Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bizim en büyük düşmanımız kimdir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bizim en büyük düşmanımız kimdir?"— Sunum transkripti:

1 Bizim en büyük düşmanımız kimdir?

2 SEYTAN!

3 “Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, öyleyse siz de onu düşman edinin.Kendi grubunu, ancak çılgınca yanan ateşin halkından olmaya çağırır." (Fatır Suresi, 6) "...şeytanın adımlarını izlemeyin.Gerçekte o sizin apaçık düşmanınızdır“ (Bakara suresi,168)

4 En büyük düşmanımız şeytan olduğuna göre şeytandan korunmak için ilk olarak ne yapmalıyız?
şeytanı umursamamalıyız şeytana lanet okumalıyız şeytanı iyi tanımalıyız şeytan bize zarar veremez

5 Bilemedin!!! Soruya dönmek için tıkla

6 TEBRİKLER GEÇ

7 ŞEYTANI TANIMALIYIZ İNSAN DÜŞMANINI TANIMAZSA SİLAHLARINI BİLMEZSE ONA KARŞI SAVUNMASIZ KALIR… MESELA:Şeytanı tanımadan korunmaya çalışmak roketatarla saldıracak olan düşmanın silahını bilmeyerek ona karşı,kendini kalkanla korumaya çalışmaya benzer.

8 şeytanı tanımayan insanın savunma silahı ve kalkanı
Şu Şekilde şeytanı tanımayan insanın savunma silahı ve kalkanı şeytanın silahı

9 Şeytanı TANIYALIM! 1-) Fiziki yaptırım gücü yoktur. 2-) “Hannâs” tır.
3-) Bütün kötülükler ondadır. 4-) Ş eytan cinlerdendir. 5-) İnsana sağdan,soldan,önden,arkadan yaklaşır Sırasıyla açıklayalım.

10 1-) Fiziki yaptırım gücü yoktur.
Ş eytan insanların düşüncesine girerek günah işletmeye çalışır.Çoğu kez farkında bile olmayız Mesela:Sabah namazı için kalkmaya çalışan birisinin tepesine çöküp uyu diyemez.Sadece düşüncesine girer ve daha vakit var biraz sonra kılarsın der. Veya camiye giden birinin arkasından tutup engelleyemez.Düşüncesine girip,aklına birçok iş getirip engellemeye çalışır

11 2-) “Hannâs” tır.(sinsi)
Yüce Rabbimiz Nas suresinde şeytan için “hannas” diyor. Hannas:Geri çekilerek fırsat buldukça hiç durmadan saldıran. Kul Allah’ı anınca şeytan biraz geri çekilse de her fırsatta sürekli saldırır. Yani zannetmeyelim ki şeytan biran olsun bizi bırakır. Sürekli düşüncelerimize girer ve bizi günaha sokmaya çalışır.

12 3-) Bütün kötülükler ondadır.
1-) Yalancı ve yemincidir 2-) Riyakarlık öğretir(gösterişi sevdirir) 3-) Allah’a isyan etmiştir. 4-) Kur’an’dan yüz çevirenlerin dostudur. 5-) 6-) . . Aklınıza gelen-gelmeyen bütün kötülükler

13 Şeytan “cin”dir Birçok insan şeytanın melek olduğunu ve Allah’a karşı geldiği , Hz.Adem’e secde etmediği için Allah’ın da onu şeytan yaptığını zanneder. Halbuki,Kur’an’da şeytanın cinlerden olduğu apaçık söyleniyor. Zaten Melek olsaydı,Allah’a karşı gelebilir miydi?

14 5-) İnsana sağdan,soldan,önden,arkadan yaklaşır
a-) Sağdan Yaklaşması: Dinini yaşamaya çalışan insanlar için en tehlikeli olanıdır.Bir iyilik yapmak istediğinizde,başka bir iyiliği(iyilik gibi görünen şeyi) göstererek,yapmak istediğiniz şeyi yaptırmamaya çalışır. ÖRNEK: Ara sıra namaz kılıp bırakan birine “dalga mı geçiyorsun,günaha giriyorsun,hiç kılma daha iyi der” Halbuki insan kıldığı namazlardan değil kılmadığı namazlardan dolayı günaha girer.

15 5-) İnsana sağdan,soldan,önden,arkadan yaklaşır
b-) Soldan Yaklaşması: Direkt olarak günah işlemeyi emreder.Günahkar insanlara soldan yaklaşır.Böyleleri şeytanı hiç uğraştırmaz.Şeytan ne derse yapar.Böylelerine şeytan teşekkür bile eder. ÖRNEK:İçki iç der,içer.Kumar oyna der,oynar.

16 5-) İnsana sağdan,soldan,önden,arkadan yaklaşır
c-) Önden Yaklaşması: İnsana geleceği gösterir.Dini yaşamak isteyen bir insana daha vakit var,gençsin hele bir okul bitsin,hele bir çocuklar büyüsün,hele bir emekli ol diyerek sürekli erteletir. Maalesef birçok insan bu şekilde aldanıyor.

17 5-) İnsana sağdan,soldan,önden,arkadan yaklaşır.
d-) Arkadan Yaklaşması: İnsana geçmişini göstererek aşırı ümitlendirir. ÖRNEK: Yıllarca namaz kılan insana,”Artık sen erdin tamamsın,cennetliksin,bak insanlara ne kadar az senin gibi olan.Ama günah işleyen çok,onlar varken sen mi cehenneme gideceksin” diye düşündürerek ibadetlerini gevşettirir.Ve günah işletir.Sonra da bakmışsınız hiç ibadet kalmamış.

18 ŞEYTAN ın En büyük iki tuzağı

19 1-) Aşırı ümitlendirmek 2-) Ümitsizliğe düşürmek

20 1-) Aşırı ümitlendirmesi
insanları Allah’ın rahmetinden aşırı ümitlendirerek günah işletir. ÖRNEK:Özellikle günah işleme anında Allah çok affedicidir,merhametlidir.Kullarını ateşe atmaz sonra tevbe edersin der. Kur’an’da Yüce Allah: “Şeytan Allah’ın affına güvendirerek sizi kandırmasın buyuruyor.”

21 2-) Ümitsizliğe düşürmesi
Şeytan insanı Allah’ın rahmetinden ümidini kesmeye çalıştırır ve böylece insan,nasıl olsa cehennemliğim diye hertürlü günahı işler. Halbuki sadece Peygamberler günahsızdır. Hepimiz zaman zaman günah işleriz. Günah işledik diye şeytana mı sığınacağız? Önemli olan günahta ısrar etmemek,af dilemektir. Unutmamalıyız ki biz Allah’ı nasıl bilirsek,Allah bize öyle davranacaktır. Yani Rabbimiz hakkında her zaman hüsnüzan(güzel düşünce) sahibi olacağız.

22 ŞEYTAN ı tanıdığımıza göre nasıl korunacağız?

23 1 Zihnimizden sürekli iyi ve kötü düşünceler geçer.
İyi düşünceler meleklerden kötü düşünceler şeytan dan kaynaklanır. Bizler çok uyanık olmalıyız. Aklımızdan geçen kötülüklerin şeytandan geldiğini bilmeliyiz ve bunlara uymamalıyız.

24 2 Dinimizi yaşamalıyız. Şeytan Allah’ın Salih(dindar) kullarını saptıramaz. 3 Şeytana karşı sürekli Allah’tan yardım dilemeliyiz. 4 Sabırla namazımıza devam etmeliyiz. Çünkü namaz insanı bütün kötülüklerden alıkoyar(yani kötülük yapmasını engeller)

25 Dünya hayatının bir oyun olduğunu ve geçici olduğunu unutmamalıyız.
5 Dünya hayatının bir oyun olduğunu ve geçici olduğunu unutmamalıyız. 6 Dinimizi öğrenmeliyiz.Şeytan insanın bilgisizliğini çok güzel kullanır. Yüce Allah dinini yaşamak isteyene önce yaşama aşkını şevkini verir.insan büyük bir zevkle namazını kılar. Fakat daha sonra Allah bu zevki alır.Çünkü ibadetlerin karşılığı ahirettedir. işte bundan sonra kişi dinini bilgisiyle yaşar.Bu yüzden namazı anlatan kitaplar okunmalı .

26 Hiçbir hakkı saklı değidir.
Hazırlayan: Yusuf Cantürk Hiçbir hakkı saklı değidir.


"Bizim en büyük düşmanımız kimdir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları