Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ (CERN )

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ (CERN )"— Sunum transkripti:

1 AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ (CERN )
AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ (CERN)’DEKİ YÜZYILIN DENEYİ; BİG BANG TEORİSİ VE SÜPER SİCİM TEORİSİ AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ (CERN )

2 İÇİNDEKİLER; Cern Nedir?
CERN Hangi Ülkelere Açık, Bir Üyelik Sistemi Mevcut mu? CERN’de Gizlilik Nasıl Sağlanıyor? Resimler.. Kaynakça..

3 Cern Nedir ? CERN’in açılımı Avrupa Nükleer Araştırma Konseyi... Adında "nükleer" kelimesi geçiyor ama nükleer araştırma ile ilgili bir şey yapılmıyor. Nükleer çekirdek demek, atomun çekirdeği anlamına geliyor.

4 CERN Hangi Ülkelere Açık, Bir Üyelik Sistemi Mevcut mu?
İsrail Tanrı Parçacığı’na ulaşmaya çalışan CERN’e üye oldu. Netanyahu, bunun İsrailli bilim adamlarının yeteneklerinin de kabul edildiğini gösterdiğini belirtti.

5 CERN’de Gizlilik Nasıl Sağlanıyor?
Cern’de görev almış bilim adamı Kerem Cankoçak’ın verdiği bilgilere göre dünyanın her tarafından gelen yaklaşık 10 bin kadar fizikçi bilim adamı bir arada çalışıyor. İşin hiç bir gizlisi saklısı yok her şey açık…

6 Cern Binası…

7 Cern Laboratuvarları…

8 Cern İle İlgili Çıkan Gazete Haberleri…

9 Kaynakça; Bilgiler: Resimler:
Resimler: h89668.html sonu-mu/ of-universe.html

10 Big Bang Teorisi

11 Big Bang'in Delili ve İspatı
İçindekiler; Big Bang Terisi Genişleyen Evrene Dair İlk Bulgular Big Bang' in Doğuşu Big Bang'in Delili ve İspatı Resimler.. Video Kaynakça..

12 Big Bang Teorisi Big Bang (Büyük Patlama) Teorisi evrenin kaynağına dair günümüzdeki en büyük teoridir. Teoriye göre başlangıçta evren tek bir nokta halindeyken milyonlarca yıl genişleyerek şu anki formuna ulaşmıştır. (Hala da genişlemektedir)

13 Genişleyen Evrene Dair İlk Bulgular
1922'de Rus kozmolog Alexander Friedman, Einstein'ın genel görelilik teorisi denklemleri üzerinde çözümlemeler yaparak, evrenin genişlemekte olduğu sonucuna vardı.

14 Big Bang' in Doğuşu 1927'de fizikçi Geeorges Lemaitre, Friedman çözümleri üzerinde tekrar hesaplamalar yapıp evrenin genişlemekte olduğunu iddia etti. Bu teori 1929'da Hubble tarafından desteklendi.

15 Big Bang'in Delili ve İspatı
Zaman geçtikçe Big Bang'a karşıt teoriler çoğalmaya başlamıştı. Bunlar arasında Big Bang'e en büyük rakip Fred Hoyle'un "Statik Durum Teorisi" idi. Statik Durum Teorisi temel olarak evrendeki yeni madde oluşumlarının evreni genişliyormuş gibi gösterdiğini öne sürüyordu.

16 Video..

17 Resimler..

18 Kaynakça.. Bilgiler: bang.html Resimler: content/uploads/2013/08/BÜYÜK-PATLAMA- BIG-BANG-NEDİR.jpg olusturan-kuvvetler/

19 SÜPERSİCİM TEORİSİ

20 İçindekiler; Süpersicim Teorisi Neder?
Süpersicim Teorisinin İsim Değişikliği ve Nedeni Süpersicim Teorisinin Diğer Teorilere Etkileri ve Diğer Bilgiler Resimler.. Video.. Kaynakça..

21 Süpersicim Teorisi Neder?
Kuramı, fiziğin temel modellerinden biridir. Yapı taşı olarak Standart modelde kullanılan boyutsuz noktalar yerine tek boyutlu uzanıma sahip sicimler kullanılmaktadır. Bu temel yaklaşım farklılığı, parçacıkları noktalar olarak tasvir eden modellerde karşılaşılan bazı problemlerden sakınılmasını sağlamaktadır.

22 Süpersicim Teorisinin İsim Değişikliği ve Nedeni
“Sicim teorisi” son 10 yılda sağlanan gelişmeler sonucunda önce “süper sicim teorisi” adını almıştır. Son 5 senede kaydedilen gelişmeler üzerine de “Her şeyin teorisi” olarak anılmaya başlanmıştır. Her şeyin teorisi demek atom altı parçacıklardan atomlara, kara deliklerden büyük patlamaya kadar her şeyi matematiksel olarak izah edebilen teoridir.

23 Süpersicim Teorisinin Diğer Teorilere Etkileri ve Diğer Bilgiler
Sicimler, bir kemanın telleri gibi salınan, minicik iplikçiklerdi. Sicimler şimdiye kadar gözlenemedi; ancak, büyüklüğü matematiksel olarak hesaplanabiliyor: Bir sicimin bir atomun büyüklüğüne olan oranı, bir atomun bütün Güneş Sistemi'ne olan oranına eşitking, buradan yola çıkarak "kütle teorisi"ni geliştirdi.

24 Resimler..

25 Video..

26 Kaynakça.. Bilgiler: teorisi-ve-m-teorisi--her-seyin-teorisi- /Blog/?BlogNo=113621 Resimler: ZyMk_cMThrQ/TqfSz4ZWXLI/AAAAAAAAAxE/HLqx7t JYbpc/s1600/solucangeciti.jpg kurami-ve-gizli-boyutlar/makale28.html

27 HAZIRLAYAN: Gülseren GÜLSEREN 10-H


"AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ (CERN )" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları