Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
«HIZLI TUR TEKNİĞİ» Ars. Gör. Burcu TOPU

2

3 İÇİNDEKİLER Hedefler Hızlı tur tekniği nedir? Tekniğin özellikleri
Tekniğin uygulanışı Tekniğin yararları Tekniğin sınırlılıkları Kaynaklar Hazırlayanlar

4 HEDEFLER Bu sunumun sonunda, Hızlı Tur tekniğini kavrayabilecek
Hızlı Tur tekniğini uygulayabilir hale gelecek Hızlı Tur tekniğinin öğrencilere olan katkıları hakkında bilgi sahibi olabilecek Hızlı tur tekniğini uygulayan öğretmenin konu seçiminde ve soru seçiminde üstüne düşen sorumluluğu kavrayabileceksiniz

5 HIZLI TUR TEKNİĞİ NEDİR?
Öğrencilere hızlı bir biçimde sorular sorulup uygulanan, cevap vermeyen öğrencinin ”geçiniz” diyerek cevap hakkını bir başka arkadaşına devrettiği aktif öğrenme yöntemidir.

6 TEKNİĞİN AMACI Öğrencilerden farklı görüşler almak ve görüşlerin farklı olmasını isteyerek, sınıfın dikkatini konuşan öğrenci üzerinde toplamak bu tekniğin amacı arasında yer almaktadır.

7 TEKNİĞİN AMACI Öğrenciler düşündükleri cevabı, bir başka öğrencinin verdiğini duydukları anda farklı bir cevap vermek üzere tekrar bir beyin fırtınası yapmak durumunda kalırlar buda öğrencilerin üst zihinsel becerilerini geliştirmektedir.

8 TEKNİĞİN UYGULANIŞI Önce konu ya da soru verilir
Öğrencilerin düşünmesi için fırsat verilir Öğrencilerden biri başlangıç yapar

9 TEKNİĞİN UYGULANIŞI 4. Sıra ile tüm öğrenciler konu ya da soru hakkında düşüncelerini söylerler 5. Söyleyecek bir şeyi olmayan geçiniz” der. Ve sıra başka bir öğrenciye geçer 6. Bir öğrencinin söylediğini başka bir öğrenci tekrar edemez.

10 TEKNİĞİN ÖZELLİKLERİ Öğrenci merkezli bir yaklaşımdır
Aktif öğrenme teknikleri arasında yer almaktadır. Öğrencilerin üst zihinsel becerilerini, dikkat toplamalarını ve dinleme yetilerini geliştirmektedir.

11 TEKNİĞİN YARARLARI Öğrencilerin belli bir konudaki bilgi, sonuç vb. düşüncelerini gözden geçirmelerini sağlar. Hızlı tur, her öğrenciye konuşma fırsatı verir ve bütün sınıfta ilgi uyandırır

12 TEKNİĞİN YARARLARI Öğrenciler söylenmemiş bir şeyi söylemek zorunda olduklarından konuşulanları dikkatlice dinlerler Çekingen öğrencilere konuşma fırsatı verilir.

13 TEKNİĞİN YARARLARI Öğrenciler konuşup konuşmayacaklarına kendileri karar verirler. Buda onları yaşamlarıyla ilgili karar almaya hazırlar ve zamanla cevap vermelerini sağlar.

14 TEKNİĞİN YARARLARI Öğrencilerin üst zihinsel düşünme becerilerini geliştirir. Öğrencilerdeki güven duygusunun gelişmesini sağlar.

15 TEKNİĞİN SINIRLILIKLARI
Her konu için uygulanması söz konusu değildir. Vakit alır. Büyük gruplar için kullanılması uygun değildir.

16 ÖRNEĞİN; Tiyatro türünün işlendiği bir ders sonunda öğretmen öğrencilere “Günümüzde tiyatroların sorunları nelerdir?” şeklinde bir soru yöneltebilir. Öğrencilerden hızla ve farklı cevap vermeleri, cevap vermeyenlerin “geçiniz” diyerek konuşma sırasını diğer arkadaşına bırakması istenir.

17 ÖRNEĞİN; Sırası gelen öğrenciler görüşlerini belirterek ya da geçiniz diyerek soruya cevap verirler. Farklı cevaplar vermek gerektiğinden öğrenciler dikkatle diğer cevapları dinlerler.

18 ÖRNEĞİN; Ayrıca söz almaktan çekinen öğrencilere de söz verilmiş olur.
Böylelikle hızlı tur tekniği sayesinde tüm öğrenciler farklı fikirleri, cevapları duymuş, öğretmen de tüm sınıfa ulaşmış olur.

19 HAZIRLAYANLAR MERVE MUHARREM OKAN ADEM Grup 14

20 KAYNAKÇA http://www.numanaga.com/hizli-tur-teknigi/
Aktif Öğrenme Prof. Dr. Kamile Ün Açıkgöz Öğretim İlke Ve Yöntemleri Ahmet Doğanay Özel Öğretim Yöntemleri(ALKAN C.-KURT M.)Şubat Baskı Anı Yayıncılık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Özel Öğretim Yöntemleri I-II(ŞAHİN S.)Pegem Yayıncılık

21 TEŞEKKÜRLER


"ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları