Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNOLOJİK ÜRÜNLER GRUBU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNOLOJİK ÜRÜNLER GRUBU"— Sunum transkripti:

1 TEKNOLOJİK ÜRÜNLER GRUBU
KERVANCI TEKNOLOJİK ÜRÜNLER GRUBU HİJYENİK PED ATIK SUNUM

2 HİJYENİK PED ATIK Hijyen, birey ve toplumlarda sağlığın korunması ve devam ettirilmesi için bilgi ve uygulamaların toplamıdır. Temizlik ve hijyenin yaşam biçimi haline geldiği toplumlarda sağlık korunabilir bir değere kavuşabilir. Özellikle toplu yaşam alanlarında hijyen ile mikroorganizmaların çoğalması ve bulaşmasının engellenmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu noktada günümüzde Kervancı Teknolojik Ürünler Grubu olarak, Avrupa’da çok yaygın olan hatta İngiltere Çevre Anayasasına girmiş ve zorunluluk haline getirilen Atık Ünitelerinin ülkemizde de en iyi şeklide hizmetini vermekteyiz

3 Sağlıklı Bir Kadın Ayda Ortalama 20 Adet Pet Tüketmektedir
Sağlıklı Bir Kadın Ayda Ortalama 20 Adet Pet Tüketmektedir. Menapoz Dönemine Kadar Bu Sayının 9000 leri Geçtiği Düşünüldüğünde, Küresel Isınma ve Çeşitli Çevre Sorunları ile Savaşan Dünyamıza, Hijyenik Pet Atıkları da Ağır Bir Yük Daha Yüklediği Görülür. Yarının doğası bugünden yaratılır

4 Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre İle Olur
İçinde değişik miktarlarda sentetik ve naylon bulunan hijyenik pedler, doğada yüz yıldan önce erimediği gibi üzerinde oluşmuş olan bakteri ve virüslerle doğaya ve insan sağlığına ciddi zararlar verirler. Tuvaletlerin içine atılan pedler yüzünden tıkanıklıkların yaşanması ile birlikte; klozetler de bir çok bakterilerin üremelerini ve yaşamalarını sağlar. Kanalizasyonlara ve çöplere atılan pedler yüzünden, Doğada yaşayan canlılarda bu bakterilere maruz kalırlar. Bir Adet Ped İçinde 506 Çeşit Bakteri Bulunduğu da Tespit Edilmiştir.

5 GÜZEL KOKU ÖNEMLİDİR Amerika’ da kişide soru formu yöntemi ile yapılan müşteri memnuniyeti anketinin sonuçları çok ilginç gerçekleri ortaya koymaktadır. Müşteriler ilk kez gittikleri bir mekanı içeri girdikten sonraki ilk 30 saniyede hissettikleriyle değerlendirmektedir. Aynı anketin derinlemesine analizi göstermiştir ki: Müşteriler mekanları her şeyden önce temizlik ve güzel koku açısından değerlendirmekte ve mekanlarda bu kriterleri aramaktadırlar. Güzel kokudan sonra ise sırasıyla gürültü desibeli, dekorasyon, ışıklandırma gibi diğer duyularımıza hitap eden faktörler gelmektedir.

6 İnsan ve Doğa Sağlığımızı ve Doğayı korumak için sizler de küçük bir adım atarak kullanılmış olan pedlerin hijyenik atık haline dönüştürmeniz mümkün NASIL MI ? Yarının doğası bugünden yaratılır

7 HİJYENİK PED ATIK ÇALIŞMA PROSESİ
Dezenfektanı sayesinde tamamen ped atıklar steril hale getirilmektedir. Dezenfeksiyon İşlemi Atıkların Dezenfekte Edilmesi İçin kullanılmış pedlerin özel ped kutumuza atılması ile başlar. İçine atılan atıklar, Avrupa’dan İthal edilen Bİ-CHEM sterilizasyon etken madde sayesinde hava sirkülasyonu ile aktifleşerek dezenfekte işlemine devam eder. Atılan pedler kutu içerisinde 3 gün içinde %99,9 güvenli ve steril atık haline gelir ve bakteri enfeksiyon vb. hastalıkları dezenfekte eder. Yarının doğası bugünden yaratılır

8 HİJYENİK PED ATIK Aylık periyodlar halinde kurumunuzdan üniteler alınarak değişimleri yapılmaktadır. Toplanan atıklar İ.B.B. Çevre Daire Kontrol Başkanlığının yürüttüğü çalışma ile Gömülme tesislerine GÖMÜLEREK İMHA şeklinde teslim edilerek bertarafı yapılmaktadır ISO 9001:2008 NVA Quality Certification İ.B.B. Çevre koruma ve kontrol daire bşk’lığı Atık Yönetim Md’lüğü M.34.0.İBB /271/23289 Çevre ve Orman Md’lüğü – 7918 sayılı yazısı – sayılı resmi gazetede yayınlanan “ATIK YÖNETİMİ” genel esaslarına ilişkin yönetmeliğe uygunluk

9 NEDEN ATIK ÜNİTESİ KULLANIMALI
Sağlıklı bir Kadın 40 yılda 2500 gün yaklaşık  6 yıl adet görüp en az adet ped kullanmaktadır.  Pedin İçinde değişik miktarlarda sentetik ve naylon bulunur ,doğada yüz yıldan önce erimediği gibi üzerinde oluşmuş olan bakteri ve virüslerle doğaya ve insan sağlığına ciddi zararlar verirler. Tuvaletlerin içine atılan pedler yüzünden tıkanıklıkların yaşanması ile birlikte; klozetler de bir çok bakterilerin üremelerini ve yaşamalarını sağlar. Kanalizasyonlara ve çöplere atılan pedler yüzünden, Doğada yaşayan canlılarda bu bakterilere maruz kalırlar. Bir Adet Ped İçinde 506 Çeşit Bakteri Bulunduğu Tespit edilmiştir. En önemlisi ; Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon açıklamasında “Dünyada her hafta 42 bin kişi, kirli su ve yetersiz tuvalet koşulları nedeniyle hayatını kaybediyor." Çünkü atık pedler, kanalizasyon yolu ile nehir ve denizlere karışarak Suları kirletiyorlar.

10 GÜZEL KOKU ÖNEMLİDİR Çalışanlar üzerinde yapılmış bir başka araştırma göstermiştir ki: İnsanlar hoş ve ferah kokulu ortamlarda çok daha uzun süreli ve çok daha verimli çalışabilmektedirler. Kötü kokan ortamlar çalışanlardaki çalışma isteğinin belirgin bir şekilde düşmesine yol açmaktadır Tüm bu çalışmalar ortam kokusunun işletmeler için en önemli detay olması gerektiğini ortaya koymaktadır!!!

11 Güven Süreklilik Geri Dönüşüm
B/H/S Servis çevre bilincinin artırılarak insan sağlığını ve çevremizi tehdit eden ped atıkların hijyenik atık hale getirilmesini sağlayarak ülkemiz de bir ilke adım atmıştır. Bayan tampon ve pedlerin klozetlerin içine atılmasını engellemiştir. Böylece kanalizasyonlar yolu ile de doğaya karışmasını engellemeyi başarmıştır. Bu sayede atık yönetmeliği konusunda Dünyada olduğu gibi Türkiye de duyarlılığını kanıtlamıştır.

12 KOKULARIN GİZEMİ… Bir koku, bir iki saniye içinde bizleri yıllar öncesine götürebilir, eski bir sevgiliyi hatırlatabilir, çok eskiden bulunduğunuz bir mekanı veya bir olayı tekrar yaşatabilir, karnımızı acıktırabilir, bir mekanda bizi mutlu kıpır kıpır hissettirebilir ve daha uzun süre kalmamızı sağlar veya tam tersi derhal uzaklaşmamıza sebep olabilir. Taze kahve kavrulan bir kuruyemişçinin önünden canınız kahve çekmeden geçmenin zor olduğu kadar tam aksi durumda, kötü kokan bir ortamda da beklemek zordur. Çoğu zaman bilinçaltı sınırına çok yakın yerlerde çalışan koku duyumuzu fark etmeyiz, reflekslerimize benzer, ve hatta bazen hayatımızı kurtarır gaz kaçağını bildirerek.

13 GÜZEL KOKU ÖNEMLİDİR Peki koku neden bu kadar önemlidir?
Kokunun bu kadar önemli olması, en hayati fonksiyonumuzun solunum olmasından kaynaklanmaktadır. Aldığımız her solukta kaçınılmaz olarak ortamdaki kokuyu da içimize çekeriz. Diğer bir deyişle her solukta pozitif ya da negatif olarak ortamdaki kokudan etkileniriz. Diğer tüm duyu organlarımızın fonksiyonları bizim kontrolümüzde olmasına rağmen koku alma duyumuz ortamın kontrolündedir.

14 GÜZEL KOKU ÖNEMLİDİR Yapılan bu araştırmalar göstermiştir ki koku duyumuza yönelik uyaranlar, görsel ve işitsel uyaranlardan çok daha baskındırlar. Araştırma aynı zamanda çok yaygın bir yanlışı ortaya çıkarmıştır: İşletmeler görselliklerine çok önem vermesine rağmen, genellikle kokuyu daha az önemsemektedirler. İşletmelerin imajı için ortamın görselliği ile birlikte güzel kokuyor olması da çok önemlidir

15 GÜZEL KOKU İŞLETMENİZİN REKLAMIDIR
Güzel koku ile desteklenmeyen bir görsellik maalesef istenilen imajın yaratılmasına yetmemektedir. Bu nedenle günümüzde Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm önemli işletmeler ortamın her an güzel kokmasını önemsemektedirler. İşletmeler artık ortamın güzel kokusunu müşterilerinde bir tür reklam aracı olarak kullanmaktadırlar.

16 GÜZEL KOKU SÜREKLİLİK SAĞLAR
Güzel koku sadece ortamı tamamlamakla kalmaz aynı zamanda olumlu imajın sürekliliğini de sağlar. Koku uzmanı Fred Dale yaptığı bir dizi araştırma sonucunda çok ilginç veriler ortaya koymuştur: Görsel hatıralar 3 ay içinde %50 oranında hatırlanırken, kokularla eşleştirilmiş hatıralar %80 oranında hatırlanmaktadır.

17 GÜZEL KOKU SÜREKLİLİK SAĞLAR

18 Ortam Kokusu Firmamız,profesyonel ortam kokulandırma ve kokusal pazarlama konusunda siz müşterilerimizi bilgilendirerek, cihaz demosu ve cihaz seçimi konusunda yardımcı olduktan sonra son adım olan koku seçimi veya tasarımı noktasında da yanınızdadır. standart koku seçenekleri yanısıra sektöre özel veya müşteriye özgün "imza koku" veya "kokusal logo" adını verdiğimiz, müşteriye özel koku tasarım çalışması da sunduğumuz hizmetlerden biridir.

19 BİZİM ÖNERİMİZ Misafirlerinizin kapıdan içeri ne zaman gireceğini bilemeyeceğiniz için en iyi çözüm: İlk andan itibaren etkili ve sürekli hissedilen bir kokudur Bu nedenle kartuş ve filtre değişimlerinin periyodik olarak yapılması mutlak bir gerekliliktir İçi boş makinalar ve etkisiz kokular işletmelere sadece gereksiz maliyet yaratmaktadır!!!

20 ORTAM KOKUSU Gözlerinizi kapayabilirsiniz,
Kulaklarınızı tıkayabilirsiniz, Dokunmayabilirsiniz, Tatmak istemeyebilirsiniz ama soluduğunuz havaya karışan kokuyu almamanız mümkün değildir. Devre dışı bırakamayacağınız bir duyunuzdur bu. Aldığımız her nefeste koklarız, yani günde yaklaşık kez. Ayrıca o kendi halinde var olduğunu düşündüğümüz bir duyumuzdur.

21 ORTAM KOKUSU Standartların'da ötesinde bir Kalite anlayışı ile Makinelerimiz Ömür Boyu Garanti kapsamındadır. Dünyada ilk kez GPRS ve Wireless entegre Sistemlerimiz ile, İstanbul Merkezinden Dünyanın herhangi bir Noktasında bulunan makinelerimize erişim, tespit ve kontrol imkanına sahip bulunmaktayız. 9 Farklı modeldeki cihaz seçeneğimizle hizmet vermekteyiz. 2010 yılında sektörel bazda ISO ISO ISO Kalite standart sertifikalarına sahibiz

22 ORTAM KOKUSU ETKİLİ VE SÜREKLİDİR
kartuşlarında kullanılan SANODOR ortamdaki kötü kokuyu giderir. SANODOR Amerika’da No ile patentli bir kötü koku nötralize edicidir. Aktif bileşeni kanıtlanmış bir anti-bakteriyel olan Sitronellal Metilkrotonatel’ dir. Havadaki kötü koku moleküllerini ve bakterileri içine hapseder. Sigara, yemek ve ter kokularına karşı etkilidir. Çevredeki kötü kokuları yok etmek için koku ile kötü kokuyu bastırmaz özel aparatlar ile kötü kokuyu yok ettikten sonra ortamı kokulandırmaya başlar. Etkinliği bağımsız kuruluşlarca test edilip onaylanmıştır. Bu sayede havada sadece güzel koku partikülleri kalmakta ve kokunun etkinliği artmaktadır!!!

23 Araştırma Verileri Montreal Alışveriş Merkezinde yapılan bir araştırmada alışveriş merkezine verilen koku ile satışlarda %14 satış artışı yakalanmıştır. (Journal of Service Research, vol 8, p 181) Amerika’da bir süpermarkette fırından yeni çıkmış ekmek kokusu havaya verildiğinde, Ekmek bölümündeki satışlar üçe katlandı (Hirsch, 1995, International Journal of Aromatherapy). İş paydoslarında  lavanta kokusunun verilmesi ile yapılan bir araştırmada , çalışanların çalışma performanslarında gerilemeyi önlediği ispatlanmıştır. (sakamoto , et al, 2006, cited at Amerika’da yer alan bir çalışmaya göre gazinoda verilen koku gazinonun karını %48 artırdı. (Hirsch, 1995, Psychology and Marketing) 1989 yılında bir kuyumcuda yapılan bir çalışmada ortama verilen güzel koku sayesinde satışlarda artış gözlendi. (Knasko, 1989, cited in The Journal of Marketing, USA) Bir spor mağazası ortam kokusu vererek cirosunu %6 artırabilir. Müşterinin mekanda geçirdiği zaman %18 artırabilir. ( Dr. A. R. Hirsch, Smell and Taste Treatment Research Foundation, Chicago 1990.) Nivea Almanya’da yeni ürün reklamları sırasına 60 saniye boyunca insanları sahilde koşarken gösterip, martıları ve balinaları gösterdikten 60sn sonra Nivea Güneş Yağı belirdi ve sinema içerisine kokusunu göndererek marka bilinirliği konusunda %500 artış sağladı.

24 Kokulu Pazarlama • Satışları artırır • Müşterilerinizi etkiler
•  Rakiplerinizden ayrılmanıza yardımcı olur •  Markanızın hatırlanmasını sağlar •  Çalışanlarınızın verimliliğini arttırır ve daha iyi hissetmelerini sağlar •  Müşterilerinizin güzel ve mutlu anılarının çağrışım yapmasını tetikler •  Markanıza değer katar

25 ÖZETLE NEDEN BİZ ? Aparatlarda kullanılan özel valf teknolojisi sayesinde piyasadaki diğer ürünlere oranla 100 kat daha etkilidir. Bu sayede güzel koku daha geniş alana yayılır. Bu sayede güzel koku ortamda sürekli olarak hissedilir. Ozona zarar vermeyen gazlar ve atılması gereken teneke kutular olmadığı için ile sizlere çevre dostu teknolojiyi sunuyoruz. Alman kalitesini ve uluslararası deneyimi sizlere sunuyoruz

26 ÜNİTE PROSESİ VE ÜCRETLENDİRME
Kurumlara Yerleştirilen Üniteler 4 hafta sonrası(1ay) kokular ve kartujlar yerleştirilir. Aparatların aylık bakımları yapılarak hazır hale getirilir.. Sorun varsa ise yeni aparatlar yerleştirilir. ÜRÜN BEHER ÜRÜN İÇİN AYLIK HİZMET BEDELİ Tuvaletler için 70,00 TL 170 m2 kadar olan alanlar için 150,00 TL 1000 m2 kadar olan alanlar için 200,00 TL Genel havalandırma üzerinden Bütün Bina İncelemeden sonra fiyat verilebiliyor

27 SONUÇ BOĞAZİÇİ ÜNİ. VAKFI tarafından alınacak olan her ünite öncelik ile bu konuya destek vermiş olacak ve maddi manevi her noktada kazanmış olacaktır. Aşağıdaki tablo bir adet aparat karşılığı vakıf kazancı olarak hesaplanmıştır. ÜNİTE SAYISI Aylık Vakıf Kazancı Yıllık Vakıf Kazancı Tuvaletler için 5,00 TL 60,00 TL 170 m2 kadar olan alanlar için 20,00 TL 240,00 TL 1000 m2 kadar olan alanlar için 30,00 TL 360,00 TL

28 AMACIMIZ İhtiyaçları karşılamaktır. Çözüm bulmaktır. Öğrenmektir.
Yardım etmektir. Sizlere daha iyi hizmet vermektir. Dünyamıza ve çevremize karşı duyarlı olmaktır.

29 Teşekkür ederiz… KERVANCI TEKNOLOJİK ÜRÜNLER GRUBU
BARBAROS MAHALLESİ, HALK CAD. NO:206 BATIATAŞEHİR/İSTANBUL C T F


"TEKNOLOJİK ÜRÜNLER GRUBU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları