posta başvuruları hariç) Her nüshada sadece rumuz yazılarak, Ayrı bir zarfta da; a) Öğrencinin adı-soyadı,rumuz ,öykü adı, okul ve iletişim bilgileri b) Danışman öğretmenin adı-soyadı ve iletişim bilgileri (e-posta ile başvurularda e-postaya tüm bu bilgiler eklenecek) Şekilde hazırlanarak teslim edilecek.

14 4.aşama … (30 Nisan -04 Mayıs 2012) Yerel değerlendirme jüri üyeleri;
- Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirleyeceği 1 edebiyat öğretmeni, - Üniversite’den bir alan uzmanı, - AB Bilgi Merkezleri Koordinatörü, - AB Bilgi Merkezleri ev sahibi kuruluşunun temsilcisi - Bir öykü yazarından oluşacaktır. Jüri ili ulusal yarışmada temsil edecek ilk 3 öyküyü belirleyecektir.

15 5.aşama… (18 Mayıs - 08 Haziran 2012)
Yarışmanın ulusal aşamasında, jüri üyeleri; - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek 2 temsilci, - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’ndan ve/veya Proje Koordinasyon Ekibinden 2 temsilci - 3 öykü yazarından oluşacaktır.

16 6.aşama … (08 – 22 Haziran 2012) Ulusal ödül töreni, İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Ödül törenine; Her ilden ilk üçe giren öğrenci, üç danışman öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi katılacaktır. Ödül törenine katılım masrafları - ulaşım, konaklama ve iaşe masrafları ile öğrencilerin ferdi kaza sigortası – Avrupa Birliği AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi tarafından karşılanacaktır. Ödül Töreni sonrasında öğrenciler ve okul temsilcileriyle kültürel ve sosyal içerikli bir şehir turu yapılacaktır.

17 7.aşama … (Haziran 2011) Ulusal aşamada dereceye giren ilk üç
eser sahibi Brüksel (Belçika) ve Bir AB Ülkesi Ziyareti ile ödüllendirilecek.

18 ödüller… YEREL ÖDÜLLER: Ulusal Ödül Töreni’nde; illerde dereceye giren eser sahibi öğrenciler ve danışman öğretmenler İstanbul’a davet edilecektir. Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü ödüllerine layık görülen eser sahibi öğrenciler, ilk üç eserin danışman öğretmeni ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir temsilci, Belçika ve bir AB Ülkesi Gezisi ile ödüllendirilecektir. Milli Eğitim Bakanlığınca tavsiye edilen kitaplardan hazırlanacak kitap seti Her ilde ilk üçe giren öğrencilere şilt ve netbook Ulusalda ilk üçe giren öğrenciye kupa ve fotoğraf makinesi Danışman öğretmenlere ve İl Milli Eğitim temsilcilerine şilt

19 2010 ödül gezisinden görüntüler…

20 2009 ödül gezisinden görüntüler…


"AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2012" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları