Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ"— Sunum transkripti:

1 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kasım 2012

2 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İnşaat Mühendisliği nedir?
İnşaat Mühendisliği, malzeme ve tekniği en iyi şekilde bir araya getiren, yapıların plan, proje, yapım ve denetlenmesiyle uğraşan temel mühendislik dalıdır.

3 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İnşaat Mühendisliğinin Tarihçesi
İnsan varlığının başlangıcından beri hayatın bir unsuru olmuştur.

4 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İnşaat Mühendisliğinin Alt Dalları
İnşaat mühendisliği geniş bir alanı kapsadığından birçok disiplinle işbirliği kurarak çeşitli alt uzmanlık alanlarını meydana getirmiştir İnşaat mühendisliği Geoteknik AD. Hidrolik AD. Mekanik AD. Ulaştırma AD. Yapı AD Yapı İşletmesi AD. Yapı Malzemesi AD.

5 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İnşaat Mühendisleri ne iş yapar?

6 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İnşaat Mühendisleri Nerelerde Çalışır?
Özel Sektör; Meslek disiplini ile alakalı mühendislik hizmetleri. Kamu Çalışanı; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Çeşitli Daire Başkanı, Müdür gibi yönetim ve mühendis gibi alt kadrolarda kamu projelerin planlanması, yapılması ve denetlemeyle uğraşırlar. Araştırmacı; Üniversitelerde ya da kamu araştırma kuruluşlarında çalışırlar, TÜBİTAK, Deprem Araştırma Enstitüsü gibi.

7 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Tarihçe Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü yılında kurulmuş, eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlamıştır.

8 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Anabilimdalları İnşaat mühendisliği Geoteknik AD. Hidrolik AD. Mekanik AD. Ulaştırma AD. Yapı AD Yapı İşletmesi AD. Yapı Malzemesi AD.

9 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Akademik Kadro İnşaat Mühendisliği Öğretim Elemanları Geoteknik AD Ulaştırma AD. Yapı AD Yapı İşletmesi AD. Yrd. Doç.Dr. Şenol GÜRSOY Yrd.Doç.Dr. İnan KESKİN (Bölüm Başkanı) Arş.Gör. Muhammed TORUN Arş.Gör. Özlem BATTAL Yrd. Doç.Dr. Z. Şule GARİP (Bölüm Başkan Yardımcısı) Arş.Gör. M. Haşim KISA

10 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Vizyon Bölümümüz, disiplinler arası bir yaklaşımla yenilikçi ve yaratıcı düşünceyi her zaman ön planda tutarak, modern, estetik, çözüm üretebilen ve evrensel bilme katkı yapan bir bilim yuvası olmayı kendine hedef edinmektedir. Misyon Sizlerle birlikte disiplinler arası sinerjiyi yaratabilecek, ileri düzeyde eğitim ve araştırma imkanları ile öğretim üyeleri ve öğrenciler için çekim merkezi olacak, topluma liderlik yapabilecek bilim adamı ve uzmanlar yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde onur duyulan aynı zamanda tercih edilen lider bir kurum olmayı kendimize görev edindik.

11 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Programda Okutulan Belli Başlı Dersler İnşaat mühendisliği programında; İlk yıl matematik, fizik, kimya gibi temel bilimler alanında dersler ile mühendislik kavramlarına giriş dersleri, İkinci yılda, matematiğin yanı sıra uygulamalı mekanik, malzeme davranışı, mukavemet ve topografya gibi dersler, Üçüncü yılda yapı mekaniği, zemin mekaniği, akışkanlar mekaniği, ulaştırma gibi meslek dersleri ile bilgisayar uygulamalarına ağırlık verilmekte, Son sınıfta ise mesleğin çeşitli dallarında planlama ve projelendirme yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadı. Öğrencilerimiz, ayrıca uygulamaya yönelik dersler alırlar ve yaz stajlarını yaparlar.

12 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezunlarımızdan Beklentilerimiz İnşaat Mühendisi ünvanını alan mezunlarımızdan meslek etiğini ön planda tutarak; kurucu ve koruyucu mühendisliklerin başında gelen inşaat mühendisliğinin gereksinimlerini tam karşılayacak bilgi ve yeteneklerini geliştirmesi ve seçtiği alan içinde bulunan belli bir problem üzerinde özgün araştırma yapabilecek kabiliyeti kazanmalarını beklemekteyiz.

13 Uzmanlık ve çalışma alanı ne olursa olsun, inşaat mühendisi kuracağı yapının dayanıklılığını sağlamakla yükümlüdür.

14 Eğitim, her zaman sahibini peşinden takip eden bir servettir
Eğitim, her zaman sahibini peşinden takip eden bir servettir. Cin Atasözü


"KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları