Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur."— Sunum transkripti:

1 Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur.
WEB TASARIMI Web sitenin; size ve müşterinize ve ziyaretçilerinize nasıl hizmet vereceğini bilmemiz gerekir. Web Sitesi nedir? Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur. Kişisel fikirleri paylaşmak Ürün satmak Müşteri hizmetleri sunmak, Haber sunumu yapmak,bilgi servisi olmak Eğlence ve Oyunlar sunmak

2 Web sayfası türleri Durağan (Pasif) Sunu: Nadiren güncellenen sabit ve basit seçenekler sunan bir broşür yada Katalog türü sayfalardan oluşur. Etkileşimli (Dinamik) İçerik: Günlük saatlik bilgi girişi olan ve sürekli değişen sayfalar Haber grupları, konuk defterleri,posta programları ve sohbet odaları ile dünyadan gerçek insanlarla etkileşim sunulabilir.

3 HTTP (Hybertext Transfer Protocol
hiper metin: hiper medya:Grafiksel arabirimler yaygınlaşarak fotoğraflar ve sanatsal çalışmalar ile video, kameralar gibi multimedya olayları ile gerçek zamanlı sohbet odaları ile web sitenizde html ve http den faydalanabilirsiniz.

4 Web tasarımı Açıklık: Ziyaretçinin daha çok kalması için,soyut ve anlaşılması zor şeyler bulunmamalıdır. Temel bölümlere geri dönme linkleri olmalı Tutarlılık: Sayfalarda tutarlılık, arka plan rengi, yazının rengi, font stilleri tutarsız olmamalı. Tutarlı olmak;akıcı olmanız, ziyaretçinin gerginleşmesini, kafasının karışması, sitenizden çekip gitmesi yerine sakin kalması sağlanır.

5 YÖNELİM VE NAVİGASYON Ziyaretçi gezinirken bir anda nerede (Navigasyon) bulunduğunu bilmesi ve diğer alanlara geri hızla dönebilmeli Yönelim:Sitede her sayfanın amacını tanımlayan bir başlığın yer alması, ana hatların açıklandığı kullanıcı arabirimleri olmalı Uyarı: Ziyaretçi aradığı bilgiye ulaşmak için en fazla 3 defadan daha çok tıklaması gerekirse yönünü şaşırmaya neden olursunuz.

6 SİTE HEDEF ANALİZİ Bu web siteye sahip olmanızın nedeni nedir?
Sitede yer alması gerekli bilgi ve içerik; Sitenin kısa ve uzun vadeli hedefleri nelerdir Amaç: bir satış noktası mı olmak, Firma broşürleri, fotoğrafları yayınlamak, Müşteri hizmetleri, Servis ve online destek Sitenin vizyonu ne? Planlar yaparak gelecekte ortaya çıkabilecek eksiklikleri görebilirsinz.

7 HEDEF KİTLE BELİRLEYİNİZ
Kitlenizi tanıyor musunuz, hangi hedef kitleye hitap ediyorsunuz Ziyaretçilerinizin bilgi ve deneyim düzeyi nedir? Ziyaretçilerinize özel bir deneyim, etkinlik, kaynak sağlamayı başaramazsanız ziyaretçileri tutamazsınız.

8 Web sitesinde sayfalar
Hoş geldiniz sayfası: Ön Kapı: Grafiksel giriş sayfası, resimler, animasyon (flash) sayfasını tercih edebilirsiniz İçerik sayfaları;her sayfayı ilginç kılmak, tutarlı ve yeni konuların bir bileşenini sunmak gerekir. Renklerde, renk paletleri ve fontlarda tutarlılık sağlanabilir. Grafik ve multimedya seçenekleri kullanılabilir. Geri bildirim sayfaları: Sayfalarda formlar, renkler, fontlar ve sayfa düzenleri değişmemelidir.Ziyaretçi sayfaları kullanırken her sayfada aynı iş için aynı yeri tıklamalı.

9 WEB TASARIMI PHOTO SHOP kullanarak resimler hazırlanır
Siteye konmak için gerekli varsa müzik, video dosyaları hazırlanır HTML KODLARI İLE YAPIM HAZIR PROGRAMLAR İLE YAPIM PHOTO SHOP İLE ARKA PLAN TASARIMI –FLASH FRONT PAGE DİĞER..

10 HTML KODLARI İLE WEB SAYFASI YAPMA
<head> <title>Alaaadin lambası SAYFASI </title> </head> <body> …… </body> İnternetten sayfanızı ziyaret edenler body komutu arasındakini görürler bu araya ne yazarsanız o görünür.

11 http://html.uzerine.com web sayfasından görebilirsiniz
TİTLE <BODY> <H1> alaaddin … </BODY> web sayfasından görebilirsiniz

12 HTML e Giriş Bir HTML dosyası nedir?
HTML Hyper Text Markup Language in (Zengin Metin İşaret Dili) kısaltmasıdır.  Bir HTML dosyası içinde komutlar barındıran bir metin dosyasıdır. Bu komutlar internet tarayıcısına internet sayfasını nasıl göstermesi gerektiğini söyler. Bir HTML dosyasının uzantısı htm ya da html olmalıdır. Bir HTML dosyası sıradan bir metin editörü tarafından hazırlanabilir.  Wordpad, notpad ve özel programlar.

13 HTML Elementleri HTML dosyaları HTML elementlerinden oluşur.
HTML elementleri HTML komutlarından oluşur.  HTML Komutları HTML komutları ile HTML elementleri hazırlanır.  HTML komutları < ve > işaretlerinin arasında yazılır.  HTML komutları <b> ve </b> şeklinde yazılır.  Birinci komut başlangıç komutu iken ikinci komut bitiş komutudur.  Bu iki komut arasında element içeriği bulunur.  HTML komutları büyük/küçük harf ayrımına duyarlı değildir. <b> ile <B> aynı şeydir

14 Başlıklar (Headings) HTML öğrenmenin en kolay yolu örnekler ile çalışmaktır. Burada gördüğünüz komutları ve örnekleri kendi başınıza denemeyi unutmayın.  Başlık komutları <h1> den başlayıp <h6> a kadan giden komutlardan oluşuyor. <h1> en büyük başlığı temsil ederken <h6> en küçüğü temsil etmekte. <h1>Bu bir baslik</h1> <h2>Bu bir baslik</h2> <h3>Bu bir baslik</h3> <h4>Bu bir baslik</h4> <h5>Bu bir baslik</h5> <h6>Bu bir baslik</h6>

15 HTML Nitelikleri Nitelik Örneği 1
HTML nitelikleri HTML elementlerine ekstra bilgiler sağlar.  HTML nitelikleri HTML elementlerine ekstra bilgiler saplar.  Nitelikler hep isim/değer şeklinde olurlar; isim="değer" Bir HTML elementinde, nitelikler her zaman başlangıç komutunun içinde tanımlanırlar.  Nitelik Örneği 1 <h1> ile bir baslık başlatabiliriz. <h1 align="center"> ile başlattığımız başlığı sayfanın ortasına hizalayabiliriz.  <html> <body> <h1 align="center"> Bu bir basliktir.</h1> <p>Yukaridaki baslik align niteligi ile sayfanin ortasina tasindi</p> </body> </html>

16 Html örnek web sayfası <html> <head>
<title>Benim Sayfam</title> </head> <body> Bu benim ilk anasayfam.  <b>Kalin Harfli Metin</b> </body> </html>

17 HTML UYGULAMA <html> <body> <b>Bu metin kalin harfler ile yazildi.</b> <br> <strong>Bu metin vurgulu harfler ile yazildi.<strong> <br> <big>Bu metin iri harfler ile yazildi.</big> <br> <em>Bu metin egik harfler ile yazildi.</em> <br> <i>Bu metin italik harfler ile yazildi.</i> <br> <small>Bu metin ufak harfler ile yazildi.</small> <br> Bu metinde <sub>altta</sub> kucuk harfler var. <br> Bu metinde <sup>ustte</sup> buyuk harfler var. </body> </html>

18


"Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları