Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BARTIN ÜNİVERSİTESİ TEAM VOLTRAN Y.B.S

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BARTIN ÜNİVERSİTESİ TEAM VOLTRAN Y.B.S"— Sunum transkripti:

1 BARTIN ÜNİVERSİTESİ TEAM VOLTRAN Y.B.S
WEB GÜVENLİĞİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ TEAM VOLTRAN Y.B.S

2

3 Hedefler İnternette gezerken karşılaşılabilecek tehlikeleri
açıklayabilmek. Güvenli iletişim yolunu ve http/ftp protokollerinden farkını açıklayabilmek. http / ftp erişimleri için alınabilecek tedbirleri listeleyebilmek. İnternette işlem yaparken dikkat edilecek konuları açıklayabilmek. Çocukların güvenliği için neler yapılabileceği konusunda öneriler getirebilmek.

4

5

6

7 İletişim Yolunun Güvenli Olması
Güvenli olmayan iletişim yolları : HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) Hiper metin transfer protokolü FTP (File Transfer Protocol) Dosya Transfer Protokolü. Burada dikkat edilmesi gereken konu HTTP ve FTP protokolleri kullanılarak gönderilen mesajların şifrelenmeden gönderiliyor olmasıdır. Yani, bilgisayar ağını ve iletişimi dinleyen bir saldırgan bu iletişim yolunda gönderilen tüm bilgileri ele geçirebilir.

8

9

10 Http / Ftp Erişimlerinde Nelere Dikkat Etmeli ?
Güvenilmeyen web ve ftp sitelerini ziyaret etmemek. Açılır pencere engelleyicisini kullanmak. Tuzaklı sitelere ve tuzaklı mesajlara tıklamamak.

11

12

13 İnternette İşlem Yaparken Nelere Dikkat Etmeli ?
Güvenilir sitelerden işlem yapmak. Direkt internet adresi yazılarak alışveriş sitelerine bağlanmak. Ödeme yaparken kişisel bilgileri sanal klavye kullanarak girmek.

14

15

16 Çocuklar İçin Güvenli İnternet
İnternetteki sakıncalı siteler ve kötü niyetli kişilerden gelebilecek tehlikelere karşı çocuklarınızı bilgilendirin. Onlara tanımadıkları kişilerle internette iletişim kurmanın olası tehlikelerinden bahsedin. Çocuklarınızın sizin gözetiminizde ve bilginizde interneti kullandığından emin olun. Çocuklarınızın internetteki sohbet odalarında veya paylaşım sitelerinde paylaşmamaları gereken kişisel bilgileri konusunda bilgilendirin. Zararlı içerikleri filtreleyen ve sakıncalı sitelere girmeyi önleyen aile koruma yazılımları kullanın. Bu tip yazılımlar aynı zamanda çocuklarınızın ziyaret ettiği siteleri de izlemenize imkan verir.

17

18

19


"BARTIN ÜNİVERSİTESİ TEAM VOLTRAN Y.B.S" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları