Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Birlikler ve onluklar Aşağıdaki tabloyu inceleyerek, sonuçları üzerinde konuşalım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Birlikler ve onluklar Aşağıdaki tabloyu inceleyerek, sonuçları üzerinde konuşalım."— Sunum transkripti:

1 Birlikler ve onluklar Aşağıdaki tabloyu inceleyerek, sonuçları üzerinde konuşalım.

2 Bu çalışmayı yaparken sayıları söylemeyelim.
Emre Bekir Resul Kitap 3 onluk 5 birlik 2 onluk 7 birlik 1 onluk 9 birlik Kalem 4 birlik 6 birlik 8 birlik Defter Tablo hakkında neler söyleyebiliriz?

3 Bekir’in kaç kitabı daha olursa, Emre’nin kitaplarına eşit olur?
Resul Kitap 3 onluk 5 birlik 2 onluk 7 birlik 1 onluk 9 birlik Kalem 4 birlik 6 birlik 8 birlik Defter En çok kimin kitabı var? En çok kalemi olan kim? Kitabı en az olan kim? Bekir’in kaç kitabı daha olursa, Emre’nin kitaplarına eşit olur?

4 Bu tabloya göre aşağıdakileri söyleyebilir miyiz?
Emre Bekir Resul Kitap 3 onluk 5 birlik 2 onluk 7 birlik 1 onluk 9 birlik Kalem 4 birlik 6 birlik 8 birlik Defter Bu tabloya göre aşağıdakileri söyleyebilir miyiz? Emre kitap okumayı çok seviyor. En çok Resul yazı yazabilir. Bekir ile Resul’ün defterleri eşit sayıdadır.

5 Şimdi kimin neyi varmış sayılarını yazalım.
Emre Bekir Resul Kitap 3 onluk 5 birlik 2 onluk 7 birlik 1 onluk 9 birlik Kalem 4 birlik 6 birlik 8 birlik Defter Şimdi kimin neyi varmış sayılarını yazalım. Emre’de 35 kitap, 14 kalem, 9 defter var. Bekir’de 27 kitap, 26 kalem, 6 defter var. Resul’de 19 kitap, 38 kalem, 6 defter var.

6 Şimdi sorularla sonuçları karşılaştıralım.
En çok kimin kitabı var? En çok kalemi olan kim? Kitabı en az olan kim? Bekir’in kaç kitabı daha olursa, Emre’nin kitaplarına eşit olur? Emre’de 35 kitap, 14 kalem, 9 defter var. Bekir’de 27 kitap, 26 kalem, 6 defter var. Resul’de 19 kitap, 38 kalem, 6 defter var.

7 Aşağıdaki saymalara bakar mıyız. Kaçar kaçar sayılmış acaba
Aşağıdaki saymalara bakar mıyız? Kaçar kaçar sayılmış acaba? (Kırmızı Yazılanları sayıyoruz.)

8 En büyük- en küçük Birler basamağı 3 olan, iki basamaklı en küçük sayı kaçtır? 12 sayısının birler basamağı ile onlar basamağını yer değiştirirsek sayı ne kadar büyür? Birler basamağı 7 olan, en büyük iki basamaklı sayı kaçtır?

9 5 ve 8 rakamlarını kullanarak yazabileceğimiz en büyük iki basamaklı sayı kaçtır? İki basamaklı sayılardan hangilerinin birler basamağı ile onlar basamağını yer değiştirirsek sayı değişmez?


"Birlikler ve onluklar Aşağıdaki tabloyu inceleyerek, sonuçları üzerinde konuşalım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları