Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2.SINIF OKUL HEYECANIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2.SINIF OKUL HEYECANIM."— Sunum transkripti:

1 2.SINIF OKUL HEYECANIM

2 Okulumuzla ilgili günlük işlerimizi yaparken nasıl bir yol izlemeliyiz?
· Okulumuzla ilgili günlük işleri öncelik sırasına koyarak yapmalıyız. Aklımıza geldikçe iş yapmak veya işlerimizi son ana bırakmak bizleri sıkıntıya sokabilir. Yapılması mutlaka gerekli işlerimizi öncelikle yapmalıyız. Örneğin; ödevlerimizi mutlaka yapmalıyız. Okula gelirken okul kıyafetlerimizi mutlaka giymeliyiz. Bu nedenle bu tür işlerimizi diğer işlerimize göre daha önce yapmalıyız. Her işi o iş için belirlediğimiz süre içinde yapmalıyız. Yarınki ödevimizi bugünden yapmalıyız. Yarından sonra yapmamızın bir anlamı olmaz.

3 Ders araç gereçlerimizi niçin günlük ders programına göre hazırlamalıyız?
·Ders araç gereçlerimizi günlük ders programına göre hazırlamalıyız. Okul çantamızı hazırlarken ders programını göz önüne almalıyız. Beden eğitimi dersimiz varsa eşofmanlarımızı çantamıza koymalıyız. Müzik dersinde flüt çalışması yapacaksak flütümüzü yanımıza almalıyız. Ders araç gereçlerimizi günlük ders programına göre hazırlamazsak sınıfta yapılan hiçbir etkinliğe katılamayız. Derslerimizi takip edemeyiz. Zor bir gün geçirir ve başarısız oluruz.

4 Kişisel bakımımız niçin önemlidir?
Kişisel bakımımız öncelikle sağlığımız için gereklidir. Yaptığımız banyo, saçlarımızın kesimi ve bakımı, tırnaklarımızın kesimi kişisel bakımımızı oluşturur. Banyo yapmazsak kirlenir, kokar, mikrop kapar, hastalanırız. Saçlarımızı düzenli olarak yıkayıp taramazsak bit ve pireler saçımıza yerleşir. Tırnaklarımızı kesmez, ellerimizi yıkamazsak pek çok mikrobu ağzımıza taşırız. Dişlerimizi fırçalamazsak dişlerimiz çürür, yemek yiyemez, zayıf düşer, hastalanırız. Kişisel bakımımız dış görünüşümüzü de olumlu etkiler. Temiz ve sağlıklı görünürüz. Ayrıca şunu da bilmeliyiz ki temizlenmek elbette gereklidir. Ancak temizlenmek kadar temiz ortamlarda bulunmak da gereklidir. Bu ortamlarda bulunmak kişisel bakımımızın birinci şartıdır.

5 Kişisel bakımımızı yaparken büyüklerimizden hangi yardımları alırız?
Bebekliğimizden bugüne hangi yaşta neleri yapabildiğimizi düşünelim. Bebekken yemeğimizi dahi kendimiz yiyemiyorduk. Şimdi artık elimizi yüzümüzü yıkayabiliyoruz. Kendi başımıza dişlerimizi fırçalayabiliyoruz. Ancak yine de kişisel bakımımızı yaparken büyüklerimizden yardım almak zorunda kalıyoruz. Örneğin banyo yaparken annemiz bizlere yardımcı oluyor. Tırnaklarımızı anne babamız, saçımızı berber kesiyor.

6 Sınıfımızın adı nedir? Sınıf, okulda ders yaptığımız, bilgiler edindiğimiz yerdir. Her sınıfın kapısında bir levha vardır. Levhada sınıfın ve öğretmenin adı yazılıdır. Bizim sınıfımız 2-D sınıfıdır. Sınıfta herkes ayrı ayrı sıralarda oturur. Bazı sıralarda tek kişi, bazı sıralarda iki kişi bazı sıralarda da üç kişi oturur. Örneğin, Sümeyye'nin okuldaki sıranın dizilişine göre oturduğu yer resimdeki gibidir.

7 Sınıfımızda bulunan araç ve gereçler nelerdir?
Bayrağımız, İstiklâl Marşı’mız ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi yazı tahtasının üstünde asılı olarak bulunur. Türkiye haritası, zaman şeridi, grafikler, ünite köşesi sınıfımızın duvarlarında asılı bulunan araç gereçlerdir. Bunlardan başka öğretmenimizin masası, sıralarımız, sınıf kitaplığımız, pano, yazı tahtası ve çöp kutusu da başlıca araç gereçlerimizdir.

8 Bayrak nedir? Bayrak bir semboldür, bir işarettir, bir ülkenin bağımsız olduğunu, yani kendi kendisini yönettiğini belli eden değerli bir eşyadır. Her bağımsız ülkenin kendi değerlerine uygun bayrağı vardır. Bizim bayrağımızın üzerinde beyaz ay ve yıldız bulunur, zemini kırmızı renklidir.

9 Bayrağa niçin saygı duyulur?
Bayrak, bağımsızlığın sembolüdür. Ülkelerin bağımsızlığını elde etmesi kolay olmamıştır. Bu uğurda yıllarca savaş olmuş, binlerce insan ölmüştür. Ölen insanlar o ülkenin atalarıdır. Nasıl atalarımıza saygı duyuyorsak, atalarımızın uğrunda canlarını verdikleri bayrağımıza da saygı duymak durumundayız.

10 İstiklâl Marşı'na niçin saygı duyarız?
İstiklâl Marşı da bayrak gibi bağımsızlığın sembolüdür. Ülkeler, esir olmaktan kurtulunca herkesin beğendiği bir marş yazarlar. Bu marşı bayramlarda, hafta başında ve hafta sonunda hep birlik okuruz. Bu marşlar, bizi bir duygu etrafında birleştirir. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirir. Bu ülkede yaşayan herkesin marşıdır. Bu nedenlerle saygı duymak durumundayız.


"2.SINIF OKUL HEYECANIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları