Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

APPLE TV Grup-6 Yusuf Altay Hatice Elma Merve Kantarci Yunus Aras

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "APPLE TV Grup-6 Yusuf Altay Hatice Elma Merve Kantarci Yunus Aras"— Sunum transkripti:

1 APPLE TV Grup-6 Yusuf Altay Hatice Elma Merve Kantarci Yunus Aras
Filiz Uzun Fatma Bülbül

2 İçindekiler Apple Tv nedir? Apple Tv Teknik özellikleri Apple Tv ile neler yapılır? Apple Tv Rakipleri Apple Tv Eğitimde kullanımı

3 Apple Tv Nedir? Apple TV’yi piyasada çok sık rastlayacağımız, akıllı olmayan TV’ler için satılan medya oynatıcı olarak düşünebilirsiniz. Ancak unutmayınız Apple TV bir iPhone veya iPad gibi bir işletim sistemine sahip.

4 Apple Tv Teknik Özellikleri

5 Apple Tv Teknik Özellikleri

6 Apple Tv Teknik Özellikleri

7 Apple TV ve çevre duyarlılığı
Apple, çevre üzerindeki etkisini belirlemek için tam ürün ömrü yaklaşımını benimser.  Apple TV çevre üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla aşağıdaki özelliklerle tasarlanmıştır: Bromlu alev geciktirici içermez PVC içermez3 Set üstü kutular için olan ENERGY STAR 3.0 gereksinimlerini karşılar Apple ve Çevre Politikası Apple’ın, ürünleri ve faaliyetlerinin çevreye etkisini azaltmaya olan bağlılığı hakkında daha fazla bilgi edinin. Apple Ürünleri Çevresel Raporlar, ürünlerimizin çevresel özelliklerini ayrıntılı şekilde açıklar.

8 Apple Tv ile neler yapılır?
Apple TV’yi kısaca “filmler, videolar, müzikler ve fotoğrafların televizyonumuz üzerinden izlenmesi ve bunun artık çok daha eğlenceli ve basit hale gelmesi” diye özetleyebiliriz. Ancak detaylara da girersek, içinden pek çok şey çıkıyor: Filmer ve TV Şovları (Diziler), Fragmanlar Fotoğraflarımız (Fotoğraf Yayını) Müziklerimiz (iTunes Match) ve Radyo YouTube, Vimeo, Flickr, Podcast’ler MLB, NBA, NHL, Wall Street Journal Live Tüm bunların Apple TV’nin ana ekranında yerleşimi ise şöyle yer alıyor:

9 Apple Tv ile neler yapılır?

10 Filmler Apple TV’nin ana ekranındaki Filmler ikonuna tıklayarak iTunes Store’daki Filmler içeriğine erişebiliyoruz. Pek çok farklı kategoride yüzlerce film, televizyonumuzun ekranında görünüyor ve kumandamızdaki aşağı/yukarı ve sağ/sol tuşları ile bu filmlerin arasında kolayca dolaşabiliyoruz. Beğendiğimiz bir filme tıklayarak o film ile ilgili bilgi alacağımız sayfaya ulaşabiliyoruz.

11 Filmler Bu sayfada; Filmin fragmanı (önizleme)
Kiralama veya satın alma seçenekleri İstek Listesi’ne eklemek ve filmle ilgili daha fazla bilgi almak mümkün. Kumandadaki yukarı butonuna tıklayarak yukarı veya aşağı butonlarıyla da film hakkında daha fazla bilgi alabiliyor, ve filmin desteklediği altyazılar gibi farklı bilgilere de ulaşabiliyoruz.

12 Apple TV ile Film Kiralamak
Apple TV ile “Kirala” ikonu görünen filmleri kiralayabiliyoruz. “Kiralamak” şu anlama geliyor: Kiralanan filmi izlemek için 30 gün süremiz var. Ancak filme başladıktan sonra 48 saat içerisinde bitirmemiz gerekiyor. Aksi halde kiralama hakkımızı kaybetmiş oluyoruz. Filmlerin kirası farklılaşmakla birlikte, genelde standart kalitede (SD) TL ve yüksek kalitede (HD) 4.99 TL olarak belirlenmiş.

13 Apple TV ile Film Satın Almak
Apple TV ile “Satın Al” ikonu görünen filmleri satın alabiliyoruz. “Satın Almak” ise şu anlama geliyor: Satın aldığımız filmleri istediğimiz zaman izleyebiliyoruz. Sanki DVD’sini satın almış gibi, istediğimiz anda izlememiz mümkün… :) Daha önce izlediğimiz bir filmi yeniden izlemek istediğimizde herhangi bir kısıtlama yok.  Satın alma ücretleri ise yine değişken, ancak standart kalite (SD) için TL ve yüksek kalitede (HD) TL’ye kadar çıkabiliyor.

14 Filmlerde Türkçe altyazı var mı? Nereden kontrol edebilirim?
Bir filmi kiralamadan ya da satın almadan önce (eğer Türkçe bir film değilse) Türkçe altyazısı olup olmadığına göz atabiliyoruz. Filmle ilgili detaylı bilgi alabileceğimiz ekranda filmin desteklediği altyazılargörüntülendiğinde ekranda “Türkçe” yazısını diğer dillerle birlikte görüyorsak problem yok…

15 Film izlerken kumanda ile nasıl kontrol edebiliyorum?
Kumandamızdaki tuşları film izlerken şöyle kullanabiliyoruz: Menu: Filmden çıkar, bir önceki ekrana geri döner. Çal/Durdur: Filmi durdurur, yeniden oynatır. Sağ/Sol: Filmi ileriye veya geriye doğru hızlı bir şekilde oynatmayı sağlar. Böylece hızlıca ileri veya geri gitmek mümkün. 3 defa ileri butonuna tıklarsak filmi de daha hızlı bir şekilde oynatmış oluruz. Yukarı: Filmle ilgili bilgi verir. Aşağı: Filmin bölümlerini görebileceğimiz bir parçalı çubuk gösterir. Ekran bu şekildeyken sağa ya da sola tıklarsak bölümler arasında geçiş yapabiliriz.

16 Müzikler Apple TV’mizin depolama yapabileceğimiz bir sabit diski olmadığı için müziklerimizi içerisine atıp istediğimiz zaman çalamıyoruz. Bu yüzden internet üzerinden kendi müzik arşivimize ulaşmamız için iTunes Match üyeliğimizin olması gerekiyor. iTunes Match üyesiysek, tüm müzik arşivimize Apple TV’miz üzerinden erişebiliyor, istediğimiz şarkıları kolayca dinleyebiliyoruz.

17 Bilgisayarlar Apple TV ile aynı ağ içerisinde açık bir bilgisayarımız varsa, ve o bilgisayarda “Ev Paylaşımı” açıksa burada kendi bilgisayarımızı görebiliyoruz. Böylece bilgisayarımızdaki iTunes içerisindeki tüm içeriklere, yani müzik, film, dizi vb. içeriklere Apple TV’mizden de erişebiliyoruz. Böylece iTunes Match üyeliğimiz olmasa bile Apple TV’miz üzerinden bilgisayarımızdaki müziklerimizi dinleyebiliyor, AirPlay’e gerek kalmadan (yani bilgisayarımıza dokunmadan) tüm dizi, film, video vb. içeriklerimize ulaşabiliyoruz.

18 MLB.TV Her ne kadar ülkemizde baseball ilgisi ve takipçi sayısı düşük olsa da, Apple bunu Türkiye’deki kullanıcılara sunmak istemiş. MLB, yani Major League Baseball TV kanalı ile baseball hakkında haberler, skorklar, maç özetler vb. içeriklere ulaşabiliyoruz.

19 YouTube & Vimeo Çok fazla açıklamaya gerek olmayan 2 ikon daha: YouTube ve Vimeo…Ben bu ikonları daha çok YouTube üzerinden dakikadan daha uzun bazı videoları izlemek istediğimde kullanıyorum. Elbette iPhone ya da iPad’imizdeki YouTube uygulamasını kullanıp AirPlay ile Apple TV’ye göndererekizlemek de mümkün, ancak arada telefon gelir, başka bir şeye bakmak gerekir vb. şeylerden dolayı Apple TV üzerinden uzun süren videoları izlemek hem keyifli hem de pratik oluyor.

20 Radyo Apple TV’de en çok kullandığım ve beğendiğim özelliklerden bir diğeri de Radyo. Radyo sayesinde birkaç saniye içerisinde istediğimiz tarzda müzikler dinlemek mümkün, hem de ücretsiz bir şekilde. 70′ler, 80′ler, 90′lar, pop, hip- hop, klasik, caz, blues, vb. pek çok farklı tarzda radyo kanalını Apple TV üzerinden kolayca dinleyebiliyoruz…

21 Fotoğraf Yayını Fotoğraf Yayını’nın ne olduğuna ve nasıl kullanabileceğimize geçtiğimiz seneki “Fotoğraf Yayını hakkında bilmemiz gerekenler” yazısında detaylıca değinmiştik. Elbette Fotoğraf Yayını’mıza diğer tüm Mac ve iOS ailesinde olduğu gibi Apple TV’den de erişebiliyor, tüm fotoğraflarımıza göz atabiliyoruz…

22 flickr Kendi fotoğraflarımız yetmiyor, yeni fotoğraflara göz atmak istiyorsak en ünlü fotoğraf sitelerinden biri olan flickr da elimizin altında, Apple TV’mizin içerisinde. En güzel kısmı ise, ekran koruyucu olarak birkaç anahtar kelime belirleyip, flickr’dan bu kelimeye uygun fotoğrafların ekran koruyucu olarak Apple TV’mizde karşımıza gelmesini seçebiliyoruz. Elbette bunu yapmak için yukarıda paylaştığımız Ayarlar kısmına göz atmamız gerekiyor.

23 Wall Street Journal Live
Wall Street Journal’ı canlı olarak takip edebileceğimiz ve çeşitli haber videolarına ulaşabildiğimiz bu kanal da Apple TV’mizdeki haber içeriklerini temsil ediyor. Tahmin edebileceğiniz gibi sadece ingilizce içerikler bulunuyor bu kanalda. Ülkemizde de farklı haber kanallarını burada görme imkanımz olacak mı, düşük ihtimal olsa da merakla bekliyorum açıkçası

24 Apple TV ve Oyunlar “drcevirgen“in yorumu üzerine yazıya ufak bir güncelleme yaparak bu konuya da değinmek istedim. iPhone ya da iPad’imizdeki oyunları AirPlay sayesinde Apple TV üzerinden televizyonumuzda da oynayabiliyoruz. :) Örneğin bir yarış oyununda televizyonumuzda yarıştığımız pisti görürken, iPad’imizi hem kontrolör (kol) olarak, hem de kritik bilgileri alabileceğimiz bir ekran olarak kullanabiliyoruz. Ya da bir uçuş simulasyonunda, Apple TV ile televizyonumuzda uçağımızı dışarıdan görebilirken, iPad’imiz üzerinde de kokpiti ve kokpitteki diğer detayları görebiliyoruz.

25 Apple TV ve Remote uygulaması
Apple TV’mizin yanında gelen uzaktan kumanda hem ufak, hem az tuşa sahip, hem de becerikli. Çoğu televizyonun yanında gelen onlarca farklı tuşlu kumandaya göre oldukça sade olan bu kumandaya bir kere alışınca vazgeçmek gerçekten zor. Ancak YouTube gibi uygulamalarda arama yapmak için harflere ihtiyacımız olduğu zaman bu kumanda ile yazı yazmak biraz can sıkıcı olabiliyor… Bunun için de Apple iOS cihazlarımız, yani iPhone, iPad ve iPod Touch için Remote adlı özel bir uygulama hazırlamış. Bu uygulama ile Apple TV’mizi parmak hareketlerimiz ile kontrol edebiliyor, yazı yazılacak ekranlarda da iPhone’umuzun klavyesini kullanarak kolayca istediklerimizi yazabiliyoruz.

26 Apple Tv Rakipleri 1.FİRE TV 2.HomeSync

27 Apple Tv Eğitimde Kullanımı
Yaşam boyu öğrenme misyonunu benimsemiş AppleTV kullanan bir öğretmen kendi alanıyla ilgili sürekli seminer videolar izleyip, podcastler dinleyecek ve makaleler okuyor olacaktır. İzlediği, dinlediği ve okuduğu içeriklerden öğrencilerine yararlı olabileceğini düşündüğü kısımları sınıfında öğrencileriyle paylaşabilir. Eğer öğretmen AirPlayı kullanmıyor olsaydı izlediği videoları internetten indirip(ki çoğu zaman bu yasal değildir.) bir USB belleğe atıp veye CD’ye yazdırıp sınıfındaki televizyona bağlayarak öğrencilerine izletmeye çalışacaktı. Tabii bu kadar zahmete girip bunu yapar mıydı orası da tartışılır. AirPlay sayesinde alışılagelmiş sunum yöntemlerinden kurtuluyor, bilgisayar başında slayt geçişlerini yönetirken aynı zamanda sınıfı yönetmenin zorluğundan kurtuluyoruz. AirPlay ile tabletimizin ekranındaki veriyi Apple TV ye yansıtabiliyor ve video, film vs. materyallerin sunumunu basit bir şekilde halledebiliyoruz. Aslında bu kullanım Apple TV’nin sınıfta akıllı tahta olarak kullanılmasından farksız. Fakat teknolojik olarak çok daha fazla uygulama ve geliştirilebilir özellikler sağlıyor.

28 Apple Tv Eğitimde Kullanımı
Öğrencilerin tabletlerindeki görüntülerin Apple TV’ye yansıtılması ile de öğrenciler de kendi uygulamalarını sınıfa sunabilir. Dersin işlenişine etkin katılabilir ve deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşabilir. AirPlay: iOS cihazlarınızda bulunan içerikleri kablosuz olarak HDTV'ye aktarmanızı sağlayan bir özelliktir. AirPlay ile birlikte iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarınızdaki içerikleri televizyonunuza yansıtarak iOS cihazlarınızda bulunan içerikleri tam ekran olarak görüntüleyebilirsiniz. AirPlay'i kullanabilmek için bir Apple TV'ye ve Wi-Fi ağına sahip olmanız gerekmektedir. Apple TV’de kullanılabilecek güzel bir uygulama: Educreations Interactive Whiteboard İlköğretim, lise fark etmez, her yaşa ve sınıfa uygun, özellikle eğitimciler tarafından kullanılabilecek derslere yardımcı bir uygulama. iPad’inizi ses ve video da ekleyebildiğiniz beyaz tahtaya çeviriyor.

29 Apple Tv Eğitimde Kullanımı
Özellikleri: 1. Özellikle eğitimcilere yönelik hazırlanmış bu uygulamada, ders notlarını, açıklamaları, çizimleri, her türlü görsel materyali eklemek mümkün 2. Öğretmenler, dersi anlatırken seslerini kayıt edebilir, çizim yapıp el yazısıyla dersi anlatabilir. 3. Web’den veya albümden fotoğraf eklenebilir. 4. Hazırlanan dersler herhangi bir web sitesinden veya diğer sosyal medya araçlarında yayınlanabilir. 5. İçerisinde biyolojiden fiziğe, tarihten coğrafyaya, piyano derslerine kadar hazırlanmış 100 ün üzerinde video dersi bulunmakta. Kısaca tabletinizi akıllı tahtaya çeviren bir uygulama bu.

30 Kaynakça Erişim Tarihi: (APPLE TV KULLANIMI) kullanilir/ kullanilabilecek-5-ipad-uygulamasi/ [erişim tarihi – 16:15] rakip_38873.html


"APPLE TV Grup-6 Yusuf Altay Hatice Elma Merve Kantarci Yunus Aras" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları