Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FORUMLAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FORUMLAR."— Sunum transkripti:

1 FORUMLAR

2 Forum nedir? ** (Forum) Latince: Eski Romalılar zamanında, Roma'da ve diğer şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan. ** Toplu tartışma. ** Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı olarak tanımlanmaktadır. Örneğin: "Basın, uygar ulusların forumudur."

3 TARİHÇESİ Eski Avrupa kentlerinin birçoğunun merkezinde bir pazaryeri vardır. Burası yalnızca pazar kurulan bir alan değildir. Çevresinde dükkânlar ve işyerleri bulunan, törenlerin ve siyasal toplantıların yapıldığı ve halkın bir araya gelerek söyleştiği bir yerdir. Eski Roma kentlerinin merkezinde de böyle alanlar bulunurdu. Bunların Latince adı forum'du. Forumlar, Eski Yunanistan'da agora denen pazaryerlerinden esinlenerek yapılmıştır.

4 İNTERNET FORUMLARI

5 İnternet forumu İnternet forumu ya da mesaj panosu, elektronik ortamda yaratılmış bir tartışma platformu haberleşme ve paylaşım sistemidir.

6 Forumların atası ziyaretçi defterleridir
Forumların atası ziyaretçi defterleridir. Daha sonra mesaj panoları ortaya çıkmış ve en son olarak günümüzdeki forum hâlini almıştır.

7 Forum (lar) kişilerin bilgilerini paylaştıkları, birbirleri ile çeşitli paylaşımlarda bulundukları Online bir ortamdır. Bu ortamda paylaşılan bilgiler, belgeler insanların faydalanabileceği ve çevreye zarar vermeyen nitelikte olmalıdır. Forum belli bir siyasi görüş taşımadığı müddetçe siyasi görüş belirtmek doğru olmayabilir, veyahut siyasi yorumlar yapıp kafa bulandırmak doğru olmayabilir.

8 Bu yüzden bir Forum’ u her çeşit insanın (sinirli, deli, psikopat, aklı başında, zeki, Türk, Arap, …) ziyaret edilebilineceğini düşünüp mesajlar ona göre atılmalıdır.

9 Forumlar, değişken oldukları için normal internet sayfaları olan html,htm,xhtml,htm,xml biçimlerinde kodlanamazlar. Bu nedenle ya ASP (Active Server Page) ya da PHP (Personal Home Page) kod tabanlarında oluşturulurlar. Fakat arama motoru optimizasyonları için Linux sunucularda Mod Rewrite özelliği kullanılarak sanal linklerle htm ,html gibi linkler elde edilebilir.

10

11 HTML Nedir? HTML (Hyper Text Markup Language) internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir. HTML dosyalarının aktarımı için HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) kullanılır.

12 Yönetici (Admin) Nedir ?
Forum yönetici forumlardaki en yüksek yetki seviyesine sahip kişidir. Forum yöneticisi forumlardaki herhangi bir iş için tüm yetkilere sahiptir. Bu işler; üyeleri onaylamak, yeni forumlar oluşturmak vs.... Forum yöneticileri Forum-Yönetici grubundadır.

13 Moderatör Nedir? Forum moderatörü forumlardaki en yüksek ikinci yetki seviyesine sahip kişidir. Bir moderatör bir forumdaki veya bir forum grubundaki bazı görevleri yerine getirebilir.

14 Bu görevler; postaları onaylamak, postaları taşımak, postaları silmek, postaları düzenlemek veya kullanıcıları yasaklamayı içerir. Eğer bir forumda herhangi bir sorun yaşıyorsanız, bu sorun için en iyi başlangıç yeri bir moderatördür. Forum yöneticileri tarafından moderatörler çeşitli gruplara atanabilirler.

15 Üye Nedir ? Forumda mesaj atan kişilerdir. Üye; forum kurallarını okuyup kabul eden kişilerdir. Forum kurallarını ihlal eden kendini üyeden saymamalıdır.

16 FORUM TARTIŞMA BİLGİLENDİRME AMAÇLI KURULMUŞ OLAN PLATFORM'dur.

17 Forum alanına girdiğinizde ilgili kategori seçilir ve bu kategoriye bağlı olarak;
Yeni bir konu başlığı yaratılır. Yaratılan konu başlığına diğer kullanıcılar yorumlarını (cevaplarını) yazarak fikirlerini beyan ederler. Hali hazırda bulunan bir konu başlığı veya tartışma konusu üzerinde fikirlerinizi sunabilir. Ya da o konu hakkındaki düşüncelerinizi sunabilirsiniz.

18 Web forumlarında insanlar genel olarak birbirlerini tanımazlar, yani karşınızdaki sizden 40 yaş büyük, 12 yaşında, Bill Gates, veya hayatında forumdaki konuyla ilgilenmemiş biri olabilir.

19 Bir forumun, bir başlığında genellikle doğru bir tanedir
Bir forumun, bir başlığında genellikle doğru bir tanedir. Ve siz kendi bildiğiniz doğruyu söylersiniz, isterseniz, bunu da yapmanız için maksimum iki mesaj yeterlidir, "doğrusu şudur" ve "ben demiştim" gibi.

20 Forumlar haber okumak, fotoğraf paylaşmak,gündemi takip etmek için son derece faydalıdır.
Forumları Blog’lar gibi kullanma şansınız da olabilir.

21 Forumlarda her konu hakkında değişik yorumlar yapılabilir.
Hoşunuza gitmeyen tavırlar hissettiğiniz bir başlığa cevap yazmama özgürlüğünüz, ve bunu da kimseye hesap vermeden yapma özgürlüğünüz vardır. Üye olmak da zorunlu değildir.

22 Forumlar bir çok bilgiye ulaşabileceğiniz yerlerdir ancak doğru olmayan bilgilerde çıkabilir.
Bir oyun indirmek istiyorsunuz ya da bir film hemen bir foruma üye olmanız yeterli. İndireceğiniz her neyse forumlarda bulmak avantajlı olabilir. Aradığınız şey neyse tam tersi bir bilgiye de ulaşabilirsiniz.

23 Ama unutmayalım, forumları hayatın gerçeği gibi algılamamalıyız
Ama unutmayalım, forumları hayatın gerçeği gibi algılamamalıyız. Forum kullanıcılarla vardır, siz yoksanız forumda yoktur. TEŞEKKÜRLER…


"FORUMLAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları