Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER."— Sunum transkripti:

1

2 BASKETBOL

3 İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ
MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER

4 Sağlıklı Yaşamın Sırları Nelerdir?
TEMEL SORU Sağlıklı Yaşamın Sırları Nelerdir?

5 ÜNİTE SORULARI Top tutma nedir? Paslaşma Çeşitleri Nedir?
Top Sürme nedir? Şutun çeşitleri nedir?

6 İÇERİK SORULARI Top tutma tekniği nasıl olmadır?
Çift el paslar nelerdir? Top sürerken (dripling) dikkat edilecek noktalar nelerdir? Şut atışı yaparken nelere dikkat edilmelidir?

7 Topu Tanıma ÜNİTE ÖZETİ
Herkese bir top verilir, öğrenciler basketbol topuyla oynamaya başlarlar. Öğrencinin topla istediği hareketi yapmasına izin verilir.

8 TAKIM OYUNUNDAKİ TEMEL KURALLAR
Topa Sahip Olma. Topu Öne Taşıma. Topu hedefe atma. Takım arkadaşlarına yardım. Rakibe müdahale.

9 TOP TUTMA Top iki el ile kavranarak tutulur.
Kollar öne doğru gergin,parmaklar açık, alçak toplar için küçük parmak ve baş parmak (V) gibidir.Yüksek toplar için baş parmak ile işaret parmak (W) gibidir.

10 TOP TUTMA Top vücudun ön kısmına doğru çekilir.
Öndeki ayak,top vücuda çekilirken aynı ritimle geriye alınır.

11 TOP TUTMA

12 Paslaşma Göğüs pası. Bauns pas. Kafa üzerinden pas. Yukarıda belirtilen paslar çift el paslardır.

13 Göğüs Pası Basketbolda en çok kullanılan pas çeşididir.
Ayaklar omuz genişliğinde açık bir şekilde pas bekleriz.

14 Göğüs Pası Top bize geldiği zaman, iki el ile topu tutup, göğsümüze çekerek yumuşatırız ve aynı anda ayağımızın bir tanesini geriye alırız. Topu atarken; Göğsümüzden çift elle çıkarıyoruz, arkadaki ayağımızı öne alıyoruz. Kollar gergin.

15 Bauns Pas Bauns ;Çarptırarak, sektirerek demektir.
Vücudumuzun bütün pozisyonları aynı, göğüs pası pozisyonu gibidir. Sadece atış yaparken topu yere çarptırarak ileri doğru atarız.

16 YÜKSEK PAS Bu pas çeşidi; Hızlı hücumlarda daha çok kullanılır.
Atış pozisyonumuz aynıdır, sadece topu kafamızın üzerinden çift elle atarız.

17 Top Sürme(Dripling) Topun bir veya birden fazla, tek elle, durarak veya hareket halinde yere vurulmasıdır. Top ile öne doğru yapılacak hareketin muhakkak top sürme ile başlaması gerekir. Top sürme, sağ elle başladığında sol bacak önde olmalıdır veya tersi olmalıdır.

18

19 Top Sürme(Dripling) Baş ve gözler sürülen topa değil ileriye bakmalı bel hafifçe öne kırılmalı,parmaklar mümkün olduğu kadar açık bilekler serbesttir. Sağ ve sol el aynı özellikte kullanabilmeli. Top sürme; alçak ve yüksek olmak üzere ikiye ayrılır.

20 Şut Atış Tekniği Atış yapan el topun altında.
Diğer el topu korur biçimde yanda.

21 Şut Atış Tekniği Ayaklar omuz genişliğinde açık dizlerden bükülü,bir ayak önde. Atış kolu gerilerek, bilek öne düşer. Avuç içi potaya bakar.

22 KAZANIMLAR Seçili spor dallarını yaparken spor dalına özgü ilke ve kuralları uygular. Performansını analiz etmek için mekaniğin ilkelerini kullanır.

23 KAZANIMLAR Sportif etkinliklerde başkalarının haklarına saygı gösterir. Farklı Sportif etkinliklerde başarıyı takdir eder.

24

25 21. YY KAZANIMLARI NELERDİR?
Yaratıcı Düşünme Eleştirel Düşünme Esneklik ve Uyum Araştırma – Sorgulama Problem Çözme Girişimcilik Gözlem Farklılıklara saygı Bilgi Teknolojilerini Kullanma

26 KAYNAKÇA basketbolegitim.com
forum.bedenegitimi.gen.tr › Sunular ve Slaytlar

27 D.T.

28 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
HAZIRLAYANLAR Dilek TEZEL Beden Eğitimi Öğretmeni Ayşegül YILDIZ Sosya Bilgiler Öğretmeni Mahir ARTIKTAY Fen Bilgisi Öğretmeni


"BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları