Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI

2 BOTAŞ’ ın yapmış olduğu çalışmalara göre elektrik santrallerinde doğalgaz kullanım oranı;
2001 yılında %55,7 2005 yılında %58,5 2020 yılında %59,5 olacaktır. Buna göre gelecek yıllarda doğalgazın önemli bir pay almaya devam edeceği açıktır. İthal edilen doğalgaz ile ilgili anlaşmalar bireysel kullanım için kullanılacak yakıt tipini ve bunun maliyetini de belirlemektedir. Türkiye’ nin Kafkasya ve Ortadoğu enerji yolları üzerinde bulunması, bu doğrultuda Rusya ve AB ile yapılan enerji anlaşmaları,

3 Artan talep ile daha çevreci ve daha verimli doğalgaz kullanımı için öncü olmayı hedeflemiş Baymak gelişen teknolojinin yaygınlaşması için farklı bir pazarlama modeli geliştiriyor.

4 YOĞUŞMALI KOMBİ TEKNOLOJİLERİ
Yoğuşmasız bir kombinin baca gazı sıcaklığı 140° C dir. Yoğuşma teknolojisi sayesinde bu kayıp sıcaklık 55 °C altına indirilebilmektedir. Yoğuşmasız bir kombinin bacasından atılan NOx ve CO oranı yoğuşmalı kombilerde % 80 oranında azaltılabilmektedir. Yoğuşmasız bir kombinin bacasından atılan CO2 oranı yoğuşmalı kombilerde % 20 oranında azaltılabilmektedir. Yoğuşmasız bir kombi ile yoğuşmalı bir kombi arasındaki tüketim farkı %30’ lara kadar çıkmaktadır.

5 YOĞUŞMALI KOMBİLERİ KİMLER ALMALIDIR?
ALIM GÜCÜ YÜKSEK A++ MÜŞTERİLER ALIM GÜCÜ DÜŞÜK MÜŞTERİLER

6 YILLARI ARASINDA; Türkiye de satılan yoğuşmalı kombi oranı %1 in altında ve alım grubu tamamen villa ve lüx konutlarda yaşayan tüketiciler. Yoğuşmalı kombiler çok yüksek satış rakamları ile A++ müşterilere pazarlanmakta. Bu zaman zarfında BAYMAK yoğuşmalı kombi pazarında yer almamakta…

7 YILLARI ARASINDA; Türkiye de Doğalgaz yaygınlaşıyor tüm ülkede yeni gaz ihaleleri yapılıyor kullanıcı profili değişim gösteriyor

8 TÜKETİCİ İÇİN 2 FARKLI YÖNLENDİRME;
BAYMAK ; Yoğuşmalı kombi her büyüklükteki konutta kullanılabilir, Tasarruf elde etmek mümkündür, Tüm Avrupa ülkelerinde bu teknoloji kullanılmaktadır, Çevre için de bu çok önemlidir. DİĞERLERİ ; Yoğuşmalı kombiler sadece büyük dairelerde kullanılır, Yoğuşmalı kombilerin uygulanmasında sakıncalar olabilir, Yoğuşma suyu zehirlidir, Kombinin ömrü kısadır.

9 Türkiye’ de en uzun kışın yaşandığı , en soğuk ilimiz ERZURUM’ dan başlayan bir bilgilendirme seferberliği, Yazılı ve görsel medyada 4 yıl boyunca sadece yoğuşmalı kombi teknolojilerine ayrılan büyük tanıtım bütçesi, İl il bilgilendirme toplantıları, GOLD CENTER projesi bir ilk.

10 YOĞUŞMALI CİHAZ TEKNOLOJİSİ SUNAN
TÜRK TÜKETİCİSİNE SADECE YOĞUŞMALI CİHAZ TEKNOLOJİSİ SUNAN KONSEPT MAĞAZALAR

11 ‘DÜNYADA İLK DEFA’

12

13

14 YOĞUŞMALI KOMBİDE LİDER

15 BAYMAK , DOSİDER (Doğalgaz Sanayicileri ve İşadamları Derneği)
Resmi sektör envanterine göre yılı içerisinde yoğuşmalı kombi satışında % 61 Pazar payına sahiptir. İlerleyen yıllarda bu Pazar payını korumaya devam etmiştir. Son üç yılda adet yoğuşmalı kombinin tüketiciyle buluşması sağlamıştır.

16 BAYMAK, yıllarında tüm rakiplerinin toplamından daha fazla yoğuşmalı kombinin tüketiciler ile buluşmasını sağlamıştır. Toplam kombi satışı içerisinde %1 olan yoğuşmalı kombi payını %20’ nin üzerine çıkmasını sağlamıştır yılının sonunda bu oranı %70’ e taşıyacaktır. Bu şekilde hem ithal edilen doğalgaz ın daha verimli kullanımını sağlamış , hem de çevreye verilen zararın önüne geçmiştir.


"KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları