Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IP Telefonlar Hakkında Bilgiler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IP Telefonlar Hakkında Bilgiler"— Sunum transkripti:

1 IP Telefonlar Hakkında Bilgiler
Hazırlayanlar : Veli Canpolat Mehmet Özön Ders Kodu: CEIT 316

2 IP Telefon  nedir ? IP Telefonlar sesi data paketlerine çevirerek her türlü data hattı üzerinden telefon görüşmesi sağlarlar.

3 IP Telefon  nedir ? Bu sayede ADSL, Leased-line, Frame Relay, ATM gibi IP protokolünü destekleyen her türlü hat üzerinden telefon görüşmesi yapılabilir.

4 GXV-3000 Görüntülü Konusma Saglayan IP Telefon

5 IP Telefon Nedir? Bireysel kullanıcı için IP telefon daha ucuz telefon görüşmesidir. ICQ, MSN gibi programlar vasıtası ile ses kartı , mikrofon ve hoparlör olan bir bilgisayar ücretsiz telefon görüşmesi yapmanız için yeterlidir.

6 IP Telefon Nedir? IP telefon sistemlerinde, telefon makineleri de bilgisayarlar gibi Ethernet portları üzerinden yerel alan ağınıza bağlanırlar. Telefon santrali işlevini yerine getiren Soft PBX ile bu ağ üzerinden haberleşirler.

7 IP Telefon Nedir? Peki nedir SoftPBX? Soft PBX klasik santrallerin elektronik veya mekanik olarak gerçekleştirdiği fonksiyonları (Çağrının cevaplanması, transfer v.b.) yazılım temelli olarak , elektronik devreler kullanmadan gerçekleştiren PBX platformları için kullanılan bir terimdir.

8 IP Telefon Nedir? Kurumsal kullanıcılar için ise IP tabanlı olmaları nedeni ile muhasebe programlarınızla, e-iş uygulamalarınızla, web sunucularınızla, sunucularınızla, çağrı merkezi yazılımlarınızla rahatlıkla etkileşimli çalışabilirler.

9 IP Telefon Nedir? Örneğin müşterilerinize vereceğiniz "müşteri kodu" ile onları daha cevaplamadan tanıyabilir ve müşterinize ait ödeme/sipariş/sevkiyat gibi bilgileri çağrıyı cevaplayan kişinin ekranına yansıtabilirsiniz.

10 IP Telefon Nedir? Hatta canlı bir operatör ihtiyacı olmadan müşterilerinize bekledikleri sevkiyatların son durumunu, cari hesaplarını bu telefonlar sayesinde bildirebilirsiniz.

11 IP Telefon Nedir? Tüm ofisleriniz arasında kurulan bir IP telefon sistemi ile farklı yerlerde de olsalar aynı sistemin bir parçası olmalarından dolayı tamamını tek noktadan yönetebilirsiniz.

12 IP Telefon Nedir? Dahili abonelerinizin performans değerlendirmelerini ve konuşma trafiklerini raporlayabilirsiniz. Ayrıca sizi arayanları da raporlama imkanına sahip olursunuz.

13 IP Telefon Nedir? Internet'in eriştiği her noktaya siz de ulaşırsınız. Peki IP telefon sistemi kullanmayan, Internet ve bilişim teknolojilerine yatırım yapmayan iş ortaklarınız ve müşterilerinizle nasıl haberleşeceksiniz?

14 IP Telefon Nedir? Bunun cevabı da kapı (gateway) olarak isimlendirilen mekanizmalardır. Bu kapılar da PSTN ve IP sistemler arasındaki geçişleri sağlarlar.

15 IP Telefon Nedir? Tekrarlamakta fayda görüyoruz. Günümüz insanın vazgeçilmezleri telefon ve Internet; telekomünikasyon ve bilişim teknolojilerinde yeni bir çığır açtılar ve kimse bunun dışında kalamayacak : IP Telefon.

16 Özellikleri: Yüksek Ses sıkıştırması
IP Telefonun desteklediği ses sıkıştırma protokolleri, sesin kalitesini koruyarak sıkıştırarak, ekonomik, kaliteli iletişim sağlar. Böylece düşük bant genişliğine sahip yerler ile de bağlantı kurulabilir.

17 Özellikleri: Alternatif operatörler ile uyumlu
IP Telefon Türkiye’de dünyada hizmet veren alternatif operatörler ile uyumludur. Bu sayede dünyanın bir çok yeri ile ücretsiz veya düşük ücretle görüşebilirsiniz.

18 Özellikleri: ADSL uyumlu
Telefon uzak telefon ile merkez arasında NAT ve firewall bulunduğu durumda kolaylıkla iletişim kurabilir. ADSL modemlerin standart ayarları ile ek ayar gerektirmeden çalışır. Bu sayede bir müşteriye IP Telefon gönderdiğinizde çalışması için ağa bağlaması yeterlidir.

19 Özellikleri : Firewall’da port sınırlaması kullanılıyorsa Firewall üzerinde tek bir portun açılması yeterlidir, bu sayede en az güvenlik açığı ve ayar ile çalışır. Sistem hem merkezde hem de uzak ofiste NAT/Firewall olması durumunda da çalışır. Bu sayede sistemi çalıştırmak için kendizin veya müşterinizin altyapısında değişiklik yapmanıza gerek kalmaz.

20 Özellikleri: Entegre Ethernet Switch
IP Telefona entegre edilmiş ethernet switch ile 2 adet Ethernet çıkışı bulunur, bu sayede IP Telefonlar için ek kablolama yapmaya gerek kalmaz

21 IP Telefonunun Doğurması Beklenen Problemler
Aramayı vergilendirme sorunu doğurması. Herhangi bir kişinin dünya üzerindeki bulunduğu nokta bulunabilir. Kişisel Gizlilik hakkını gasp edebilir.

22 IP Telefonunun Doğurması Beklenen Problemler
Sürekli olarak takip edilebiliriz. Bunu yapan mevcut programlar bile çıktı. Mesala Google'ın satın aldığı Android sistemi ya da San Fransiscodaki Feeva ağı gibi. Konuşmalarımızın gizliliği ve dinlenebilmesi sorunu bu teknolojide de henüz çözülemedi

23 İnternet Telefonuna Olanak Veren Bazı Programlar
WebdeAlo, eBays Skype, Gizmo Project, Vivox, Yahoo Messenger, MSN Messenger, AOL TotalTalk, Paltalk,

24 İnternet Telefonuna Olanak Veren Bazı Programlar
Sony IVE, Google Talk, Net2phone, spontania video4IM, Spirit, LiveMeeting, NetMeeting.

25 PİKATEL 3130 IP PHONE

26 PİKATEL 3130 IP PHONE Özellikleri;
2 adet 10/100 Base-T otomatik algılamalı ethernet portu SIP RFC 3261/2543 Codecler: G.729/G.723.1/G.711u/G.711a/GSM VAD desteği NAT Traversal

27 PİKATEL 3130 IP PHONE Kablo modem veya LAN için DHCP istemci
Dinamik jitter buffer ToS DTMF SIP info, RFC 2833  SNTP 100 numaraya kadar hızlı arama

28 PİKATEL 3130 IP PHONE   80 numaraya kadar cevapsız, arayan ve aranan numaraları görüntüleme  El terminalinin ve hoparlörün sesini ayarlayabilme   Arama bekletme ve arama yönlendirme   HTTP'den telefon ayarlarını yapabilme   Web arayüzünden güncelleme   Sesli uyarı   9V DC/0,5A Voltaj düşmesine dayanıklı güç adaptörü

29 Snom 370 IP Telefon

30 Snom 370 IP Telefon Özellikleri;
Gelen çağrılar için büyük LED (kırmızı) 47 tuş, 13 LED 12 programlanabilir fonksiyon tuşu Hoparlör Çift ethernet bağlantısı Ethernet üzerinden enerji 42 adet programlanabilir fonksiyon tuşlu ilave tuş takımları

31 Snom 370 IP Telefon SIP RFC3261 Güvenlik: SIPS/SRTP, TLS
STUN, ENUM, NAT, ICE Codecs: G.711, G.729A, G.723.1, G.722, G.726, GSM 6.10 (Full rate) Ulusal dil desteği

32 Bizi Dinlediginiz İçin Tesekkür Ederiz 
IP TELEFONLAR Bizi Dinlediginiz İçin Tesekkür Ederiz  Veli Canpolat Mehmet Özön


"IP Telefonlar Hakkında Bilgiler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları