Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAVVA ÜNAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAVVA ÜNAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)"— Sunum transkripti:

1 HAVVA ÜNAL 20110954039 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)
WEB 2.0 HAVVA ÜNAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)

2 WEB 2 NEDİR? Web 2.0, durağan bilgi sunan ve sadece okunan web siteleri yerine metin, resim, video gibi her türlü içeriğin kolaylıkla yüklenebildiği, paylaşılabildiği, okuyanların yorumlar yazabildiği ve içeriğin günden güne geliştiği ortamlar sunan ve bunları sağlayan araçlardır.

3 EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİNDE KULLANILAN WEB 2.0 ARAÇLARI NELERDİR?
Sosyal ağlar Facebook Facebook Group Twitter

4 EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİNDE KULLANILAN WEB 2.0 ARAÇLARI NELERDİR?
Skype Bloglar Wikiler Podcastler Picasa Prezi Googlewave Googledocs

5 WEB 2’NİN EĞİTİME KATKILARI NELERDİR
Dersi alamayan ve konuyu tam olarak anlamayan öğrenciler için tekrar imkanı sağlar. Konunun ve dersin değerlendirme bölümünün Web 2.0 araçları yardımı ile yapılmasını sağlar. Konu ve ders ile ilgili uygulamalar ,araştırmalar Web 2.0 araçları yardımı ile yürütülebilir. Aktarılacak olan bilgi ve materyaller direkt olarak Web 2.0 ortamlarında verilerek sadece öğrenciler tarafından denetlenebilir,yönlendirilebilir.

6 Web 2 Sayesinde; Alıntıların fotokopileri yerine URL’ler
Ansiklopediler yerine Wikipedia Sınırlı katılım yerine herkesin katılımı Slaytlar yerine flickr Ders kitapları yerine wikitablar Sınıftaki plastik küre yerine Google Earth Bireysel zeka yerine işbirlikçi zeka hakim oldu.

7 Bloglar Blog, bir sayfa üzerinde tarihe göre ters sırada listelenmiş içeriklerden oluşan Web sayfaları olarak tanımlanır. Bloglara yazılan yorumlarla blog yazarı ve okuyucular arasında etkileşim oluşabildiği gibi okuyucuların birbirleriyle bilgi alışverişi yapmaları da sağlanabilir.

8 Twitter Twitter; 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir mikro-blogservisidir.Twitter; her geçen gün karmaşıklaşan internet dünyasına basit bir takip mekanizması sağlamaktadır

9 Prezi Microsoft PowerPoint, dinamik sunular oluşturmak ve bu sunuları izleyicilerle paylaşmak için kullanılan en yaygın yazılımdır.Prezi, çok daha ilgi çekici bir sunum aracıdır. Sizlere web üzerinden sunu oluşturma ve bu sunuları web ortamında yayınlayabilme imkanını vermektedir.

10 Facebook Facebook insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi, fotoğraf, video vb. paylaşımı amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir. 

11 Skype İnternet üzerinden iletileşme ve telefon görüşmesi yapılmasını sağlayan bir yazılımdır. Yazılımının geliştiricileri tarafından kodlanmıştır. Özellikle Amerikalıların çok ucuza konuştuğu bu yazılımla dünyada milyonlarca insana internet veya telefonla konuşma imkânı sağlamaktadır

12 Kaynakça; Web 2.0 Araçları by Meltem Bilgiç on Prezi
   


"HAVVA ÜNAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları