Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİŞİLİĞİMİZİ TANIYALIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİŞİLİĞİMİZİ TANIYALIM"— Sunum transkripti:

1 KİŞİLİĞİMİZİ TANIYALIM
Hv. P. Çvş. Hakan KARACA

2 Kişilik Profiliniz Güçlü yanlarımız ve zayıflıklarımızı test edip, olumlu yönlerimizi nasıl güçlendireceğimizi, olumsuz yönlerimizi nasıl yok edeceğimizi öğreneceğiz. Diğer insanları anlayarak bizden değişik oldukları için yanlış olmadıklarının farkına varabileceğiz.

3 Güçlü Yönler 1 Hareketli: Hayat dolu, el kol hareketlerini çok kullanan Maceraperest: Heyecanlı olayları ve serüveni seven kimse. Analitik: Mantıklı ve özel ilişkilerinin parçalarını incelemeyi seven Uyum Sağlayan: Her duruma kolayca uyan ve rahat olabilen

4 Güçlü Yönler 2 Neşeli: eğlence ve iyi huy sahibi olan.
İkna Edici: Etkileyicilik ve güçten çok mantığa ve sonuca önem veren. Israrcı: Yeni bir projeye başlamadan önce diğerlerinin bittiğini görmek isteyen Barışçıl: Rahatsız olmamış ve sakin görünen kişi.

5 Güçlü Yönler 3 Sosyal: Başkalarıyla birlikte olmayı seven, bunu sadece iş için yapmayan kişi. İradeli: Kendi yolunda gitmekte kararlı olan kişi. Fedakar: Diğerlerinin iyiliği için kendinden ödün veren. Uysal: Başkalarının fikirlerine kolaylıkla uyan.

6 Güçlü Yönler 4 İnandırıcı: Etkileyi kişiliğiyle her konudaki fikirlerinizi değiştirebilen. Yarışçıl: her olayı yarışa dönüştürüp kazanmak için oynayan. İnsaflı: Başkalarının ihtiyaç ve duygularına önem veren. Denetimli: Tutkuları olup bunu göstermeyen kişi.

7 Güçlü Yönler 5 Ferahlatıcı: diğerlerinin iyi hissetmesini sağlayan.
Becerikli: Her durumda çabuk ve etkileyici işler yapabilen kişi. Saygılı: Diğerlerine saygı gösteren. Çekingen: Duygularını açıklamakta rahat olayan.

8 Güçlü Yönler 6 Cesur: Cesareti olan.
Kendine Güvenen: Kendi kapasitesi ve kararlarına güvenen. Duyarlı: Olayları ve insanları önemseyen Hoşnut: İçinde bulunduğu durumdan şikayet etmeyen

9 Güçlü Yönler 7 Teşvik Edici: Diğerlerini aktiviteye teşvik eden kişi.
Olumlu: Eğer işe el atarsa, her şeyin yoluna gireceğini bilen kişi. Planlı: Çalışmaya başlamadan önce ayrıntılı bir program yapan kişi. Sabırlı: Dolduruşa gelmeyen sakin, toleranslı kişi.

10 Güçlü Yönler 8 Kendiliğinden: Tüm hayaını planlamadan yaşayan, kendiliğinden gelişmesini bekleyen. Emin: Asla tereddüte düşmeyen. Programa Bağlı: Günlük planını yapan ve bunun bozulmasından hoşlanmayan Utangaç: Sessiz, konuşmaya kolay katılmayan.

11 Güçlü Yönler 9 İyimser: Her şeyin yoluna gireceğini düşünen kişi.
Dobra: Sözünü sakınmayan söyleyen kişi. Düzenli: Eşyalarının sistemli bir düzeni olan kişi. Lütufkar: Lütfeden kişi.

12 Güçlü Yönler 10 Komik: Hoş bir mizacı olan ve bir hikayeyi kolayca etkileyici hale getirebilen kişi. Baskıcı: Diğerlerinin karşısında duramayacağı bir kişi. Sadık: Dostluğu ve bağlılığı içten olan kişi. Arkadaşçıl: Arkadaş canlısı olan kişi. Bir konuşmaya çok nadiren başlarlar.

13 Güçlü Yönler 11 Hoş: Beraber olmanın eğlenceli olduğu kişi.
Cesaretli: Riskleri alan, kokusuz kişi. Detaylı: Her şeyi gerekli sırayla yapan kişi. Diplomatik: İnsanlarla duyarlı ve sabırlı ilgilenen kişiler.

14 Güçlü Yönler 12 Neşeli: Kendisini devamlı iyi hisseden ve insanlara mutluluk aşılayan kişi. Güvenli: Kendi başarı ve yeteneğinden emin olan kişi. Kültürlü: Geniş ilgi alanına sahip kişi. Tutarlı: Aynı davranışları sergileyen kişi.

15 Güçlü Yönler 13 Heyecanlandırıcı: Diğerlerini cesaretlendiren ve her şeyi eğlenceli kılan kişi. Bağımsız: Kendi halinde olup, kimseye bağlı olmayan. İdealist: İdealleri uğruna savaşan kişi. Zararsız: Kötü bir olay yaratmayan kişi.

16 Güçlü Yönler 14 Coşkun: Durgun olmayan, içi içine sığmayan kişi.
Kesin: Çabuk ve sonuca götüren kararlar veren kişi. Derin Düşünceli: Sürekli düşünceliymiş gibi görünen. Kuru Esprili: Hoş ve Eğlendirici espriler yapamayan.

17 Güçlü Yönler 15 Kolay Kaynaşır: Partileri seven. Herkesle tanışıp kimseye yabancı kalmayan. Harekete Geçiren: Diğerlerini aktivite için ikna eden kişi. Ahenkli: Müziğe derinden bir bağımlılığı olan onu sanattan çok hayatın bir parçası olarak gören kişi. Aracı: Kendisini hep diğerlerinin karakter farklılıklarından doğan anlaşmazlıkları gideren

18 Güçlü Yönler 16 Konuşma yanlısı: Devamlı konuşan ve genellikle sessizliği doldurmak istermiş gibi komik hikayeler anlatan kişi. Yapışkan: İşe inatla sıkıca yapışıp üstesinden gelmeden bırakmayan. İnce Düşünceli: Özel olayları hatırlayıp nazik jestler yapan kişi. Hoşgörülü: diğerlerinin fikirlerine tartışma ihtiyacı duymadan uyan kişi.

19 Güçlü Yönler 17 Canlı: Hayat dolu, neşeli.
Lider: Yönetici doğmuş kişi. Genellikle işi başkasının o kadar iyi yapabileceğiniz düşünmez. Samimi: İçten ve doğal olan kişi. Dinleyici: Her zaman söylediğinizi dinlemek istiyormuş gibi görünen kişi.

20 Güçlü Yönler 18 Şirin: Sevimli ve ilgi odağı olan kişi.
Başkan, Şef: Liderlik yapan ve diğerlerinin kendisini izlemesini isteyen. Yol Gösteren: Hayatı düzenleyen, sorunları grafikler, figürler ve listelerle çözen kişi. Halinden Memnun: Sahip oldukarıyla yetinen kişi.

21 Güçlü Yönler 19 Popüler: Eğlencenin merkezi olan kişi. Partilerin aranan insanıdır Üretici: Genellikle çalışan ve bırakmayı zor bulan kişi. Mükemmeliyetçi: Yüksek standartları olan ve diğerlerinin her zaman bunlara uymasını bekleyen kişi. Cana Yakın: Kolay anlaşılan, kolay konuşabilen kişi.

22 Güçlü Yönler 20 Cömert: Hayat dolu, enerjik kişi.
Atılgan: Korkusuz, riskleri göze alabilen kişi. Terbiyeli: Davranışları ve düşünceleri içinde bulunduğu duruma uygun olan kişi. Dengeli: Uç noktalara gitmeyen kişi.

23 ZAYIF YÖNLER 21 Yüzsüz: Gürültücü, hava atan, arsız kişi.
Zorba: Baskıcı, yönetici kişi. Çekingen: Dikkat çekmekten hoşlanmayan, girişken olmayan kişi. İfadesiz: Yüzünden duyguları görünmeyen kişi.

24 ZAYIF YÖNLER 22 Disiplinsiz: Hayatını düzensiz yaşayan kişi.
Sevimsiz: Sorunlarla başa çıkmayı zor bulan, insanları üzen kişi. Affetmez: insanları kolaylıkla affedemeyen kişi. Donuk: Heyecanlanmayan, coşmayan kişi.

25 ZAYIF YÖNLER 23 Tekrarlayan: Kendisini bir şeyler söylemek zorunda hisseden, bu arada aynı hikayeyi daha önce pek çok kere anlattığını hatırlamayan kişi. Dayanıklı: Zorluklar karşısında duran kişi. Kinci: Yapılanları unutmayan, kin tutan kişi. Ketum: Sır Saklayan, ağzı sıkı kişi.

26 ZAYIF YÖNLER 24 Unutkan: Disiplinsizlikten oluşan hafıza kaybına sahip kişi. Açık Sözlü: Tam düşündüğü olmasa da ağzına gelen her şeyi söyleyen kişi. Titiz: İnce detaylara büyük önem veren kişi. Korkak: ödlek kişi.

27 ZAYIF YÖNLER 25 Laf Kesici: Dinlemekten çok konuşmayı seven, konuşmaya başladığında başka birinin daha konuşuyor olduğunu fark etmeyen kişi. Sabırsız: Diğerleri için beklemeyi zor bulan kişi. Güvensiz: Endişeli olan kişi. Kararsız: Herhangi bir kararı bile vermeyi zor bulan kişi

28 ZAYIF YÖNLER 26 Ne Yapacağı Belirsiz: Söylediği ve yaptığını unutmayan kişi. Şefkatsiz: Merhameti olmayan, sevgi göstermeyen kişi. Sevilmeyen: Diğerleri tarafından itici bulunan kişi. İşe Karışmayan: Aktivitelere ilgi duymayan, fazla ilgilenmeyen kişi.

29 ZAYIF YÖNLER 27 Gelişigüzel: Olaylar için bir düzeni olmayan kişi.
Dik Kafalı: Kendi bildiğini okumakta ısrar eden kişi. Müşkülpesent: Zor beğenen, titiz kişi. Tereddütlü: Kararlı olmayan, şüpheleri olan kişi.

30 ZAYIF YÖNLER 28 Toleranslı: Sevilmeyen kişi olmamak için herkese boyun eğen kişi. Kibirli: Kendisini herkesten üstün gören kişi. Karamsar: Her şeyin kötü gideceğini düşünen kişi. Sade: Eğer varsa bile duygularını göstermeyen kişi.

31 ZAYIF YÖNLER 29 Kolay Sinirlenen: Çabuk parlayıp neredeyse hemen unutan kişi. Tartışmacı: Durumun ne olduğuna bakmadan doğru olduğunu düşünerek tartışmaya giren kişi. Soğuk: Diğerlerinden uzak duran, eğlenceye katılmayan kişi Amaçsız: Kendisine hedef belirlemeyen kişi.

32 ZAYIF YÖNLER 30 Saf: Basit ve çocuksu bir bakış açısı olan kişi.
Sinirli: Devamlı olumsuz tavırlar sergileyen kişi. Olumsuz Tavırlı: Her durumun olumsuz yönünü gören, hep olumsuz davranışlar içinde olan kişi. Kayıtsız: Hiçbir şeyi umursamayan.

33 ZAYIF YÖNLER 31 Tanınmak İsteyen: Diğerlerinin gözünde bir yerinin olmasını isteyen kişi. İşkolik: Hayatının en önemli kısmı işi olan kişi. İçine Kapanık: İnsanlarla iletişim kurmaktan onlara açılmaktan çekinen kişi. Kaygılanan: Devamlı telaş, merak duyan kişi.

34 ZAYIF YÖNLER 32 Konuşkan: Dinlemeyi zor bulan, devamlı konuşan kişi.
Kaba: Bazen kendisini gerektiği gibi ifade edemeyen kişi. Çok Hassas: En ufak olaydan üzülen Ürkek: Zor durumlardan korkak.

35 ZAYIF YÖNLER 33 Organize Olmamış: Belirli bir düzeni olmayan kişi.
Otoriter: Etrafındakilere emreden, hükmetmek isteyen kişi. Kederli: Devamlı üzgün olan, kafasına bir şeyleri takan. Kuşkulu: Her durumdan şüphelenen kişi.

36 ZAYIF YÖNLER 34 Tutarsız: Bir yaptığı bir yaptığını tutmayan, dengesiz, değişken kişi. Hoşgörüsüz: Tolerans göstermeyen sert kişi. İçe Dönük: Fazla aktif olmayan kişi. Sırdan: Hiçbir özelliği olmayan ilgi çekmeyen kişi.

37 ZAYIF YÖNLER 35 İnsan Kullanan: Diğerlerini kendi çıkarları için çalıştıran kişi. Dağınık: Düzensiz bir ortamda yaşayan kişi. Huysuz: İçinde bulunduğu durumda devamlı şikayet eden kişi Ağzında kelimeleri yuvarlayan: Açıkça konuşmayan kişi.

38 ZAYIF YÖNLER 36 Hava Atan: Dikkatin merkezi olmak isteyen kişi.
İnatçı: Kendi söylediğinden ve düşündüğünden vazgeçmeyen kişi. Kuşkucu: Her şeyin altında bir şey arayan kişi. Uyuşuk: Çabuk hareket etmeyen kişi.

39 ZAYIF YÖNLER 37 Gürültücü: Gülüşü ve konuşması diğer odadan bile duyulan kişi. Denetleyici: Çevresindekileri kontrol etmeye çalışan kişi. Yalnız: Çevresinde başka insanlar olmayan kişi. Tembel: Çalışmaktan kaçan kişi.

40 ZAYIF YÖNLER 38 Dikkatsiz: Dikkatini toplayamayan, çabuk dağılan kişi.
Çabuk Öfkelenen: Sabırlı olmayan ve hemen sinirlenebilen kişi. Şüpheci: Diğerlerine ve fikirlerine güvenmeyen kişi. Miskin: Uyuşuk, beceriksiz kişi.

41 ZAYIF YÖNLER 39 Huzursuz: Devamlı aynı şeyleri yapan değişikliği sevmeyen kişi. Patavatsız: Devamını düşünmeden davranan, konuşan kişi. İntikamcı: Kendisine yapılanların öcünü alan kişi. İsteksiz: Bir şeye katılmak istemeyen kişi.

42 ZAYIF YÖNLER 40 Değişken: Sıkılmamak için değişiklik isteyen çocuksu bir davranış sergileyen kişi. Kurnaz: Amacına ulaşmak için her şeyi yapan kişi. Tenkitçi: Herkesi eleştiren kişi. Uzlaşmacı: Haklı bile olsa tartışma yaratmamak için durumundan hoşnut görünen kişi.

43 TOPLAM POPÜLER OPTİMİSTİK GÜÇLÜ KLORİK MELANKOLİK BARIŞÇIL SOĞUKKANLI

44 Popüler Optimistlerin Karakter Özellikleri
Cana yakın kişilik Konuşkan, öykücü İyi espri yeteneği Neşe kaynağı Renkli bir bellek Dinleyicileri elinde tutuma yeteneği Hisli ve duygularını gösteren Şevkli ve canlı Neşeli ve coşkulu Meraklı İyi yol yapabilme yeteneği Açıkgöz ve masum Bugünü yaşama Değişken ruh hali İçtenlik Çocuk ruhluluk Cazip kişiler Yaratıcı Kalaylıkla arkadaşlık kurabilirler Heyecan vericidir.

45 Güçlü Kloriklerin Karakter Özellikleri
Lider doğar Dinamik ve aktiftir Değişime zorunlu olarak ihtiyacı vardır Yanlışları düzeltmek zorunda hisseder Kararlıdır ve güçlü istekleri vardır Duygusuzdur Kolaylıkla hayal kırıklığına uğramaz Bağımsızdır ve kendisine yeter Kendisine güveni her halinden bellidir Elinden her iş gelir Hedefe yönelik İyi organize olmuş İşi delege eder Zorluklar karşısında başarılı olurlar Arkadaşlarına az ihtiyaç duyarlar Genellikle doğrudurlar Acil durumlarda soğuk kanlılıklarını kaybetmezler.

46 Melankoliklerin Karakter Özellikleri
Derin ve düşünceli Analatik, çözümsel Ciddi ve amaçlı Dahi özellikli Yetenekli ve yaratıcı Artistik ve ahenkli Filozofik ve şiirsel Güzelliğin değerini bilen Başkalarına karşı duyarlı Dürüst ve vicdan sahibi Fedakar İdealist Zeki – Entelektüel Listeleri, grafikleri, figürleri ve planları seven Düzenli ve organize olmuş Temiz ve derli toplu Mükemmeliyetçi Yüksek standartlara sahip Ekonomik İdeal eşi ararlar

47 Barışçıl Soğukkanlıların Karakter Özellikleri
Karmaşık olmayan kişilikleri vardır. Rahat ve yumuşak başlılık Sabır ve dengeli davranışlar Tutarlı hayat Sesiz ama esprili karakter Sempatik ve kibar davranışlar Duygularını belli etmeme özelliği Hayatla barışık yaşamak Her durumun insanı olmak Yönetim yetenekleri vardır Sorunları enine boyuna düşünürler İnsanlarla kolay anlaşırla Çok arkadaşları vardır İyi dinleyicidir

48 Popüler Optimistleri Düzene Sokalım
Sorun 1: Çok Konuşuyorlar: Çözüm: Her zaman konuştuğunun yarısı kadar konuş Sıkıntı sinyallerini yakalayın Yorumlarınızı kısaltın Abartmayın Abartılmış Renkli Hikayeler Yalan Olur

49 Popüler Optimistleri Düzene Sokalım
Sorun 2: Hep Kendilerini Düşünürler Çözüm: Diğerlerine karşı duyarlı olun. Dinlemeyi öğrenin Diğerlerine Karşı Duyarlı Olun ve Söylediklerini Dinleyin

50 Popüler Optimistleri Düzene Sokalım
Sorun 3: Hafızaları Gelişmemiştir Çözüm: İsimlere dikkat edin Not alma alışkanlığı edinin Unutmamaya çalışın Neden Kötü Bir Hafızanız Olduğuna Mantıklı Bir Açıklama Getirebiliyorsanız Bile Kimse Bunu Duymak İstemez

51 Popüler Optimistleri Düzene Sokalım
Sorun 4: Vefasız ve İhmalci Arkadaşlardır Çözüm: Arkadaşlık faktörünü öğrenin Diğerlerinin ihtiyaçlarına öncelik tanıyın Dinleyiciler Edinmeyin, Arkadaş Olun

52 Popüler Optimistleri Düzene Sokalım
Sorun 5: Diğerlerinin Sözlerini Keserler ve Söz Yetiştirirler: Çözüm: Tüm boşlukları doldurmak zorunda olduğunuzu hissetmeyin Diğerlerinin Sözlerini Kesen ve Onların Yerine Yanıtlar Veren İnsanlar Kaba Ve Saygısızdırlar. Bir Süre Sonra Kabul Görmezler.

53 Popüler Optimistleri Düzene Sokalım
Sorun 6: Toy ve Düzensizdirler Çözüm: Hayatınızı düzene koyun Büyüyün

54 Güçlü Klorikleri Yumuşatalım
Sorun 1: Zorlayıcı İşçilerdir Çözüm: Rahatlamayı öğrenin Diğerlerini sıkıştırmaktan vazgeçin Boş vakitleriniz için aktivite programları yapın Rahatlaya Bilir ve Kendinizi Suçlu Hissetmeyebilirisiniz

55 Güçlü Klorikleri Yumuşatalım
Sorun 2: Denetimleri Ellerinde Tutmak İsterler Çözüm: Yönetimin diğerlerinde olmasına alışın “Aptalları” Aşağı görmeyin İnsanları kullanmayı bırakın Diğerlerini Yönetmekten ve Onlara Yukardan Bakmaktan Vazgeçin

56 Güçlü Klorikleri Yumuşatalım
Sorun 3: İnsanları Nasıl Yönetmeleri Gerektiğini Bilmiyorlar Çözüm: Sabrınızı geliştirin Sorulana kadar tavsiyelerinizi kendinize saklayın Yaklaşımınızı biraz yumuşatın Tartışmayın ve dert yaratmayın Kimse Sabırsız ve Zorba Bir İnsanı Sevmez

57 Güçlü Klorikleri Yumuşatalım
Sorun 4: Doğrudurlar ama Popüler Değillerdir Çözüm: Başkasının haklı olmasına fırsat verin Özür dilemeyi öğrenin Bazı hatalarınız olabileceğiniz kabul edin Eğer Güçlü Klorikler Zayıflıkları Olduğunu Kabul Edip Onları Ele Elsalar, Olduklarını Sandıkları Mükemmel Kişi Haline Gelebilirler

58 Melankolikleri Neşelendirelim
Sorun 1: Kolaylıkla Karamsarlığa Kapılır Çözüm: Kimsenin kederli insanları sevmediğini hatırlayın Her şeyi dert etmeyin O kadar kolay kırılmayın Olumlu yönleri görün Olumlu Yönleri Vurgulayın, Olumsuz Şeyleri Eleyin

59 Melankolikleri Neşelendirelim
Sorun 2: Zayıf Kişiliklidirler Çözüm: Güven kaynağını araştırın Yapmacık alçak gönüllüğün belirtilerini yakalayın Kendinizin En Büyük Düşmanı Olmayın

60 Melankolikleri Neşelendirelim
Sorun 3: Oyalanırlar: Çözüm: Başlamadan önce doğruları belirleyin Planlamaya fazla zaman harcamayı

61 Melankolikleri Neşelendirelim
Sorun 4: Diğerlerinden Gerçekçi Olamayan Şeyler İsterler Çözüm: Standartlarınızı gevşetin Kişiliğinizi anlayabildiğiniz için şükredin Hayatta Hiçbir Şey Mükemmel Değildir. Öyleyse Rahatlayın

62 Barışçıl Soğukkanlıları Motive Edelim
Sorun 1: Etkileyici Değillerdir Çözüm: Coşkun olmaya çalışın Heyecanlanın! Ayda Bir Kereyle Başlayıp Sonra Artırabilrisiniz

63 Barışçıl Soğukkanlıları Motive Edelim
Sorun 2: Değişmeye Reddeder Çözüm: Yeni bir şey deneyin

64 Barışçıl Soğukkanlıları Motive Edelim
Sorun 3: Tembel Görünürler Çözüm: Hayatınız için sorumluluklar alın Bugünün işini yarına bırakmayın Kendinizi güdüleyin Eğer Kendinizi Gerekli İşlere Güdüleyemiyorsanız Kılıbık Olmayı Hakediyorsunuz Demektir.

65 Barışçıl Soğukkanlıları Motive Edelim
Sorun 4: İstekleri Güçlü Ama Sesizdir Çözüm: Duygularınızı iletmeyi öğrenin Çok Geç Olmadan Açılın. İçinizdeki Işığı Gizlemeyin.

66 Barışçıl Soğukkanlıları Motive Edelim
Sorun 5: Kararsız Görünürler Çözüm: Karar vermeyi öğrenin Hayır demeyi öğrenin

67 Popüler Optimistlerle Nasıl Geçinmeli?
İş yapmadaki zorluklarını anlayın Düşünmeden konuştuklarını bilin Çeşitliliği ve rahatlığı sevdiklerini unutmayın Yapabileceklerinden daha fazlasını kabul etmelerini önleyin Randevularını, hatırlatmalarını ve dakik olmalarını beklemeyin Ortaya çıkarttıkları her şey için onları övün İçinde bulundukları duruma uyduklarını hatırlayın Onlara yeni hediyeler alın Başkaları için utanacak bir şeyin onları eğlendirebileceğini kabul edin İyi niyetli olduklarını kabul edin.

68 Güçlü Kloriklerle Nasıl Geçinmeli?
Lider olarak doğduklarını unutmayın Amaçlarının sizi kırmak olmadığını anlayın Şansınızı zorlamayın Sorumluluk alanlarını bölmeye çalışın Merhametli olmadıklarını bilin Her zaman doğru olduklarını kabul edin

69 Melankoliklerle Nasıl Geçinmeli?
Hassas olduklarını ve kolay incindiklerini bilin Kötümser bir tavırla programlandıklarını hatırlayın Karamsarlıkla başa çıkmayı öğrenin Onlara içen ve sevgiyle iltifat edin Bazen sessizliği sevdiklerini hatırlayın Mantıklı bir program yapmaya çalışın Düzenli olmanın ihtiyaç olduğunu fark edin Ailenin kölesi olmaması için ona yardım edin

70 Barışçıl Soğukkanlılarla Nasıl Geçinmeli?
Direk güdülemeye ihtiyaçları olduğunu hatırlayın Hedeflerini belirlemelerinde ve ödüllendirilmelerinde onlara yardım edin Coşkunluk beklemeyin İşleri ertelemeyin onların sessiz denetleme yöntemi olduğunu bilin Onları karar vermeye zorlayın Bütün kabahati onlara yıkmayın Onları sorumluluk almak için cesaretlendirin Yaradılışını kabul edin

71 TEŞEKKÜRLER


"KİŞİLİĞİMİZİ TANIYALIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları